• Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~Sebastian [31.60.30.*]
    Skarbówka już ich sprawdza ? 5.5 etatu 590 k zł

Do tego umowy zlecenia w usługach obcych....

Ładny mają tupet.... A KNF i giełda pewnie i tak nic im nie zrobi jedynie jakąś małą karę dostaną
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~rt [155.145.195.*]
    Kol. Sebastian

Problemem w tej firmie nie sa wysokie place, tylko fatalna jakosc pizzy, co sprawia, ze klienci nie wracaja, wiec firma ma coraz mniejsze przychody, co za tym idzie i zyski i generalnie sie powoli zwija, zamiast rozwijac.

Zarzad moze zarabiac i 5x wiecej, o ile cos zrobia z ta fatalna pizza, zaczna zwiekszac przychody i otwierac nowe lokale...
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~Hamburger [37.47.220.*]
    Jeżeli Ty uważasz, że tutaj nie są płace wysokie place to nie wiem gdzie Ty masz oczy

Okradli akcjonariuszy, śmieją im się w twarz motywacyjna emisja akcji 5 już czy więcej było ??

Spółka steruje wynagrodzeniami by obrzydzić akcje już raczej mało kto to ma je Ci co mają to pewnie nawet nie zerkają na notowania

Jeżeli dobrze widziałem to ok 88k akcji dokupiło dwóch braci

Kolejna emisja była by zwiększyć udział głosów chociaż nadal im brakuje do 95% by zrobić przymusowy wykup więc pewnie będzie kolejna

Spółka której zysk jest bliski zero wypłaca 5 osobą rocznie 2.4 mln zł 37 k zł netto miesięcznie

Zatrudnili by specjalistów za 1/3 tej ceny wykazywali by zysk nie rozwadniali kapitału mieliby pakiety warte po kilka milionów częściowo mogliby je spieniężać, i rozwijać inne biznesy ale wybrali nieetyczną drogę... Dobrze, że człowiek w porę się zorientował z kim tutaj mamy doczynienia a chciał chcieliśmy mała sieć 7 lokali wrzuć pod markę
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~janek [91.150.221.*]
    A ja powtórzę jeszcze raz, żadnego przymusowego wykupu nie będzie. :)))
    Nie wiem na co liczycie, Molendowie akurat umieją liczyć kasę i nie będą robić żadnych prezentów akcjonariuszom, i tak mają nad spółką kontrolę, a te drobne niedogodności związane z obecnością na new connect jakoś przeżyją.

Prędzej doprowadzą spółkę do upadłości, niż dadzą komuś wyjść z tego po dobrej cenie tych 35-40 groszy.
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~Hambueger [37.47.220.*]
    To po co dwójka braci znowu dokupiła akcji 88k sztuk ?

Zbierają wyciągają kasę by nie było zysku a to przecież dla nich plus bo nie płacą podatku

Chcą zebrać 95% i zrobić wykup

Gdyby mieli trochę oleju w głowie poszukaliby innej firmy która chce wejść na giełdę zrobili odwrotne przejęcie i nie wydawało by kasy zabrali by ten swój biznes a wszedłby ktoś inny
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~andy [62.183.185.*]
    Na pewno nie zrobią wezwania bo to im nic nie daje, a po co mają płacić tej reszcie 5% akcjonariuszy po zawyżonej cenie, jak mogą doprowadzić do upadłosci i nic akcjonariusze nie dostaną. ::))))
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~Pytam [188.146.134.*]
    Jakby doprowadzili do upadłości to wszystkie nieruchomości jakie mają czyli biura lokal 6 działek auta mieszkanie sprzęty itd by musiały zostać sprzedane a trochę tego jest

Po co dwóch braci kupiło 88k akcji ?? Znowu

Zbierają wszystko by zrobić przymusowy wykup

Mimo, że lepiej by wyszli na tym gdyby zabrali swój biznes i dali możliwość wejścia innej firmie niż wydawać kasę na odkup akcji
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~rt [155.145.195.*]
    No to sobie czekajcie na ten niepewny przymusowy wykup, gdy na rynku obok tyle okazji przechodzi kolo nosa....
    A nawet jakby go zrobili, to ile zaplaca, 35-40-45 gr?
    Nie wiem kto jeszcze to ma, ale ja bym wolal z tego od razu wyjsc i kupic cos, co przynosi zyski i daje dywidendy, niz czekac latami nie wiadomo na co....
  • Re: Wynagrodzenia w normie wzrost na etat o 7k zł w miesiącu .... Autor: ~hmmmmm [88.135.184.*]
    Dnia 2025-10-07 o godz. 13:08 ~rt napisał(a):
    > No to sobie czekajcie na ten niepewny przymusowy wykup, gdy na rynku obok tyle okazji przechodzi kolo nosa....
    > A nawet jakby go zrobili, to ile zaplaca, 35-40-45 gr?
    > Nie wiem kto jeszcze to ma, ale ja bym wolal z tego od razu wyjsc i kupic cos, co przynosi zyski i daje dywidendy, niz czekac latami nie wiadomo na co....

Pojawiło się dzisiaj dużo zleceń na K, ponad 40k akcji do 30 gr, dziwne, że nikt nie skorzystał ^^
[x]
MAXIPIZZA 0,00% 0,38 2025-12-12 13:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.