Nie naganiaj, ath to jak się sprzeda, przy najlepszym możliwym scenariuszu. Sam jestem tutaj inwestorem, ale nie ma co czarować i wierzyć w takie cuda na kiju, zanim jeszcze nastąpi premiera.
Osobiście byłbym zadowolony gdyby do premiery 500 byli jako wsparcie. Późnej liczę na sukces gry na premierę, długi trend sprzedaży i wtedy będę liczył na ath
i nie ma co minusować, po ruchu kursu widzicie jak jest. Na tak niskim wolumenie drobne ruchy inwestorów powodują wzrost lub spadek i nie świadczą mocno o tym w jakim kierunku idziemy. Jak ktoś dalej nie rozumie to: przy niskim wolumenie jednodniowy ruch w górę nie ma przełożenia na trend i na takiej spółce trzeba się nastawić na taki interwał.
Niecierpliwy to ty naganiasz ale na spadki jak sie sprzeda w najlepszym możliwym scenariuszu jak piszesz to kurs 2000 minimum . Podkreślam MINIMUM przy dużym sukcesie StarRupture
Skąd niby wiesz co będzie i jak naliczyleś te 2000 minimum xd napisz ile musi się sprzedać egz aby kurs przy dzisiejszym cz wyniósł 2000, jesteśmy ciekawi naganiaczu. Tacy pierwsi robią zrzut i powodują spadki.
Jest 500K na wishlistach a to jest gra coop dla 4 graczy - wystarczy że te 500K wciągnie po 3 znajomych i masz 2 miliony sprzedanych na wstepie - oczywiście sprzeda się więcej bo to nakręci reklamę pantoflową, zresztą jak obserwuję miejsce na wishlistach na steamdb to ta gra ma ogromny potencjał i mogę zgadywać że sprzedaż 10 milionów sztuk nie będzie stanowło problemu. Zakładając zysk dla spółki po 100 złotych od sztuki to masz miliard czystego zysku. Dodaj sobie do tego przyszłe DLC i rozwój produktu bo ta gra to jest longsellerowa platforma. Kapitalizacja obecnie 323 miliony może być spokojnie 5 razy wyższa przy takich zyskach jakie wspominałem, wówczas wskaźnik CZ jest na poziomie 1,4 !!! to weź tu nie naganiaj na spadki
Zgadzam się, że gra ma ogromny potencjał i na ten moment wszystko układa się jak należy, dlatego jestem tu i mam nadzieję, że do końca roku akcji nie wypuszczę. Natomiast podziwiam wasze kule i pewność w milionowych sprzedażach. Halo, jesteśmy na giełdzie.
Playtest a nie magiczna kula odpowiedziały na wiele pytań. Powiem, że sporo ryzyk odpadło kiedy pokazali grę i widać teraz gołym okiem jaki ma potencjał kiedy w dwa tygodnie nagle awansowała z 80 na 50 miejsce wishlist. Efekt playtestów nadal jest widoczny. Pełnbo content creatorów zwyczajnie ogrywało grę i spółka za darmo zrobiła sobie piękny marketing. Produkt jest na tyle dobry, że ludzie bez zmrużenia okiem sobie sami polecają. Zresztą zobacz na ranking wishlist a znajdziesz tam na szczycie gry o podobnym profilu tj coop, survival, buildery - jest to gatunek który akurat jest na topie.
to się pomyliłeś specu bo cd projekt jest na grubym plusie pomimo tego że gra wyszła zbugowana a w przypadku StarRupture po playtestach wiadomo że gra jest w bardzo dobrym stanie, jej ocena to ponad 91%. Tymczasem Cyberpunk sprzedał się już w ponad 30 milionach egzemplarzy i jest coraz wyżej na liście 50 najlepiej sprzedających się gier w historii. Do tego kapitalizacja CRJ jest 100 razy niższa niż CDR podczas premiery Cyberpunka
Człowieku, przecież napisałem ci dla śmiechu. SPECU. Nightingale to przykład zmarnowanego potencjału – 100k follow, wysoka WL, peak 47k, dziś po 1,5 roku tylko ~200 graczy i 67% ocen. Analiza 20 tytułów z playtestami pokazała średnie odchylenie aż 16 pkt %, więc 91% w playtestach Starrupture nic nie gwarantuje. Lepiej, by CRJ przesunęło premierę, jeśli nie są pewni jakości. To jest forum dla d**ilu xd
Nightingale problemy z bugami, crashe itp tutaj nie ma tego ryzyka co udowodnił playtest. Straszenie teraz stanem gry nic nie pomoże bo każdy z nas ją odpalił i wiemy że gra działa. StarRupture było w zaskakująco dobrym stanie. Ten playtest to mogło być już EA tak prawdę mówiąc. Za moimi słowami stoi ocena 91% więc CRJ pokazał co ma a ty porównujesz to do zbudowanych gniotów. To produkt się sprzeda a produkt został oceniony na 91% Setki youtuberow zrobiło całe cykle ha temat tej gry. Robili to z przyjemnością. 6 stycznia będzie to samo bo wieść się niesie, że nowa świetna gra coop właśnie wtedy wchodzi w fazę EA :)
Ale nikt nie straszy stanem gdy, przecież wyżej napisałem, że do tej pory do niczego nie można się przyczepić:D tak jak zdroworozsądkowo nie można napisać, że gra na pewno wyjdzie ostatecznie bez bugów, sprzeda się w milionach, wybije ath na 2000zł lada moment jak ktoś tutaj napisał xd to jest cyrk, a dobre oceny z playtestow nie gwarantują sukcesu na giełdzie co pokazuje szereg tytułów W TYM NIGHTINGALE.
Dodam jeszcze, że osobiście mam nadzieję, że już ci którzy kupili w dobrych pieniądzach crj, na dołkach w okolicach 300 i mniej, już się wyprzedali po ostatnim piku i ten opór na 500 zostanie następnym razem pokonany na dobre:) tego życzę i sobie