W pierwszym półroczu 2025 r. Grupa Izostal wypracowała przychody w wysokości 703 mln zł wobec 351,3 mln zł w pierwszym półroczu 2024 r. - to wzrost o 100 proc. Izostal posiada portfel zamówień na łączną wartość około 370 mln zł.
No i co z tego jestem Tu ponad dwa lata i zero zainteresowania i nagle ostatnio wysyp artykułów a kurs stoi.Tak obroty są ale podejrzana sprawa wywalanko i tyle za miesiąc zobaczymy podejrzewam 2,6 i stagnacja.Choć spółka dobra i perspektywiczna ale żałuję że nie wziąłem wtedy Tauryna po 2,5.
Właśnie tu chodzi o to żeby wywalić, kurs bedzie teraz mocniej bujał w jeda i druga stronę tak zawsze sie dzieje gdy trend ma sie zmienić. A tu od początku istnienia spolki na GPW kurs był w trendzie spadkowym. Zmiana trendu tylko i wyłącznie po zmianie znudzonego akcjonariatu! Takie są realia niestety po długotrwałych spadkach i marazmach.
Pamiętam kilka lat temu na Sygnity jak kurs dołowany i spadał poniżej 3 zł . Okazało się , że fund wtedy zwiększał zaangażowanie. Dziś jest po 110 i prawie nie ma free float. Według mnie tu też ktoś trzyma kurs i dopóki znajdują się chętni do oddania proceder będzie trwał. Kluczowe będzie wybicie kursu powyżej 3 zł przy dużych obrotach. Myślę że długo na to nie będziemy musieli czekać.
Ten jest ciekawszy bo odnosi się do budowy strategicznego terminala FSRU a to znaczy ze firmy się konsolidują na rynku https://www.rynekinfrastruktury.pl/wiadomosci/biznes-i-przemysl/gazsystem-zwieksza-local-content-w-inwestycjach-96474.html