• MASH Autor: ~Hela [37.31.62.*]
    Novo Nordisk zarejestrowało lek na MASH w USA. To jest drugi lek dostępny na tą chorobę.
    Każdy kolejny lek wprowadzony na rynek zdoła wziąć 30 % rynku. Prezes od ponad roku czaruje na temat pilnie poszukiwanego partnera do cudownej cząsteczki na MaSH.
    Jakoś nikt się nie nawinął? Pacjentów też potrafią rekrutować tak że miesiącami badanie stoi w miejscu.
  • Re: MASH Autor: ~Hex [77.65.184.*]
    #Molecure uzyskało wszystkie wymagane zgody na rozpoczęcie badania klinicznego #KITE z #OATD01 w Holandii Przygotowujemy się do rozpoczęcia rekrutacji pacjentów w dwóch ośrodkach holenderskich, spodziewając się, że rozszerzenie badania na Holandię poprawi efektywność rekrutacji.
    30 września spółka publikuje raport półroczny.
    Do weryfikacji kilka najważniejszych zdarzeń:
    1. rekrutacja pacjentów ogółem
    2. rekrutacja pacjentów w Holandii
    3. potwierdzenie daty publikacji wniosków połówkowych z badania OATD1
    4. wynik optymalizacji kosztów operacyjnych, zwolnienia
    5. nowy CFO - kto?
    6. badania w MASH - kiedy?
  • Re: MASH Autor: ~alek28 [158.169.40.*]
    Wystarczy spojrzeć na stronę z badaniami. Są tam aktualizacje, niektóre sprzed kilku dni... nic nowego dla tych, którzy nie umieją czytać , ja tam widze ciekwe rzeczy ;)
  • Re: MASH Autor: ~Ray [94.254.227.*]
    Podałbyś link
  • Re: MASH Autor: ~Ja [89.64.13.*]
    EU: https://euclinicaltrials.eu/ctis-public/view/2023-506642-23-01?utm_source=chatgpt.com

US: https://clinicaltrials.gov/study/NCT06205121

Ciekawe bo w materiałach z EU jest info o drugim, wcześniejszym badaniu pośrednim. Po 30 pacjentach. Wcześniej spółka mówiła tylko o jednym pośrednim po połowie czyli około 50 pacjentach. Możliwe, że będziemy więc wcześniej wiedzieć czy są jakieś oznaki działania i czy Independent Data Monitoring Committee zaleca kontynuację badania. Wygląda, że chcą dodatkowo ograniczyć ryzyko niepotrzebnych kosztów.

Jest jeszcze ciekawa publikacja https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acscatal.5c00507 która wyjaśnia mechanizm działania oatd01
  • Re: MASH Autor: ~alek28 [158.169.40.*]
    30 pojawialo sie juz na prezentacjach spolki. Ale 50 tez wiec nie dokonca jest to jasne.
  • Re: MASH Autor: ~Ja [89.64.7.*]
    Ok. To nie zanotowałem. Cały czas myślałem, że po 50-ciu.
    Dnia 2025-09-24 o godz. 14:50 ~alek28 napisał(a):
    > 30 pojawiało sie juz na prezentacjach spolki. Ale 50 tez wiec nie dokonca jest to jasne.

Mogą być dwa powody jeśli komisja zdecydowała na przyśpieszenie wyników połówkowych:
    1. Brak silnych skutków ubocznych.
    2. Pozytywne, zauważalne skutki terapii wynikające z obserwacji pacjentów.
    3. Jeśli molecure złożyło taki wniosek o zmianę protokołu to znaczy że widzą jakieś pozytywy.

Pomimo że badanie jest podwójnie zaślepione to pacjent jest pod stałą kontrolą lekarza więc coś tam wiedzą.

• Re: MASH Autor: ~alek288 [158.169.40.*]
    Myślę też, że już cos wiedzą.  Bedzie umowa, może dobra, może słaba, ale to się stanie. Wtedy brziemy zdecdowanie blizej 25-30 zl. Informacja o 30 pacjentach była już wspomniana w prezentacji firmy w kwietniu ubiegłego roku.

Ja nie zdziwylbym sie gdyby mieli wczesniej patnera do oat-02, ktory dodatkowo obejmie nowa emisje. Tak jak w Ryvu.
[x]
MOLECURE 0,49% 6,12 2025-11-07 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.