Pewnie coś ustalili tylko o ile Putin mógł klepnąć to Trump nawet jakby chciał to nie mógł bez zgody Żełeńskiego dlatego nie podali konkretów ... jakieś ustalenia mniej istotne dogadane są kluczowe muszą być ustalone między Rosją a Ukrainą... obawiam się że Rosja chce więcej niż zdobyła w zamian za to że docelowo nie weźmie więcej niż musi ...
Powoli wychodzą szczegóły dealu... ważny Putin się zgodził aby po porozumieniu Ukraina otrzymała gwarancję bezpieczeństwa na wzór art. 5 NATO ale nie w ramach NATO tylko poszczególnych krajów w tym usa i europejskich ... pewnie za takie ustępstwo zażądał coś więcej niż Dombas ?
Na epolus mamy filiżankę. Jesli uszko juz uklepane to zasięg 35,5, co powinno przełożyć sie na ruch 6% w górę. Pytanie kto gra S? Raczej nie zagramanica. To co czymamy Lki - hihihi I liczymy na 3130 indeks, niedowiarki w różne układy AT. Najlepiej zrobic to w sierpniu póki wakacyjny nastrój. Prosiaczki wrócą z wakacji to znow zaczną sypać akcyjkami.
Nikkei na szczycie i taki numer- hihihi. No to chyba shorciarze z rana powinni nam pomóc w ruchu w górę, prawda? Ale ten misiek sie doigrał powiem wam, oj doigrał sie. Fakt 100 pkt bylo do wzięcia na S. Ale na L bylo 160 - huhahahah i kto tu jest de beściak? Buhahaha
Jutro budzimy sie w innej rzeczywistości. Wojna to.pronlem EUROPY a nie usa. Coś mi zdaje, ze bedzie rozczarowanie jutro na dzień dobry. No niestety ...
Czyli można obwieścić fiasko ze spotkania na Alasce . Kierunek zanurzenie niestety. Trump pokazuje jak jest słaby coś by chciał ale nie może .Zaraz dostaniemy negatywny wpływ cel i trump zaczyna tonąć a ruchy jego będą nieprzewidywalne . Coś mi się zdaje że to najlepszy moment na wyjście z giełdy i uzbroić się w cierpliwość . Ta wojna jeszcze może przybrać bardzo nieoczekiwany kierunek …
Na spotkaniu, które odbyło się w Białym Domu z udziałem przywódców państw UE nie było naszego reprezentanta. Może i dobrze. Jeśli nie ustalili tam nic konkretnego to zwykła strata czasu była. Putin ma listę żądań, ale niewiele oferuje w zamian. Trump myślał, że uda się szybko ustanowić pokój, ale widać, że nie będzie wcale łatwo.
A wiec miszcz Trump dzwoni do papy w Moskau. I co teraz? Jakbym był Putkiem to bym nie odebral, no przecie późno jest. Hihihi, no i jutro mamy wodospad jak sie paczy- achhh
Koalicja chętnych pięknie brzmi. Ciekawe do czego Polska ma być tak chętna, że tak nagle na gwałt doprosili naszego Wodza ;)))) Obawiam się np. tzw. brudnej roboty.
Z drugiej strony czego się tu właściwie obawiać azymut indeksów ładnie ustawiony. Każdy w takiej koalicji chętnych przecież musi mieć rolę, jeden wyznacza drugi ma robić. Ktoś daje teren pod rozrubę, inny niewolników, a ktoś inny daje maczugi czy wystawia fakturę i spija śmietankę ;))))
Na razie to mamy chyba b zrobione. To jakby my zrobil c tochyba nikt by nie płakał. A c to tak poniżej 2900 na FW. Mi to by siem wysnilo 2890 na FW. Jak sadzita chopy? Chyba pasi do dalszych wzrostów? Hihihi