Pierwszy się ustawisz w kolejce po obligacje? W jaki sposób chcesz tutaj zarobić? Żadnego rozwoju nie będzie, nie ma kapitału a smród na tej spółce nie ustąpi cudownie. Prezes sam mówił kiedyś że firma istnieje tylko po to aby splacic układ.
A co z nadwyżką kasy odzyski są stałe co roku układ spłaca i albo działają dalej co jest bardzo prawdopodobne albo dywidenda z pozostałej kasy a to będzie parę złotych na akcjie
W każdym raporcie podają co zamierzają dalej zrobić ze spółką i majątkiem. W ostatnim sprawozdaniu finansowym za I kwartał 2025 r na stronie 16 jest to opisane. Na wniosek spółki, nadzorca wystąpi o zmianę układu a w takiej sytuacji każdy sędzia się zgodzi. Tym bardziej że zmiana będzie na korzyść obligatoriuszy.
A wiesz po co wszedł? Bo jako obligatariusz, na zmianie układu więcej zyska niż jako akcjonariusz. A jako akcjonariusz ma kontrolę nad spółką i oficjalnie się wypowiada że chce więcej dla obligatariuszy. Ale pewnie o tym wiesz.
Same plusy, spółka im więcej splaca tym jest bardziej wiarygodna :)
Czy się mylę ???
Fundusz zarobi podwójnie sprzeda akcje z dużym zyskiem !!
O to się tu gra :)
Mam nadzieję że dobrze przeczytałeś i zrozumiales - Na wniosek spółki. Czyli układu nie da się ruszuc póki spółka się nie zgodzi. A czy pomyślałeś że nie po to zostaliśmy zarządem żeby teraz jacyś ludzie chcieli więcej od naszej spółki? Ja czekam jak to rozegrają. Być może nic mi nie wpadnie, bo te spółkę zlikwidują , albo wręcz przeciwnie zaczną opowiadać że dzięki sanacji jakiej podołali interes się kręci A stratę posiadanych przez siebie obligacji pokryją sobie kursem akcji.
Gdyby tak było syndyk już dawno położyłby na tym łapę a wytrwałości w tej kwestii mu nie brakowało. Nadal uważam że tak na prawdę to nic nie wiadomo , poza tym że chodzi o pieniądze. Pozostaje wrzucić kilkadziesiąt tysięcy na szalkę i poczekać co będzie. Najwyżej nie pojadę na wakacje :)))