Ja mam dosyć duże obiekcję. Niestety na giełdzie Lubawa jest idealnie pod spekulacja. Idealnie pod kręcenie kółek. Dzisiaj podbitka 2-3 % jutro znowu spadek. Dokupowanie na poziomie 8,5-8,7 czekanie na jakieś wieści, kontrakty itp podbitka i znowu zjazd do bazy.
Fakty już są w cenie, średnio kogokolwiek one obchodzą. Ta spółka to typowe granie na emocjach i pojawiających się komunikatach, żeby zyskać kilka procent i zamknąć pozycje. Dzisiaj może być poniżej 9 zł na zamknięciu sesji.
Sytuacja na wschodzie się klaruje, Rosja nie zgodzi się na pokój. Spółki zbrojeniowe będą rosły w całej Europie. My graniczymy z Rosją, więc presja na zbrojenie się będzie coraz większa. Czy można w takim krajobrazie spodziewać się spadków kursu Lubawy.? Raczej nie.
Kończy się okres wakacji i ludzie wracają z urlopów więc rośnie wg mnie szansa na kolejne znaczące kontrakty we wrześniu czy październiku. Manewry na Białorusi (wrzesień) mogą z kolei ponownie zwrócić większą uwagę na spółki militarne.
tu jest tak wszystkie kontrakty zawsze w cenie wszystko tajne i utajnione zeby inwestor tylko kupił akcje i zapomiał o nich pocą ciemniota ma wiedzeć o zyskach
Dnia 2025-08-25 o godz. 14:43 ~Adwersarz napisał(a): > Ma ktoś jeszcze wątpliwości....
Ja mam, 10 zł powinno być już dzisiaj po takim info . Idź zobacz co się stało z kursem zrembu po informacji kontraktu na 56 milionów który jest warty 1/2 kapitalizacji zrembu. Kurs już dzisiaj spada. A tam poszedł kurs o kilkanaście % w piątek. a tutaj co? z 8,8 przed info o wynikach poszło na 9.07 -wow!!! To wzrost ok 3 %. A tutaj takie info ;
Przychody ze sprzedaży: 312,0 mln zł (wzrost o 52,2% r/r) Zysk netto ze sprzedaży: 69,7 mln zł (wzrost o 97,2% r/r) Zysk netto: 58,1 mln zł (wzrost o 94,7% r/r)
A gdzie 6, a chociaż 7 z przodu? xD
Już darujcie sobie te prognozy... Spółka po prostu bardzo dobrze rokuje. Dobrze piszą niektórzy: kupić i zapomnieć. A za parę miesięcy mocno pozytywnie się zdziwić.
No chyba nie chcesz powiedzieć, że nie zrobiłeś zrzutów ekranu i nie zgłosiłeś tego zespołowi bankier.pl? Jak to tak? Przecież dzieją się tutaj bardzo niepokojące rzeczy. bez merytorycznej treści, często żenujące, albo powtarzające w kółko to samo) pojawiają się bez problemu.