• zalecam rozsądek Autor: ~Adam [93.179.215.*]
    sporo tutaj ludzie piszą, że wzrośnie na 40... 70... 100...

ja z doświadczenia wiem, że może i przy fali euforii wrócić na 300zł, przecież już tam papier był :)

na ten moment to firma która dobija do 400mln kapitalizacji

za zeszły rok 24mln przychodu i 16mln straty...

jak ktoś ma i wierzy w ich raporty, o wzroście przychodów od poszczególnych klientów o 100%, to spoko, można trzymać

tym którzy chcą wejść zalecam solidnie się zastanowić...

papier oddawałem po 27.9, 33, 34... resztówkę pogonię po 39

• Re: zalecam rozsądek Autor: ~BufetowyŁoren [31.0.73.*]
    Jednego kolarza mniej.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~klocek [81.18.213.*]
    Na fali entuzjazmu spodziewam się wyższych cen. A jak jeszcze podpiszą coś nowego to spokojnie 40 zł przeleci bez zatrzymki.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~olo [79.191.148.*]
    Adam, dzięki takim mondrym lódziom jak Ty świat staje się lepszy. Dzięki, że po sprzedaży swoich akcji znalazłeś trochę czasu i wpadłeś tu na forum, by poinformować o tym wszystkich. Po ile odkupujesz? 50+ czy poczekasz na wyższe poziomy?
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Hmm [83.27.191.*]
    Kupowana jest tutaj przyszłość, zobacz sobie wyniki I kapitalizacje podobnych spółek...
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Marco1981 [188.146.8.*]
    Odkupi gdy będzie przychodów 80 mln, a zysku operacyjnego 40 mln. Wtedy będzie gites i po 100 zł można brać, bo idzie na 300.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Adam [93.179.215.*]
    odkupię po 15 albo wcale

czas pokaże :)

mimo takiej niechęci do rozsądnej analizy życzę solidnego zarobku ;)
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Marco1981 [217.28.134.*]
    Często tu wymieniany synektik też ktoś sprzedał 3 lata temu po 26 zł. Gdy się poszuka forum to pewnie się znajdzie wpis, że dobrze zrobił. Tu też wielu sprzedało i czeka albo na 16 zł, albo na 29 zł.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Ankieter [77.65.209.*]
    Adam, spoko jesteś, napisałeś po ile oddałeś i dlaczego i to jest ok.

Argumenty masz rozsądne, ale nieadekwatne dla spółki na tym etapie rozwoju.

Tutaj przez bliski i dalszy czas w grze będą wyceniane marzenia :-), porównanie wycen do HeratFlow, opowieści o wielkości rynku i takie tam. Raporty będą argumentami za krótkimi i być może dość gwałtownymi korektami, ale wajcha została już przestawiona, a kolejne komunikaty o umowach, rejestracjach, złożeniach papierów do FDA będą pchały MDG w górę.

To jest moje spojrzenie. Punktem zwrotnym był jak widać artykuł w Nature, który napędza sprzedaż DRAI, a dodatkowo jak gwiazdka z nieba pojawił się debiut HeartFlow, którego wycena działa na wyobraźnię. Po rejestracji w USA będziemy mieli kogo gonić przez kilka najbliższych lat ....... tym bardziej, że nie jesteśmy jak Datawalk vs Palantir tylko znacznie znaacznie bliżej ze swoim produktem w porównaniu do amerykańskiego odpowiednika.

P.S.
    Może warto, żebyś przemyślał to co napisałem, a może to jednak głupoty ..... ;-)

• Re: zalecam rozsądek Autor: ~Dd [79.184.251.*]
    Ankieter weź i zejdź na ziemię nie poznaję…. Weź ochłoń.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Ankieter [5.184.225.*]
    Jestem nad wyraz spokojny co do kierunku, co nie zmienia faktu, że są rzeczy, które mnie strasznie w tej spółce wnerwiają ...... a to co napisałem wyżej to jest to pod co tu jestem i story, co do którego jestem przekonany. Generalnie w moim scenariuszu powinniśmy być wyżej, ale niestety temat VCASTa w Polsce i USA leży i kwiczy na dzień dzisiejszy.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~Marco1981 [217.28.134.*]
    Jestem bardzo podobnego zdania. Niedawno męczyliśmy bułę na 25 zł, teraz jest 37 zł, do końca roku oczekiwałem 42 zł. Bądźmy realistami i ja nim jestem. W końcu przyjdzie korekta i konsolidacja z pół roku. Może to będzie z 70 na 42 zł. Wiele razy nie dowierzałem, co widziałem na giełdach.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~realista [89.229.208.*]
    Dnia 2025-08-18 o godz. 15:01 ~Marco1981 napisał(a):
    > Jestem bardzo podobnego zdania. Niedawno męczyliśmy bułę na 25 zł, teraz jest 37 zł, do końca roku oczekiwałem 42 zł. Bądźmy realistami i ja nim jestem. W końcu przyjdzie korekta i konsolidacja z pół roku. Może to będzie z 70 na 42 zł. Wiele razy nie dowierzałem, co widziałem na giełdach.

mnie to tu się wydaje że za rok może tutaj być nawet 70 zł takie mam przeczucie a to przeczucie raczej zawsze mi się sprawdza.
  • Re: zalecam rozsądek Autor: ~adam56 [31.0.74.*]
    Dnia 2025-08-18 o godz. 12:01 ~Adam napisał(a):
    > sporo tutaj ludzie piszą, że wzrośnie na 40... 70... 100...
    >
    > ja z doświadczenia wiem, że może i przy fali euforii wrócić na 300zł, przecież już tam papier był :)
    >
    > na ten moment to firma która dobija do 400mln kapitalizacji
    >
    > za zeszły rok 24mln przychodu i 16mln straty...
    >
    > jak ktoś ma i wierzy w ich raporty, o wzroście przychodów od poszczególnych klientów o 100%, to spoko, można trzymać
    >
    > tym którzy chcą wejść zalecam solidnie się zastanowić...
    >
    > papier oddawałem po 27.9, 33, 34... resztówkę pogonię po 39
    >

Jeżeli chcesz sprzedać resztę akcji po 39 to pewnie będzie w niedługim czasie. Każdy zarobiony pieniądz jest dobrym pieniądzem tylko powstaje pytanie w co je zainwestować ? Niektórzy kupują super auta, niektórzy jadą na fajną wycieczkę a inni szukają innych akcji i liczą na dobry zysk. Moim zdaniem te akcje należy trzymać przynajmniej do lipca 2026 i wtedy podjąć decyzję o ewentualnej sprzedaży.

[x]
MEDICALG -2,13% 39,10 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.