• Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: ~Sh [173.239.196.*]
    Shorty mieszają
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: ~mickiewicz [84.40.158.*]
    witam nie sprzedawać by shorty nie mogły nabyć po taniu akcji najlepiej wystawić po minimum 30zł do końca grudnia by w arkuszu zleceń było widać naszą moc i masa wystawionych akcji i że nie oddamy byle komu za grosze a modyfikacje zlecenia zawsze można zrobić jak komuś spasi cena wystawiać i nie sprzedawać niech shorty przerzucają z wora do wora i sami siebie nie oszukują nawet jak będzie masa akcji wystawionych to też nie będą mogli od banków pożyczać naszych akcji pozdrawiam
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: ~mickiewicz [84.40.158.*]
    shorty blokują moje wpisy udostepniać i powiadamiać wszystkich o wystawieniu akcji po 30 zł minimum by nie mogli pożyczać od banków a w arkuszu zleceń ma być jak największa ilość akcji widoczna w arkuszu zleceń a jak ktoś zechce sprzedać wcześniej może zawsze zrobić modyfikację zlecenia
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: ~Ator [83.27.57.*]
    Wystawione.
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: eldealeros [83.7.173.*]
    Wystawianie z tak wysoką ceną może doprowadzić do tego, że biuro maklerskie stwierdzi, że nie ma szans na realizację zlecenia w długim terminie i może zdecydować się na pożyczenie takich papierów jeśli pozwolą mu na to wewnętrzne procedury. Jeśli już chcecie wystawiać te papiery to proponuję wystawić je po niższej cenie np. 12 zł. Dość blisko rynku aby biuro maklerskie ryzykowało pożyczenie a jednocześnie na tyle daleko aby zlecenie przypadkowo się nie zrealizowało. Ja osobiście mam wystawione zlecenia z kilku biur maklerskich po kilkanaście złotych w taki właśnie sposób.
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: ~Trader [203.159.81.*]
    Blokować akcje shorty pożyczaja
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: eldealeros [83.7.173.*]
    Są sprzedający to... będzie rosło. Short musi sprzedane papiery odkupić i wygenerować popyt. Ma większe ciśnienie na pozycji niż akcjonariusz posiadający tanie papiery. Tauron tym wzrostem, który ma za sobą póki co nawet nie skasował jeszcze dyskonta w stosunku do wartości księgowej z jakim był notowany a gdzie tam jeszcze aby się chociaż zbliżył z wyceną do europejskiej konkurencji. Dwa dni temu nawet było o tym mowa w Pulsie Biznesu gdzie analitycy polecają polskie energetyki niż np. wysoko wyceniony CEZ. Szortowanie papierów na obecnych wycenach po to aby spróbować ugrać 1 zł przy ryzyku szybkiej utraty 5ciu zł uważam, za bardzo niebezpieczną grę ale... każdy traci kasę tak jak lubi :)
  • Re: Short próbuje kupić tanio akcje i zbijał kurs Autor: ~ubek [194.53.61.*]
    Dnia 2025-08-14 o godz. 12:13 eldealeros napisał(a):
    > Wystawianie z tak wysoką ceną może doprowadzić do tego, że biuro maklerskie stwierdzi, że nie ma szans na realizację zlecenia w długim terminie i może zdecydować się na pożyczenie takich papierów jeśli pozwolą mu na to wewnętrzne procedury. Jeśli już chcecie wystawiać te papiery to proponuję wystawić je po niższej cenie np. 12 zł. Dość blisko rynku aby biuro maklerskie ryzykowało pożyczenie a jednocześnie na tyle daleko aby zlecenie przypadkowo się nie zrealizowało. Ja osobiście mam wystawione zlecenia z kilku biur maklerskich po kilkanaście złotych w taki właśnie sposób.

zrobione, wystawione wszystko po 12 z hakiem
[x]
TAURONPE -2,16% 8,96 2025-09-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.