EBIT wyniósł 527,7 mln zł wobec 421,7 mln zł przed rokiem Wynik EBITDA grupy wyniósł 650,5 mln zł, co oznacza wzrost o 24,9 proc. rdr. Przychody grupy wyniosły 8.622,6 mln zł, co oznacza wzrost o 19 proc. rdr. Marża EBITDA wyniosła 7,54 proc., podczas gdy rok wcześniej było to 7,19 proc.
Dokładnie i jeżeli ktoś się chociaż trochę zna na inwestowaniu to wie doskonale, że to nie chodzi o to czy wyniki są dobre czy złe, tylko czy są zgodne z oczekiwaniami!
Ja bym tych analityków chętnie zatrudnił w spółce żeby wykręcili zakładany przez nich wynik …
Tyle w temacie,
Jak dla mnie raport dobry i nie mam osobiście do czego się przyczepić.
Bardziej boli to że tym zyskiem mogliby się zacząć dzielić :)
Wyniki bez szału taka prawda, na forum Dino na szczeście mało trolli więc chyba można pisać realnie, a nie zakłamywać nie wiadomo po co raport. Ostatnie mocne wzrosty w zeszłym tygodniu chyba były pod lepszy spodziewany raport, a tutaj znacznie poniżej konsensusu analityków, którzy mają rekomendajce kursu znacznie poniżej, także zamiast się oszukiwać lepiej się po prostu nastawić na jakiś zjazd na 35-40 i przygotować zaskórniaki by dobrać kto dalej wierzy w spółkę. Ja jestem jednym z nich, więc z chęcią dobiorę do pakietu po niższej cenie.
Spółka dobra, ale wycena w kosmosie. Wy rozumiecie co znaczy WYCENA? Gielda WYCENIA spolki. Ta jest wyceniona jak apple. I dlatego wycenia musi się urealnic.
Wynik słaby ja na obecną wycenę pamiętajcie co pisali po raporcie za I kwartał, że słaby wynik był spowodowany tym, że Wielkanoc przypadała na II kwartał i mówili że II kwartał będzie dużo lepszy a tutaj mimo Wielkanocy i kolejnych nowych sklepów wzrost minimalny. Nie chce myśleć jaki byłby wynik gdyby nie Wielkanoc i w miarę dobry czerwiec pogodowo
w trzecim kwartale będzie liczony bardzo słaby lipiec o czym się nie mówi jeszcze by nie straszyć ale pogoda jaka była każdy wie tak jak rok temu w lipcu grill za grillem a teraz 4 dni były na grilla