• coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~jajco [85.222.76.*]
    może już coś wiedzą !!!
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Xnxx [83.230.126.*]
    Wyrok wisi w powietrzu
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~ZrujnowanyPosiadacz [188.146.32.*]
    Nikt nic nie wie. Niektórzy kupili akcje czysto spekulacyjnie do sprzedaży po wyższej cenie przed wyrokiem ale póki co ruchu w górę nie ma więc ich scenariusz nie wypalił i sprzedają bo nie chcą mieć tych akcji w momencie ogłoszenia wyroku bez względu na to jaki on będzie. A czasu do ogłoszenia coraz mniej więc w zależności od tego ilu jest tu takich pasażerów na chwilę zależy jak nisko zejdzie kurs zanim wyrok zostanie wydany.
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Robek [46.113.4.*]
    W mojej ocenie masz rację, wolą podłączyć się pod ewentualny wzrost.Kazdy ma swoją filozofię i ja realizuje.
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~PiotruśKrólik [185.246.208.*]
    Wszystko się zgadza, tylko jest jeden mały problem …?
    W przypadku wygrania arbitrażu to nie otworzy się przez kilka dni…?
    A handel zacznie się przy 10-20 zł
    To tylko moje zdanie.
    Nawet w przypadku przegranej
    Plaza jest nadal współwłaścicielem Casa Radio i wtedy na pewno nie sprzeda się tak tanio
    A niestety Rumunom zależy na tej działce,
    I jakoś będą musieli się dogadać
    Zostaje jeszcze kwestia samej Plazy i notowań na trzech giełdach
    A to również jest kąsek do przyjęcia,
    Nawet z długami, które Plaza ma do spłacenia
    Gdyby było inaczej …? Plaza już dawno byłaby w piachu…?
    To tylko moje prywatne zdanie
    Pozdrawiam Ryśka
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~ZrujnowanyPosiadacz [37.31.38.*]
    Zasadniczo masz racje ale Ci co kupują na chwile 5-10k akcji nie maja tak rozbudowanej rozkminy i widza ze nie rosnie a ich zdaniem powinno więc sprzedają...
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Ggyyu [31.0.89.*]
    Miałaby wartość sama w sobie gdyby nie ogromne długi.
    Tylko korzystny wyrok może to zmienić
    Gdyby było inaczej to kurs nie szorowały by po dnie
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Plaza67 [83.28.27.*]
    Dnia 2025-08-25 o godz. 12:59 ~Ggyyu napisał(a):
    > Miałaby wartość sama w sobie gdyby nie ogromne długi.
    > > Tylko korzystny wyrok może to zmienić
    > > Gdyby było inaczej to kurs nie szorowały by po dnie

Gdyby sytuacja spółki była rzeczywiście dramatyczna, kurs znajdowałby się dziś na poziomie kilku lub kilkunastu groszy, a tymczasem utrzymuje się stabilnie w okolicach 3 zł. To pokazuje, że mimo zadłużenia rynek ocenia jej perspektywy znacznie lepiej. Trudno dziś o jednoznaczne prognozy, ale w mojej ocenie prawdopodobieństwo pozytywnego rozstrzygnięcia jest duże. Dlatego podchodzę do inwestycji spokojnie i cierpliwie, traktując ewentualne spadki bardziej jako etap w drodze do rozstrzygnięcia niż sygnał do sprzedaży.
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~hmm [37.47.129.*]
    Dnia 2025-08-26 o godz. 08:46 ~Plaza67 napisał(a):
    > Dnia 2025-08-25 o godz. 12:59 ~Ggyyu napisał(a):
    > > Miałaby wartość sama w sobie gdyby nie ogromne długi.
    > > > Tylko korzystny wyrok może to zmienić
    > > > Gdyby było inaczej to kurs nie szorowały by po dnie
    >
    > Gdyby sytuacja spółki była rzeczywiście dramatyczna, kurs znajdowałby się dziś na poziomie kilku lub kilkunastu groszy, a tymczasem utrzymuje się stabilnie w okolicach 3 zł. To pokazuje, że mimo zadłużenia rynek ocenia jej perspektywy znacznie lepiej. Trudno dziś o jednoznaczne prognozy, ale w mojej ocenie prawdopodobieństwo pozytywnego rozstrzygnięcia jest duże. Dlatego podchodzę do inwestycji spokojnie i cierpliwie, traktując ewentualne spadki bardziej jako etap w drodze do rozstrzygnięcia niż sygnał do sprzedaży.

kurs jest na poziomie 3 gr....100:1 bylo w przeszlosci
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Piotr68 [5.184.91.*]
    Dziś na giełdzie w Izraelu Plaza +13% przy sporym jak na nich obrocie. Może coś ruszy.
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Plaza67 [83.28.27.*]
    >
    > kurs jest na poziomie 3 gr....100:1 bylo w przeszlosci

To scalenie akcji, o którym wspominasz, miało miejsce już dawno temu i z biegiem czasu ma coraz mniejsze znaczenie – dziś praktycznie niewiele waży. Po drugie, często zdarza się, że po scaleniu kurs spółki dalej spada i ląduje w okolicach groszowych poziomów. W przypadku Plazy tak się nie stało.
    Co więcej, pamiętam dobrze sytuację sprzed kilku lat, gdy niedźwiedzie próbowały zepchnąć kurs poniżej złotówki. Śledziłem wtedy te zmagania i sam dokupowałem akcje, ciekaw, czy cena faktycznie spadnie poniżej jednego złotego. Ostatecznie to się nie udało – kurs obronił się. Odebrałem to wtedy jako dowód siły spółki i samego kursu.

• czy to jest wazne Autor: ~hmm [37.47.129.*]
    od pazdziernika 2024 r. wskaznik A/D w AT ciagle wzrasta ....skupiono juz okolo 20 % akcji.....ta tendensja zaczela sie od ostatniego posiedzenia TA w Waszyngtonie.....czy ktos cos wie czy tylko zaklada kierunek ...
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Piotr68 [79.191.109.*]
    No dobra. Akcji mam już bardzo dużo, nawet więcej niż planowałem. Więcej na razie nie planuję kupować. Mam tu zainwestowane 10% całości kapitału, więc niezależnie od wyniku tragedii nie będzie. Jadę jutro na tydzień we Włoskie Dolomity: odpocząć, pochodzić po szlakach i podziwiać piękne widoki. Przy inwestowaniu reset głowy jest bardzo ważny. Pilnujcie kursu, żeby nie spadał a najlepiej aby wystartował w górę na Marsa. Pozdrawiam :-)
  • Re: coś wisi w powietrzu !!! Autor: ~Xnxx [91.198.89.*]
    Skubią. Nie jest źle.
[x]
PLAZACNTR -0,95% 1,46 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.