Wygląda że niestety jednak jakiś problem toczy firmę niczym rak - i brak raportu w terminie jest jaskrawym dowodem że prezes stara się go ukryć zapewne kreatywna księgowością
Albo zaraz dostaniemy jakąś przykrą bombe która powie nam jak źle jest :(
Obym się mylił
Ostatni raport też był spóźniony, pewnie i tak będzie tym razem. Prezio dalej kombinuje jak zwalić kurs żeby było jeszcze niżej. Myślę że przez długi weekend skonczą go pisać na kolanie…
Na paru innych wynalazkach też się tak pocieszali, a potem zawiecha do dzisiaj i brak raportów czy jakichkolwiek komunikatów ze strony spółki. Np. taki Luon też na NewConnect, można wejść tam na forum i zobaczyć jak ich załatwili.
Jak tak dalej pójdzie to kurs skończy na jednocyfrówkach groszowych :/
Ja wyszedłem przy 30 ze stratą która bolała ale widzę że chyba była to słuszna decyzja
Wiem że żeglarz, dejw, ktmrn2 i pewnie wielu innych nadal wierzy w spółkę ale to coraz bardziej przypomina spółkę krzak niż coś poważnego
Gdyby tak bylo jak piszecie, to prezio przy poziomach 1,50 wysypalby sie z akcji. No chyba ze kompletnym kretynem i woli ostatni zejsc z pokladu titanica...
Prezes posiada oficjalnie imienne uprzywilejowane akcje serii "A" a do publicznego obrotu dopuszczone są akcje serii "B" i "C", Prezes swoich kwitów opchnąć nie mógł
Jakiś trup zapewne w szafie leży
Zobaczymy co się stanie w ciągu najbliższych 3 dni
Czy raport będzie ?? Czy będzie upadłość ?? Czy będzie jakieś złe info ??
Jeżeli raport będzie to czy z jakimkolwiek zyskiem ?? Czy wartość kapitału po Q2 będzie niższa niż po Q1 ??
Tak dużo pytań i wątpliwości - ciekawe czy prezio wymyśli ??
Czekamy na Twój ruch cwaniaku
,,W przypadku gdy koniec terminu przekazania raportu okresowego przypada na dzień ustawowo wolny od pracy, sobotę lub dodatkowy dzień wolny od pracy, określony odrębnymi przepisami, termin ten upływa pierwszego dnia roboczego następującego po tym dniu".
Rozważ stosowanie trzech znaków zapytania zamiast dwóch.
Wygląda tak trochę, że zawieszenie notowań jest celem Prezesa. Samo rozwiązanie umowy z autoryzowanym doradcą może być pretekstem do zawieszenia notowań przez GPW - takie ryzyko jest opisane w prospekcie emisyjnym RGL. Pytanie co Prezes może z tego mieć.
Nieprzekraczalny termin na publikację raportu kwartalnego (NewConnect) to 45 od zakończenia kwartału,więc ktmm2 może mieć rację.45 dzień jest dniem ustawowo wolnym.
Nie jest
14 sierpnia był 45 dniem po zakończeniu kwartału (matematyka nie jest trudna 31 dni lipca i 14 dni sierpnia daje 45….)
14 nie był dniem wolnym - zatem wszystko wskazuje iż prezio cwaniak może faktycznie dążyć do zawieszenia notowań
Powód ?? Wolę nie mówić bo zaraz zleca się obrońcy …
I specjalnie dla Ktmrn2 - rozpatruje pozytywnie Twoją prośbę
Tak lepiej ???
I ciekawi mnie Pani znawco po co przytaczasz zasady o 45 dniach skoro tak słabo liczenie tych dni ???
Piątek jako 46 dzień po zakończeniu kwartału niech dla wszystkich będzie spokojny
A w poniedziałek życzę aby notowania na społeczne prezesa cwaniaka nie zostały wstrzymane
Ja mogę bo spółka jest dla mnie ciekawostką. Ot takie hobby. I widzę że faktycznie bycie dużym udziałowcem zaczyna Ci w ocenie troszkę ciążyć bo jak w przypadku 45 dni wspomnianych powyżej zaczynasz przeinaczać fakty aby pasowały do Twojej wizji. Ale co ja tam wiem - jestem tylko tym maluczkim bez akcji co pisze 3 znaki ? Na końcu pytania
Obowiązki sprawozdawcze GPW a sprawozdania na New Connect – terminy raportów okresowych.
W przypadku raportów kwartalnych za I i III kwartał roku obrotowego, termin ich przekazania przez emitentów akcji – w przypadku rynku głównego – wynosi nie więcej niż 45 dni od dnia zakończenia kwartału obrotowego, którego dotyczy. W przypadku raportu za IV kwartał termin nie może przekroczyć 60 dni od dnia zakończenia roku obrotowego. Nie ma natomiast obowiązku przekazywania raportu okresowego za II kwartał roku obrotowego.
Nie ma obowiązku jak spółka publikuje raport za I półrocze , a tutaj mamy jak wół napisane :::::::::::: Raport kwartalny za II kwartał 2025 roku: 14 sierpnia 2025 r. ,,, i zawiecha murowana ....
Uchwała GPW po braku rocznych sprawozdań zawieszająca notowania niektórych spółek była podjęta 04.06 więc jak notowania byłyby zawieszone to chyba od środy
Jak do niedzieli nie będzie raportu to ewidentnie (dodając wypowiedzenie umowy autoryzowanemu doradcy NC i braku espi o podpisaniu umowy z nowym - gdzie posiadanie takiego doradcę przez pierwsze 3 lata jest obligatoryjne) prezio cwaniak dąży do zawieszenia notowań - troszkę współczuję udziałowcom że w takim przypadku trafili/trafiliśmy (bo jeszcze tydzień temu byłem udziałowcem ) na takie prezio cwaniaka - no ale takie ryzyko NC
Raportu nie będzie, cena jutro spadnie do kilku groszy, prezio skupi większość akcji, we wtorek/środa raport z zyskiem, spółka odżyła, pogodziła się z wszystkimi kontrahentami, akcje idą na 1.5 zł, prezio zarobiony xD xD xD
Ja mam przeczucie ze raport pojawi sie przed godz 9. Ale super informacji to w nim sie nie spodziewam. Bardzo jestem ciekawy co wydarzy sie o godz 9 :@