Według mnie spółka odrobiła lekcje a patrząc na samą grę z typu RPG to ma branie i jest oczekiwana przez rynek. Oby tylko wszystko było dobrze dopracowane.
Ogarnij sie. Wykupili agresywne reklamy ktore same wyswietlaja sie. To nie sa odslony tylko generowane wstawki reklamowe ktore otwieraja sie nawet kilka razy. i stad licznik bije
Nie tylko promocyjna cena przyciąga graczy ale hype wokół LotF2 też pomaga. CDP zaczyna od promocji -50% od premiery. https://steamdb.info/app/1501750/charts/
A peak jedynki na steam przekroczył właśnie 2k. Od 3 miesięcy tyle nie było. Cały czas jedynka jest dopracowywana bo parę dni temu łatka weszła, czyli temat jedynki dalej ciągną.
Są linki do filmu na stronach branżowych. Poza tym jeśli są reklamy wykupione na YT, a ja takich nie widziałem, to są skierowane do osób odpowiednich, a nie na ślepo. Podbija się też sprzedaż jedynki bo jej peak już dzisiaj ponad 2,4k. Wiec jak mówisz, że jest tak źle, to co natrętnie tu robisz?
Przyznaje się, to wszystko moje kliknięcia. Siedzę z rodzinką na necie i podbijamy filmik aby hype nakręcić:). Osobiście się tym nie spinam, ważniejszy będzie odbiór z gameplayu, wtedy okaże się czy idziemy w dobrą stronę. No ale zasięgi są i to ważne.
Dla przykładu oficjalny trailer "Dying Light - The Beast" ma 7,5 miliona wyświetleń po roku czasu od premiery trailera. Trailer "LOTF2" zbliża się po 4 dniach do 5 milionów wyświetleń co pokazuje że dynamika wyświetleń jest mocno obiecująca.
Powinien jeszcze dodać do tego 5,5mln na profilu LotF na YT i ponad 200k na IGN te ponad 200k na profilu PlayStation. I całe mnóstwo innych profili które pokazują zwiastun i omawiają LotF2. A jest tego sporo i to dopiero początek promocji gry.
Staneło na jedynym 5.9 miliona... .:). No jak widać kasa się skończyła na marketing na TYM etapie. Liczba bardzo dobra. Teraz czekamy na materiał z gampleya.