• raport Autor: ~wer [109.199.91.*]
    mnie nie powalił
  • Re: raport Autor: ~Tak [80.53.213.*]
    Lepszy od prognozy o parę groszy i cie nie powalił ? Z każdym takim raportem bedzie kurs odjeżdżał.
  • Re: raport Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    Dobre wyniki akwizycje oraz niska wycena a także prawdopodobna obnizka stop %.3 zł stoi otworem.
  • Re: raport Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    Rzadko się zdarza żeby tyle czynników na + się kumulowało.
  • Re: raport Autor: h_g_h [188.146.44.*]
    absurdalnie wzrosły koszty sprzedaży
    Koszty sprzedaży Q2/25 12,581mln zł H1/25 21,910mln zł Q2/24 1,677mln zł H1/25 3,560 mln zł
    To one właściwie skonsumowały większość zysku brutto ze sprzedaży, a nie są w raporcie skomentowane. W małej części poszło to w wynagrodzenia, ale największą pozycją jest wzrost usług obcych z 15,5mln zł na 32,18mln zł.
    Bez tego wzrostu raport byłby rewelacyjny, a tak przy rekordowych wzrostach przychodów mamy marny wzrost zysku
  • Re: raport Autor: h_g_h [188.146.44.*]
    Przepraszam, w sprawozdaniu zarządu jest jedno zdanie;
    "Koszty sprzedaży w prezentowanym okresie wzrosły o 445%, co jest związane ze znacząco większym wolumenem sprzedaży rur izolowanych, głównie dotyczących kontraktów, gdzie końcowym odbiorcą jest OGP Gaz-System S.A. Koszty transportu do miejsca wskazanego przez obiorcę są po stronie sprzedającego."
    W H1/24 sprzedali rur za 140mln przy koszcie sprzedaży 4,1mln zł (2,9%), a w H1/25 za 409 mln przy koszcie 22,4mln zł (5,5%)
    Cały zysk idzie w transport?
  • Re: raport Autor: ~zbigburz [82.139.5.*]

czy tych kosztów nie obniżą podatków ?
  • Re: raport Autor: ~Xxx [31.0.90.*]
    Warunki pogodowe tez pewnie maja swój czynnik te w tym roku były nienajlepsze , najważniejsze ze spółka potrafi wywiązywać się z dużych projektów bez czynników jak reklamacje czy kary umowne. Raporty szału nie robią ale są stabilne zawsze na + a sama spółka rośnie powolutku .Dobrze ze jest może konkurować z innymi i utrzymuje się na rynku .
    Zyski nie powalają ale spółka nie może sobie pozwolić na jakieś drastyczne ciecia typu Mietek z winem jedna wpadka przy tak dużych projektach przekreśla ja z rynku lepiej mniej a jakościowo.
  • Re: raport Autor: ~Tytus [83.26.250.*]
    nie zgadzam się z opinią, że raport jest słaby. Za 1Q było 10 gr zysku na akcję. Za 1H jest 25 groszy. To oznacza, że za 2Q było 15 groszy. To spora poprawa kdk. Chociaż rynek tego nie wychwytuje na razie.
  • Re: raport Autor: ~Krombacher [3.76.42.*]
    Jak dla mnie to jest gites , bo eps rosnie: 0.15 2q25, 0.10 1q25
  • Re: raport Autor: ~Tytus [83.26.250.*]
    W kolejnych kwartałach może nie być tak dobrze, ale ten jest udany.
  • Re: raport Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2025-08-21 o godz. 08:22 ~wer napisał(a):
    > mnie nie powalił

a miał powalić?
    raport jest po prostu bardzo dobry

• Re: raport Autor: ~Krombacher [18.185.25.*]
    Za rok beda 2x takie zyski, spodziewam się.
    Na ile szacujecie wzrost zyskow w przyszlosci ?
    Mi estymacja wychodzi tak: 1. Z tytulu obnizek stop procentowych eps + 0.15 do 0.25 zł, 15 gr na kazdy 1% obnizek stop nbp. 2. Z zakupu Promo : eps + 0.12 do 0.22 zł ( Promo zn 4 do 7 mln zl).
    Jak wam wychodzi Panowie ?
  • Re: raport Autor: ~Xxx [88.156.138.*]
    Mnie wychodzi ze spółka konsoliduje się pod większy projekt nie można patrzeć na izostal tylko z perspektywy jednej firmy a bardziej grupy kapitałowej która jeśli zajdzie taka potrzeba połączy się w jedną . Niby oddzielnie ale jest symbioza każda ma swoją specyfikę produktową . Te wszystkie umowy w gruncie rzeczy są wypracowane wspólnie i rozłożone w szerszym kapitale - strukturze.
    Mówiąc w skrócie taki zabieg jak połączenie spółek w praktyce ma tez wartość dodaną dla stal profil a w obrocie specjalnie tego nie widać. Ale przekłada się to na firmy zrzeszone czyli usługi obce te rosnąc tez z czasem podejmują większe zlecenie zamawiając towar w spółkach miedzy sobą . To nie tak ze izostal to jedna spółka ktoś tam siedzi i myśli aby cała grupa rosła .
    A proces połączenia musi zatwierdzić główny udziałowiec z mojej perspektywy.

• Re: raport Autor: ~Krombacher [15.220.64.*]
    Taaak... Czy szacowaliscie, ile 1 zł eps w IZS daje zysku skonsolidowanego w STF ?
    Mi wychodzi, ze 1.0 zł eps IZS pozwala wykazać 1.12 zł eps w STF.
  • Re: raport Autor: ~dolar25 [91.150.211.*]
    Raport tragedia 700 mln zł przychodu i jedynie 8 mln zł zysku gdzie rok temu przy połowie tych przychodów tj. 350 mln zł wykręcili
    6 mln zł zysku. Śmieciuch przepala przychody poprzez wyprowadzanie pieniędzy na usługi obce, dzięki czemu kasę zarabia tylko zarząd i rada nadzorcza oraz Stalprofil a dla akcjonariuszy nie zostaje nic. Katastrofa a nie raport, dramat ubranej ulicy trwa. Kierunek min. 2,5 zł bo już jest 2,7zł
[x]
IZOSTAL -1,17% 3,37 2025-11-28 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.