• Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Tomo [31.60.13.*]
    Nie mam pewności ale Bogusz chyba znów zwiększył zaangażowanie.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2025-08-14 o godz. 18:00 ~Tomo napisał(a):
    > Nie mam pewności ale Bogusz chyba znów zwiększył zaangażowanie.

Nie, ma tyle samo, co wcześniej. Można sprawdzić w raporcie za I kwartał.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~kartel [188.146.148.*]
    Radzę kupować akcje dobrych spółek z NC puki tanio!. GPW namawia i do końca roku dopuści Fundusze instytucjonalne do inwestycji na NC
    Czytać https://stooq.pl/n/?f=1702945
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Jj [94.254.235.*]
    Czytałem, jest to jakieś światełko w tunelu dla tego rynku.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2025-08-21 o godz. 12:42 ~kartel napisał(a):
    > Radzę kupować akcje dobrych spółek z NC puki tanio!. GPW namawia i do końca roku dopuści Fundusze instytucjonalne do inwestycji na NC
    > Czytać https://stooq.pl/n/?f=1702945

Dzięki za informację !

Spółki typu Hub.Tech powoli zniechęcają do inwestowania (w prawdziwym tego słowa znaczeniu - bo spekulacji za bardzo nie lubię)
    na rynku NewConnect. Gdyby te plany ściągnięcia poważniejszych podmiotów na NC się zmaterializowały, to może będzie warto znowu poświęcać na NC więcej czasu i środków...

Tego życzę wszystkim, gdyż sama idea istnienia NC jest wg mnie słuszna.
    Warto by jednak uzdrowić to, co się tutaj dzieje (nie mam na myśli tylko Hub.Tech).
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Jami [31.0.76.*]
    Słuchajcie fundusze mają wpisane w swoich planach inwestycyjnych zakaz inwestowania na fakt connect powodem oczywiście jest ogromne ryzyko jakie tutaj panuje na tych walorach . Tutaj ryzyko jest porównywalne do ktyptowalut tyle że płynność jest jeszcze gorsza .
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Hu [5.173.28.*]
    Jami, jeśli fundusze dostaną zgodę na inwestowanie na NC to największa zagrożenie nie jest dla funduszy tylko dla inwestorów indywidualnych. Te fundy zawsze moją szybciej informacje i obracają takimi środkami, że zrobią co będę chcieli. To oczywiście duża szansa dla spółek i za razem dla inwestorów, ale ten duże ryzyko, bo gra będzie nierówna. Wystarczy powiedzieć, że mają na swoich usługach zastępy takich ludzi jak ty, którzy będę pisali co im każą w zależność od celu. Jak chcesz napisać, że siedzisz tu z ciekawość lub chcesz kogoś, ostrząc, to jest właśnie najlepszy przykład takiego działania.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Luj [37.248.171.*]
    Tutaj żaden fundusze nie zainwestują. bo nie beda chciały wchodzić na kurs kolizyjny z Cyprami . To jest kopanie się z koniem.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Roz [94.254.144.*]
    Przy takich obrotach to będzie do koszyczka dokładał długo. :D
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Huba [5.173.194.*]
    Panowie pytam poważnie, nie wiecie, po co im taki kurs, może chcą sprzedać spółkę? Przecież to się nie trzyma kupy, żeby trzymać tak kurs tyle czasu, co było widać po aktywiści na forum i zasypywaniu każdego wzrostu. W sumie kapitalizacja mała, a może reszta kasy poza rynkiem. Jakby sprzedali za np. 0,5 mld, to by się dość obłowili i uzasadniało by to zakup akcji przez pana Bogusza i pozostawienie spółki na NC?
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Stefan [188.146.163.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-rozmawia-z-wieloma-dostawcami-ETF-chce-przyciagnac-instytucje-na-NewConnect-8996610.html

