Przychód może być trochę kozacki ,ale zysk kozacki nie będzie ,może trochę lepszy niż za pierwszy kwartał , za parę dni się dowiemy.
Mieli spore koszty związane ze Swichem 2.
Bardzo trudno taki raport prognozować bez konkretnych danych.
Ktokolwiek coś napisał to abo trafi albo nie i jest to wróżenie z fusów ,dotyczy to także tego co ja napisałem.
Dla mnie jest dość jasne że następne raporty ,powinny być dobre i to , plus zapowiadane premiery powinny pociągnąć kus akcji CDP w górę.
Na Amazonie w USA Cyberpunk na Switcha2 awansował na 2 pozycję i cholera wie czy kiedyś spadnie poniżej 7 -8 miejsca ,bo to moim zdaniem najlepsza gra dla dorosłych na tę konsolę .
Niestety Switch2 to nie jest demon najnowszej technologi tylko kompromis ceny i technologi.
CD Projekt zabłysnął przerabiając Cyberpanka pod technologię Nvidi i to jest majstersztyk i dlatego się tak dobrze sprzedaje.
Natomiast sam Switch 2 ma ogromne możliwości sprzedaży, bo każdy posiadacz switcha1 chce się przesiąść na dwójkę ,przede wszystkim dlatego że ma sporą bibliotekę gier które przeważnie dużo lepiej działają na dwójce.
Podsumowując taka symbioza Nintendo i CD Projektu może podbić dochody obu firm.
Jestem cierpliwy, jeśli nie teraz to kolejny rajd, tym razem na 300+ będzie w okolicach wyników za 3 kwartał.
Trochę wcześniej, czy trochę później wszyscy akcjonariusze zarobią i to jest najważniejsze.