W tym roku 100 mln zysku netto będzie jak nic duże porządki zrobili w spółce do tego nowe gry zaczną zarabiać coraz więcej no i dolar w końcu też się zacznie umacniać
I jak wrażenia? Było warto dobrać zawczasu. Mimo, że mam sporo alcji pisałem, że dobrałem na spokojnie z dywidendy, średnio po 80. Po co kolejne auto, skoro za kilka tysięcy alcji będzie willa na Lazurowym za parę lat?? To nie jest nierealne.
"Do rekordowych wyników TSG Store przyczynił się przede wszystkim systematyczny rozwój projektu siłami wewnętrznymi, w tym wprowadzenie unikalnej waluty w Hunting Clash, zmiana wyglądu sklepu w Fishing Clash oraz wdrożenie systemu lojalnościowego dla jego klientów.
Ważnym czynnikiem zewnętrznym był także wyrok sądu federalnego w USA, który umożliwił bezpośrednie informowanie graczy o ofercie sklepu na terenie USA w aplikacji gry zainstalowanej na telefonach na platformie iOS.
I chyba coś, co jest najistotniejsze:
Wskazano, że w lipcu odbyła się globalna premiera Trophy Hunter – pierwszej premiery gry Ten Square Games od października 2022 r. Wczesne wskaźniki retencji i monetyzacji przewyższają wyniki dotychczasowych produkcji grupy i podkreślają potencjał rozwojowy tytułu. Spółka wspiera jego rozwój kampaniami marketingowymi, których budżety są sukcesywnie zwiększane."