przychody netto minimalnie mniejsze niż rok temu: 143.770,97 zł, wcześniej: 156.710,31 zł
za to zysk netto +36.279,08 zł wobec straty -459.487,02 zł,
Więc tutaj jest bardzo ładnie. Martwi mnie trochę spadek zatrudnienia do 7 osób ale jak taki longterm games zatrudnia 2 osoby, to chyba nie jest tak źle.
Widzę, że jest też delegowanie na inne firmy. Jak wspomnieli, triler robi zewnętrzny podmiot. Czyli firma nie marnuje energii i nie przestawia pracowników do innej roboty, żeby tylko zrobić ten triler. Premiera pierwszej gry nadal utrzymana na 2025 więc spokojnie czekamy.
Ogólnie jest zysk za ost kwartał, ale i tak w półroczu mamy stratę. niewielką w porównaniu z rokiem poprzednim. Mnie bardziej martwi jak spojrzymy na przychody półroczne, to tam jest spadek znaczny z rokiem poprzednim. Pisał o tym prezes, więc nie wiadomo czy w kolejnym kwartale znów nie będzie spadku przychodów i w dalszej konsekwencji pojawienie się straty. Mnie martwi zatrudnienie oraz to, że Dark Moonlight ma TBA. a wcześniej był rok 2026. Ale przy takim zatrudnieniu to nie ma co oczekiwać cudów.