Skąd ta informacja, to jest prognoza nie podparta żadną realną informacją.
Było jasno podane że Cyberpunk na Switcha2 sprzedaje się lepiej niż Wiedzmin3 na Switcha ,a to w miesiąc było około właśnie tych 250 tyś.
Nic nam to nie mówi o sprzedaży. W tygodniu premiery Switcha 2 w Japonii najlepiej sprzedająca się gra na tę konsolę miała wynik 780 tys. egzemplarzy, druga w kolejności 10 tysięcy, a trzecia - 8 tys.
Kogo obchodzi 1tydzień w Japonii to jest bez znaczenia.
Wyraźnie jest napisane w artykule EGL że w eShop po pierwszym miesiącu na 3 miejscu jest Cyberpunk.
Ja tego artykułu nie napisałem.
Firma wygląda bardzo poważnie i podają że jest to zajęte miejsce według wartości sprzedaży .
Nie zgadzam się z tymi prognozami które podałeś i spieram się z Tobą że to jest całkowicie błędna ocena.
Jasno wynika z moich wpisów że to nie moja prognoza tylko Twoja , jeżeli ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem to nie moja wina .To jest Twój wpis o tych śmiesznych prognozach zysku i to co napisał Fenomenolog powinno być zaadresowane do Ciebie nie do mnie.
To nie spierają się ze mną, ja tych prognoz nie przygotowałem. Wolałbym osobiście 200mln netto, ale to nie koncert życzeń. Trzeba reagować na rzeczywistość i adaptować się.
Wielokrotnie wyniki kwartalne nie przekładały się kierunek kursu i jestem na to przygotowany. Osobiscie liczę , że do końca roku przebijemy 300zl.
No OK ,tylko Ty napisałeś tego posta i ja się z tymi słowami nie zgadzam .
Podałem inne źródło i napisałem że nie będę komentował tego artykułu z EGL gdzie Cyberpank w eShopie w pierwszym miesiącu jest ma 3 miejscu.
Ciekawy jestem co Ty o tym sądzisz.
Firma ma swoje informacje i wygląda na wiarygodną .
Szczerze, to nie nie wnikam aż tak głęboko w temat, postawiłem pytanie po przeczytaniu artykułu. Nie jestem w stanie wnikliwiej zbadać tematu niż osoby zajmujące się tym profesjonalnie.
W pewnym sensie wyniki nie mają wpływu na moją strategie, bo wahania kursu są naturalne, a do premiery kurs wzrośnie przypuszczalnie o 100%. A dla mnie 400 też będzie bardzo satysfakcjonujace i uważam za realne.
Ewentualne wahania kursu jednak warto wykorzystać do zrobienia kółka, stąd warto być na bieżąco.
Tak w sumie to nie napisałeś na temat tego co podaje EGL.
Zdajesz sobie sprawę z tego że jeżeli to jest fakt dotyczący eShopu to jest rewelacja i śmieszne 250 czy 300 tysięcy jest sporym niedoszacowaniem, chociaż te 3sety to nie jest zły wynik .
Nigdzie nie ma podanej ilości sprzedanych kopii Cyberpunka na Switcha 2 przynajmniej ja tego nie wiem.Ja przeczytałem jedną wypowiedź ,facet zaprezentował się jako oficjel z Nintendo i napisał zapytany o Cyberpunka coś w takim stylu :a tak Cyberpunk sprzedaje się świetnie, nie mogę tego znaleźć ponownie może zostało skasowane.
Cyberpunk sprzedaje się dobrze w formie fizycznej na stałym nośniku ,a tu wyskakuje eShop . "Trzymam kciuki" i czekam na oficjalne wyniki.
Nie czytałem na EGL żadnych artykułów, jak już pisałem nie grzebie głęboko w poszukiwaniu informacji.
Zwykle wyniki kwartalne są zbliżone mniej lub bardziej do prognoz analityków. Najbardziej rozjechane były przy okazji wydania dodatku.
Jeśli sprzedaż będzie większa niż 250-300 tys CP to super, jednak jestem sceptyczny.
W tej chwili jest jeszcze na tyle daleko do premiery, a kurs jest na tyle wysoki, by od czasu do czasu jakiś fundusz pobujał kursem.
Jeśli masz zacięcie detektywistyczne to gratuluję, ja się aż tak nie angażuję, jestem amatorem.