Patrzcie jak ładnie wyportkowali użytkowników. Wprowadzili nowy system skladania zlecen. Przed nim EpromaPlus mozna było uzywac na smartfonach. W podrózy, na spacerze , odpoczynku. Teraz zrobili tak ,ze nowy epromak jest niedostepny z aplikacji mobilnych , czyli telefonow. Zrobili tylko dla tych , którzy faktycznie dzien cały spedzają przed komputerem, lub biznesmnow, którzy cały czas "woża " sie z laptopem. I tym sposobem podzielili społeczenstwo na biznesmenow i płotki , które nawet ochłapów nie bedą mogli zdobyc. Bo przewaznie płotki pracuja cały dzien.Tak to chciaz co cas jakis mogli skontrolowac i złozyc jakie marne zlecenie. Ale jak widac Millennium ma takie dochody ,ze te marne prowizje od płotek maj w ...dziurce od klucza. Niby inne banki maja jeszcze te aplikacje dzialajaca na telefony ale pewnie też jak długo nie wiadomo. A przeniesc sie do innego biura to znowy prowizje walna taka ,ze nie warto bedzie ciiułac. Może mozna winde na androidzie załozyc ale to droga przez meke, a i w sumie nie wiadomo czy chodzi o to że nie mozna sie logowac z aplikacji mobilnych, czy że mozna sie logowac tylko z windowsa i to w kompie stacjonarnym. I tak prysło marzenie o butelce szampana czo tydzień...
Okropne jest to co wprowadzil po nazwą NEXT, w sumie to chyba żart jeżeli taka ma być przyszłość. Zgadzam się z całą wypowiedzią powyżej, do tego dodam że jest to przeładowane bezsensowną grafiką, wykresy nie maja opcji zmiany na linie lub świecowe, tabele notowań kompletnie nieczytelne, portfel nie aktualizuje się wartością bieżących notowań tylko rano dnia następnego itd, itd. Po prostu syf straszny to nowe narzędzie, czuję sie jakby zabrano mi dobre w sumie i intuicyjne narzędzie - przykładową łopatę i dano kolorowe ą łopatkę dla dzieci i mam tym zarabiać na życie. W mojej skromnej ocenie to kpina z uzytkowaników. Rozważę przeniesienie sie do handlowego bo tam jest chyba jeszcze ten dobry Promak Plus.
Nie ma też w nowym statystyki calej sesji czyli jaki był obrót na dogrywce, ile tego było w stosunku do rynku podstawowego. To co zostawili to tylko ile akcji tego dnia było w obrocie. Brakuje agregacji ilości i wartości ile było na sesji w otwarciu, rynku i w dogrywce co było dostępne w poprzednim systemie. Teraz wolę szybciej znaleźć te dane w stooqu niż w promak next chociaż stooq jest opóźniony o 15 minut.
Informuje że udało mi się dostać do
Systemu next przez urządzenie mobline. Milliennium wysłała nawet instrukcje jak to zrobić.
Ale i tak uważam że system jest beznadziejny. Szukam np od wczoraj opcji dokonania wypłaty srodków pieniężnych… może zapomnieli o tej funkcji …. Lipa straszna.
Ten beznadziejny system (lub podobny) mają też gdzie indziej, uciekałem przed nim z BKO BP do Millenium, teraz znów muszę szukać czegoś innego, nie da się z tym pracować. Ale dla nich ważne, że wdrożyli sobie nowy projekt, że syf to nikogo nie interesuje, a użytkownicy się przyzwyczają. Nie, nie przyzwyczają się, przynajmniej nie wszyscy.