Może będą zmiany na NC
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Hu [5.173.170.*]
    Stefan wątpię, żeby oni, cokolwiek zostawili przypadkowi, bo takie przepisy oczywiście by pomogły spółką z NC, ale uważam, że tu jest wszystko zaplanowane i realizowane. Dlatego nie ma żadnych informacji, a kurs jest pilnowany. My dowiemy się oczywiście jako ostatni, ale na sprzedaży zarobili by kupę kasy i pod coś pan Bogusz akcje kupował.
    To jest adekwatna wycena rozlewni szamponów i mieszalni pasz dla krabów
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: rcicho [77.89.75.*]
    Nie da się caly czas dołować kurs bo w końcu skończą się akcje w portfelu i kurs wystrzeli. W ostatni piątek przy ofercie na 0.28zł było wystawione 111 tys akcji i jakoś nie spowodowało to wielkiego spadku tylko spadło do 0.2790zł. To dobry sygnał. Podejrzewam, że jeśli ten pakiet będzie wystawiony to w przyszłym tygodniu inwestorzy go rozdziobią może nie od razu ale zrobią i wtedy kurs powinien dynamiczniej ruszyć w górę. Zobaczymy co będzie.
    Sprostuję że kurs na koniec nie spadł do 0.2790 tylko został na poziomie 0.28zł. Tylko pojawiła się oferta sprzedaży po 0.2790 chyba coś 6 tys akcji. Teraz co widzę na poziomie 0.28zł nie ma już tego batonika i jest tylko 16500 akcji na S.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Adam [89.64.67.*]
    Pewnie każdy posiadacz akcji łącznie ze mną chciałby, abyś miał rację, ale uważam, że nic z tego nie będzie. Nikt nie trzymał kursu, po to żeby tak po prostu bez żadnych informacji go puścić, a chętnych na zakupy bez infa też nie będzie. Oczywiście chciał bym się mylić.
    Przecież było wiele dobrych informacji ze spółki. Inwestorzy na pewno to zauwazyli ale nieco wieksze ryby jeszcze się tanio nie okupiły. Inni czekają aż spólka nie wystrzeli bo jak odpali rakieta to nie skończy się na 35gr czy 45gr tylko pewnie znacznie więcej. Jak to na giełdzie bardzo ważna jest cierpliwość.
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~quest [87.101.44.*]
    Zgadzam się z tobą. Tylko szkoda że te dobre informacje nie są podawane jako ESPI
    Jestem tu już dość długo, żeby wiedzieć, że od mojej cierpliwości nic tu nie zależy. Ja akcji nie sprzedaje, ale widzę jak każdy, że non stop jest dokładne, żeby kurs przypadkiem nie urósł i dlatego uważam, że wzrostów przynajmniej na razie nie będzie.
    A ja uważam że to dobra okazja aby w spokoju bez paniki dokupić trochę bardzo tanio akcji tej spółki. Kiedy kurs wystrzeli ponad 0.30zł (pierwszy opór jest jednak nieco niżej na 0,2890) to będa się zabijać aby kupić. Ja sobie powoli dokupuje i jak trzeba będzie to poczekam sporo ale wydaje mi się że wybicie to już kwestia max 10 sesji.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.67.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [169.197.89.*]
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Klakier [188.33.24.*]
    My tu gadu gadu a kolejne wsparcie zostało obronione - technicy wiedzą jakie trend jest podtrzymany
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.89.*]
    Dnia 2025-08-25 o godz. 14:16 ~Klakier napisał(a):
    > My tu gadu gadu a kolejne wsparcie zostało obronione - technicy wiedzą jakie trend jest podtrzymany

dramat, ale wesoły dramat: zamiast liczyć zysk, naród się cieszy, że niżej nie siada :) :) :)
    Pokażcie mi drugą taką spółkę i jej akcjonariat ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.186.*]
    Powiedz mi cwaniaczku kiedy będę mógł dokupić za 19 groszy
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Rysiek [31.61.179.*]
    niedługo. Czekaj spokojnie
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Jk [46.113.12.*]
    Jak tam panowie technicy dalej twierdzicie, że wszystko jest ok i wskaźniki coś tu pomogą? Kurs uwalony w samej końcówce, i to na pewno nie dla zysku. Będzie niżej ktoś tego dopilnuje i już zaczął.
    Wiesz co to są filtry w analizie technicznej cwaniaczku
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Jk [5.173.170.*]
    Poczekamy tydzień i zobaczmy, kto ma rację cwaniaczku. Wasze analiza nic tu nie da
  • Re: Bogusz dokłada do koszyczka. Autor: ~Stefan [188.146.32.*]
    I tak właśnie aby swoje racje udogodnić zrzucili na koniec.
    Przecież wcześniej kurs też był.uwalony -3% . Jest zrzut potem wyciagniecie kursu kilkoma akcjami i czekanie aż pojawią się kolejne zlecenia kupna I ssruuu kolejny zrzut ,żadna filozofia
    Te ich wpisy, gdyby nie wymykały się logice to nawet były by śmieszne. Ich zdaniem to, ktoś sprzedaje i uwala kurs na zamknijcie sesji, żeby jutro sprzedawać jeszcze taniej itd., a oni są tu, po to żeby właśnie takie sytuacje komentować. To na pewno przypadek, że większość ich aktywności jest, w momencie kiedy kurs tylko jest na czerwono. Niestety mam wrażenie, że pracują dla kogoś ktoś jest mocno ograniczony i zatrzymał się w czasach COVID, kiedy wpisy na bankierze miały jakieś znaczenie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.76.*]
[x]
HUBTECH 2,89% 0,25 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.