Spodziewałem się, że kurs wystrzeli, bo wydawał się zdołowany, niczym na spółce-bankrucie. I jeszcze ta emisja 40% niższa od ceny rynkowej. A tu praktycznie zero podbitki. To bardzo zły znak.....
Mnie nie dziwi reakcja, trailer fajny tylko liczy się wishlista, recenzje i czy zarobią potem we wrześniu. Tego po trailerze nie wiadomo. Rozumiem tych co nie biorą teraz, zawsze lepiej później z mniejszym ryzykiem się wchodzi. Lepiej nie stracić niż gonić pod pierwsze +10%.
A czemu zakładasz, że będzie jakieś pierwsze +10% i jakieś kolejne? Równie dobrze może przecież być -10% i kolejne, co w przypadku tej spółki jest niestety bardziej prawdopodobne.
Jak zarobi na siebie bedzie git. Ja czekam ile forsy bedzie z tych umow z sony i Microsoft i krafton. Czekam ze w przyszłym roku ogłoszą własną grę i wtedy 30
Gra jest ma online, łączy cechy gier konkurencyjnych, które poszły w milionach i kilka lat już mają na karku. Bariera cenowa nie jest wysoka. Mogą na tym ładnie zarabiać w długim okresie ale oczywiście to się okaże po premierze. Potencjał jest duży wg. mnie .Dodatkowo są wydawca tego VR co robiło incuvo na meta: Tracked- shoot to survive. Ma wyjść w tym roku na meta, więc niby mamy dwie premiery + work for hire. Ja na razie ze stratą trzymam, obawiałem się tej emisji i sypania po niej, myślałem, że więcej niż na waciki wyciągną (duże rozwodnienie za niewielką sumę), cóż myliłem się! Zobaczymy, może być jeszcze sporo emocji:)
Ja wywaliłem po ok 5,50 tuż przed infem o cenie po jakiej pogonią nowe papiery i na razie czekam z boku. Byłem bardzo negatywnie zaskoczony ceną a co za tym idzie ilością gotówki która spółka przytuli. Teraz obawiam się że ktoś podtrzymuje kurs sztucznie. Nie wykluczam, że jak nowy papier wejdzie do obiegu dostaniemy jakieś info mniej lub bardziej pozytywne i na podbitce będzie wywalanie tego papieru z zyskiem 100% lub lepiej. A później powrót do bazy w okolice 5 zeta lub nawet niżej.