Chwalili się pierwszą dostawą do aptek w maju, ale w wynikach tego nie widać. Na tym forum czytałem również, że rzekomo posiadają akcje PGM, ale w aktywach tego nie ma. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
I za co dostaję minusy? Nie mam akcji CBD, obserwowałem spółkę, bo myślałem, że w wynikach będzie wielkie pozytywne zaskoczenie - pierwsze przychody i gwałtowny wzrost wartości aktywów spowodowany wzrostem wycena akcji PGM. Zakładałem, że jeśli taki raport pojawiłby się w ciągu sesji to tutaj byłby rajd. Nawet żałowałem, że dzisiaj, przed długim weekendem będą to ogłaszać. Tyle, że w wynikach nic takiego nie ma i po kursie widać, że nie tylko ja się nie mogę tego doszukać. Pytam więc grzecznie starych wyjadaczy tej spółki - co jest?
Morswin spokojnie, napisali wyraźnie że sprzedaż thcpharma będzie widoczn w kolejnych kwartałach czyli od 3 kwartał, przecież ta historyczna dostawa pierwsza była pod koniec maja czyli jeśli apteki zrealizowały sprzedaż to rozliczenie i prowizja były w 3 kwartał.
Pozwolenia są kilkukrotnie większe niż ostatnie na 600 kg gdzie kurs biegał po 60-70 groszy, spółka jest bliska rejestracji surowca bo przecież wznowiła postępowanie więc papiery są Już kompletne do rejestracji, spółka mając fundusz cpar co miał 5 baniek akcji pgm na pewno wyłoży kasę na zakup marihuany
DrDre, czyli na przychody trzeba poczekać do kolejnych wyników i międzyczasie obserwować, czy będą konkrety o dostawach. Rozumiem. A co do akcji PGM, to z Twojego tekstu wywnioskowuję, że to udziałowiec CBD ma te akcje PGM a nie samo CBD, tak?
Co do akcji pgm jest weksel inwestycyjny spółka o tym pisała , jest info pytania do spółki... z racji weksla na ten moment nie jest on ujęty w raport ale zależy co będzie dalej odnośnie aneksu który na ten moment się niedługo kończy
Autor: ~Morświn [46.112.108.*] Przychody masz zawarte w tabeli dot. Grupy Kapitałowej Ponadto w raporcie CBD zaznaczył, cyt.: "Rozpoczęta w II kwartale sprzedaż marihuany medycznej do aptek będzie miała większy wpływ na wyniki osiągane w kolejnych kwartałach 2025 r."