Dnia 2025-08-25 o godz. 11:16 ~pedziwiatr napisał(a): > wybił minima i szuka dna
Zejście w okolice 40 zł od dłuższego czasu wisi w powietrzu, ale wciąż się może okazać, że to fałszywe wybicie. Nawet gdyby kurs jednak zszedł do 40 zł, to myślę, że na 60 zł mógłby wrócić nawet jeszcze w tym roku.
Dnia 2025-08-25 o godz. 11:13 ~Peter napisał(a): > Po 55 Zeta?
Myślę, że złożyły się na to zbyt mało zachwycające dwa ostatnie komunikaty spółki oraz trzy wydarzenia z ostatnich dni, które chyba nie mają bezpośredniego wpływu na spółkę: - prezydenta RP walka z wiatrakami na lądzie; - amerykańskie problemy Orsteda, który z PGE robi wiatraki na Bałtyku; - ministerstwa uderzenie w WIG-Banki.
Dnia 2025-08-25 o godz. 16:40 ~krazinski napisał(a): > trzy wydarzenia z ostatnich dni, które chyba nie mają bezpośredniego wpływu na spółkę:
Jeszcze wydarzenie, które odrzuciłem jako wytłumaczenie, ale reakcje inwestorów bywają dziwne, więc podam: niedawne wykorzystanie wizerunku Dominiki Kulczyk w jakimś oszustwie.
paradoksalnie problemy Duńczyków z Trampem to może być dobra wiadomość dla PEP ponieważ może opóźnić inwestycje PGE. ale to wszystko w długim terminie.