Dnia 2025-09-05 o godz. 21:14 ~Mors napisał(a): > Ja też, jeszcze przed ogłoszenie wyników. PO to już będzie dużo wyżej
tutaj potencjał do wzrostu jest 100% minimum ale PGE Ciepło robi wszystko aby ten kurs nie rósł. Mam trochę tych akcji ale na kupno wiecej nie mam już ochoty bo tutaj nie da się teraz zarobić.
Mam pytanie dlaczego koszt wytworzenia 1 GJ dla węgla w KGN to 20.31 zł za GJ
A dla gazu 66,83 za GJ
Dane ze sprawozdania
To po co budować gazową elektrownię? Bez sensu to wszystko ta cała transformacja
Łupią nas kosztami strasznie
Masz rację WGPW jest już napompowana dość solidnie ale są takie perełki jak ta o których zapomniano, według mnie papier jest wart 100% więcej niż obecny kurs i ewidentnie widać jak fundy to zbierają i nie dają rekomendacji że papier jest tani, szkoda też że ta spółka nie wypłaca dywidend ale to działanie PGE Ciepło nie dopuszczają do takiego scenariusza, im też nie jest na rękę wzrost kursu.
Dnia 2026-03-06 o godz. 12:00 ~Myslacy napisał(a): > Chciałbym kupić po34
to czemu nie kupowałes jak było po 34 jesteś na tym forum z 10 lat o ile pamiętam, gdybyś kupował 1000 szt rocznie miałbyś pewnie z 10 000 szt. a może i masz tyle lub wiecej. Napisz lepiej dlaczego przez ostatnie lata nie otrzymywałeś dywidend - rządzące w Polsce sekty od lat oszukują akcjonariuszy, oni mają premie nagrody, jubileuszówki , dobre koryta dają pracę swoim znajomym czy rodziną , my kisimy na giełdach swoje oszczednosci i to czy rządzi ta partia czy inna zawsze jest podobnie, złodziejstwo niegospodarność / jak w pkp cargo/ i nikt nikogo z niczego nie rozlicza- nie słychać aby ktoś za coś odpowiadał.
Dnia 2026-03-14 o godz. 19:55 ~Myslacy napisał(a): > Widzę co się dzieje niestety na świecie coraz gorzej
masz racje na świecie dzieje się źle, jedyny sposobem na przetrwanie nie jest giełda a porządna praca, korytko gdzieś w samorządzie - dobra pensyjka trzynastka, jubileuszówka nagroda i na starość godna emerytura z odprawą finansową i jubileuszówką za 40-50 lat pracy. Giełda to złodziejstwo i trzeba uważać, warto dostać się do pracy do tak nowoczesnej spółki jak kogeneracja wrocławska bo tu nigdy kasy na wypłaty nie zabraknie na godne życie, z giełdą jest inaczej i KGN nie chce dzielić się swoimi zyskami z innymi małymi akcjonariuszami. 60% akcji ma PGE Ciepło i oni decydują o wszystkim o RN Zarządzie i zatrudnianiu pracowników, oraz wypłacie dywidend których tutaj od lat nie ma.