zysk nie zachwyca ca. 8,5 mln. Nie ma przełomu, liczyłem na ponad 10 mln. min. przełomu żadnego nie ma, stagnacja cd. może równie dobrze zejść na 20 gr jak i na 40 gr.
Jak powtórzą kolejne kwartały z takim wynikiem to raczej 40gr widzę ale ta spółka jest mega dziwna. Już pominę historię....
Btw chyba mają w błąd w tabelce przepływów. Koniec 2kw i narastająco za ten rok powinny mieć tę samą kwotę
Dobrze rozwijająca się spółka ze stałymi dochodami nie może ruszyć do przodu. Wygląda na to, że nie ruszy, ale to tylko dlatego, że jesteśmy na NC, a tu nie liczą się zyski, a informacje których nie ma. W trzeciej kwartale może dojedzie zysk z Malezji to powinno być lepiej, ale tylko powinno. Jakaś dziwny jest tylko ten brak jakiegokolwiek informacji, tylko czemu to ma służyć. Bujamy się w tym przedziale bo zarząd tak chce i tyle.
Tylko, na co pójdzie ta kasa. Dywidendy nie ma, skupu nie ma, a kasa jest. O żadnych inwestycjach nie wiadomo. Nie jedna spółka z rynku głównego chciała by mieć tak pewne i stabilne zyski, a tu kicha z kursem niesamowita.
Może i tak, choć uważam, że na razie będzie niżej. Może łaskawie kiedyś podadzą jakieś informacje, czemu to wszystko ma służyć, bo nie wierzę, że będę tę kasę trzymać na koncie. Póki co można sobie odpuść forum, bo już widać, że Malina z kilkoma nickami będzie tu tyrał 24 na dobę, pisząc nieprawdę tak jak przed chwilą, że Bogusz będzie sprzedawał akcje. Nie wiem, czy on jest aż taki prymitywny, że wierzy w takie rzeczy, czy płacą mu za wpis nawet tak nieprawdziwy. Pozdrawiam.
Nic się tu nie zmienia. Cały czas forum jedego człowieka, który regularnie manipuluje i wymyśla coraz to nowsze niestworzone historie. Teraz pan. B będzie przy tym kursie i obrotach sprzedawał akcje przez następne 10 lat. Gość to ma głowę do interesów. Nie wiem, czy to alkohol, czy choroba, czy brak pomysłów, a jednak pisać coś trzeba. Jakby nie patrzeć jest to stracony rok, za życzenia zarządu.
Dnia 2025-08-14 o godz. 19:57 ~Adam napisał(a): > Nic się tu nie zmienia. Cały czas forum jedego człowieka, który regularnie manipuluje i wymyśla coraz to nowsze niestworzone historie. Teraz pan. B będzie przy tym kursie i obrotach sprzedawał akcje przez następne 10 lat. Gość to ma głowę do interesów. Nie wiem, czy to alkohol, czy choroba, czy brak pomysłów, a jednak pisać coś trzeba. Jakby nie patrzeć jest to stracony rok, za życzenia zarządu.
Brawo za wniosek :) Nie dodałeś, że nie pierwszy rok + inflacja :)
Dnia 2025-08-14 o godz. 20:52 ~InżynierMaliniak napisał(a): > Dnia 2025-08-14 o godz. 19:57 ~Adam napisał(a): > > Nic się tu nie zmienia. Cały czas forum jednego człowieka, który regularnie manipuluje i wymyśla coraz to nowsze niestworzone historie. Teraz pan. B będzie przy tym kursie i obrotach sprzedawał akcje przez następne 10 lat. Gość to ma głowę do interesów. Nie wiem, czy to alkohol, czy choroba, czy brak pomysłów, a jednak pisać coś trzeba. Jakby nie patrzeć jest to stracony rok, za życzenia zarządu. > > > Brawo za wniosek :) > Nie dodałeś, że nie pierwszy rok + inflacja :)
Oj, jak temu Maliniakowi zależy na tym, żeby nikt nowy nie kupował akcji a Ci, którzy je mają, żeby sprzedali... Uczyć się od niego pracowitości i parcia na wynik :-) Największy pracuś na forum ! Póki na innych spółkach się zarabia a tu na razie trzeba poczekać (względnie dokupować), to przynajmniej wesoło jest :-)
Nie napisał, że raport jest zły, ale że jak po każdym raporcie nastąpi spadek kursu, co jest wielce prawdopodobne. Raport jest dobry, ale ludzie kupujący pod raport, czy wykresy mogą stwierdzić, że skoro nie idzie do góry to trzeba sprzedać. Do tego animator zrobi swoje. Wystarczy czasami popatrzeć, że bez pracy animatora nie ma żadnych transakcji przez kilka godzin. To jest bardzo dobra i dobrze rokująca spółka i ktoś tego kursy pilnie. On też tu nie siedzi dla przyjemności, pisząc z różnych nicków tylko ma w tym swój udział i cel. Wciskanie kitu, sianie zamętu, pisanie nieprawdy ma służyć utrzymaniu kursu, dopóki ktoś nie podejmie decyzji o zamianie kierunku. Za dobrą spółka, żeby ktoś tego nie wykorzystał do zarabiania kasy na akcjach, a skoro można zbierać akcje po niskiej cenie to, dlaczego nie. Zawsze chodzi o kasę. Ktoś sprzeda ktoś kupi, a nikt nie wie, co i kiedy ogłoszą, a wieczne problemy prezesów, na których ostatnio buduje swoje narrację wiecznie trwać nie będą. Czas poświętować.
Zastanawiam się po cholerę ludzie z maliniakiem dyskutują. Nie można po prostu trolla zagłodzić? Co do firmy mam mieszane uczucia. Dużo z raportu płynie informacji dobrych, Zwiększają stany magazynowe w tym gotowych produktów. Ciekawą pozycją są rozliczenia przyszłych okresów które rosną już do ponad 80 mln 6 baniek kw/kw co może sugerować przyszłą dobrą sprzedaż. Hubtech wykonał skok na pewien poziom przez umowę z sieciówką i na razie tu jesteśmy ale widać że ciułają półprodukty i produkty gotowe na być może kolejne umowy. Zobaczymy. W każdym razie będzie to widać skokowo.
Być może nie w Bydgoszczy. Lokalizację mają też w Zgierzu. Szczerze nie wiem gdzie fe de facto mają fabrykę kosmetyków. Mogli też rynnę wymienić :) ale 2. Środki trwałe w budowie 30 464 873,04<------ Ważniejsze są B. AKTYWA OBROTOWE 154 808 625,60 2025 versus 126 607 355,10 w 2024 z tego najważniejsze: I. Zapasy 68 294 226,79 w 2025 a 57 071 789,21 było w 2024 w tym 3. Produkty gotowe 21 658 616,63 a w 2024 było 12 020 441,43zł. Nie chcę tutaj uprawiać bajkopisarstwa ale zbierają materiały i półprodukty oraz zwiększyli stany magazynowe gotowych produktów jakby mieli wejść na jakiś rynek albo sklepów, nie? I sądzę, że Hubtech jest na tyle mały że będziemy obserwować rozwój skokowy a wtedy gromadzenie zapasów ma sens by nie było sytuacji utraty rynku poprzez brak produktów. Zobaczymy.