• Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~Silver [185.118.214.*]
    EBIT wyniósł 527,7 mln zł wobec 421,7 mln zł przed rokiem
    Wynik EBITDA grupy wyniósł 650,5 mln zł, co oznacza wzrost o 24,9 proc. rdr.
    Przychody grupy wyniosły 8.622,6 mln zł, co oznacza wzrost o 19 proc. rdr.
    Marża EBITDA wyniosła 7,54 proc., podczas gdy rok wcześniej było to 7,19 proc.

• Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~fsf [141.0.12.*]
    Ja tylko tyle wkleję

https://stooq.pl/n/?f=1703093
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~nowoInwestor [217.119.76.*]
    No ale jest poniżej oczekiwań, które były dość optymistyczne, więc raczej w dół jutro
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~fsf [141.0.12.*]
    Dokładnie i jeżeli ktoś się chociaż trochę zna na inwestowaniu to wie doskonale, że to nie chodzi o to czy wyniki są dobre czy złe, tylko czy są zgodne z oczekiwaniami!
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~Silver [185.118.214.*]
    hehe, jakimi oczekiwaniami anali oni żyją z waszego kapitału

jak czytasz ich dyrdymały to raczej na giełdzie nie zarabiasz
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~Ob [31.0.60.*]
    Ja bym tych analityków chętnie zatrudnił w spółce żeby wykręcili zakładany przez nich wynik …
    Tyle w temacie,
    Jak dla mnie raport dobry i nie mam osobiście do czego się przyczepić.
    Bardziej boli to że tym zyskiem mogliby się zacząć dzielić :)
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: emigrant40 [5.173.58.*]
    Bardziej boli to że tym zyskiem mogliby się zacząć dzielić :)

puki otwieraja sklepy w takim tempie jak dotychczas to raczej nie zaczna się dzielic niestety
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: -polak [77.222.239.*]
    Wszystko się zgadza, spółka OK, raport również tylko martwi mnie trochę ten spadek tempa wzrostu sprzedaży LFL (like-for-like) w sklepach Dino....
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~Geralt [188.47.123.*]
    Wyniki bez szału taka prawda, na forum Dino na szczeście mało trolli więc chyba można pisać realnie, a nie zakłamywać nie wiadomo po co raport. Ostatnie mocne wzrosty w zeszłym tygodniu chyba były pod lepszy spodziewany raport, a tutaj znacznie poniżej konsensusu analityków, którzy mają rekomendajce kursu znacznie poniżej, także zamiast się oszukiwać lepiej się po prostu nastawić na jakiś zjazd na 35-40 i przygotować zaskórniaki by dobrać kto dalej wierzy w spółkę. Ja jestem jednym z nich, więc z chęcią dobiorę do pakietu po niższej cenie.
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~fsf [141.0.13.*]
    Spółka dobra, ale wycena w kosmosie. Wy rozumiecie co znaczy WYCENA? Gielda WYCENIA spolki. Ta jest wyceniona jak apple. I dlatego wycenia musi się urealnic.
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~Marek [5.173.196.*]
    Wynik słaby ja na obecną wycenę pamiętajcie co pisali po raporcie za I kwartał, że słaby wynik był spowodowany tym, że Wielkanoc przypadała na II kwartał i mówili że II kwartał będzie dużo lepszy a tutaj mimo Wielkanocy i kolejnych nowych sklepów wzrost minimalny. Nie chce myśleć jaki byłby wynik gdyby nie Wielkanoc i w miarę dobry czerwiec pogodowo

w trzecim kwartale będzie liczony bardzo słaby lipiec o czym się nie mówi jeszcze by nie straszyć ale pogoda jaka była każdy wie tak jak rok temu w lipcu grill za grillem a teraz 4 dni były na grilla

schodzimy w okolice 35-40 zł
  • Re: Idzie na ATH ależ wyniki Autor: ~Kris39 [212.106.161.*]
    Nie lepiej od razu na 10 złotych? Rozumiem, że jeżeli nie robisz grilla to chodzisz głodny.
[x]
DINOPL -0,74% 30,80 2026-05-29 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.