Dnia 2025-08-13 o godz. 14:34 ~Maniutek napisał(a): > Dobre, dobre. Jeżeli miała by być upadłość to ACRX by w życiu to nie wszedł, ale brawa za próbę zniechęcenia.
Na razie to ACRX nic nie wszedł, bo żadnej sensownej kasy nie przelał. Cała checa z ACRX był po to, aby ulica z zapałem objęła całą nową emisję. I tak się najprawdopodobniej stało.
ja się zapisałem . koszt 1 pln za akcję .Upadłości moim zdaniem nie będzie największy wierzyciel ACRX już pożyczył 12 mln + odsetki ma podpisaną umowę na zamianę długu na akcje ( z dużym dyskontem ale ryzyko) + 4 mln z emisji - jak my nie obejmiemy to obejmie to ACRX - wniosek przez X miesięcy upadłości nie będzie , pytanie otwarte jest takie czy kiedyś ta spółka zacznie zarabiać , łączne wydatki na pomysł , badania itp to ok 200 mln i to jest wielka niewiadoma .
Dnia 2025-08-13 o godz. 17:23 ~Ksiegowy123 napisał(a): >.Upadłości moim zdaniem nie będzie największy wierzyciel ACRX już pożyczył 12 mln + odsetki ma podpisaną umowę na zamianę długu na akcje ( z dużym dyskontem ale ryzyko) + 4 mln z emisji - jak my nie obejmiemy to obejmie to ACRX - wniosek przez X miesięcy upadłości nie będzie ,
Zaraz zaraz ACRX niczego nie pożyczył. Prolongował tylko spłatę strych długów do 06.2026r. Opcja zamiany długu na akcję została zawarta już w pierwszej umowie ACRX, gdy Purek zaciągał pożyczkę. Jakoś z tej opcji ACRX do tej pory nie skorzystał. Jak wy nie obejmiecie to nie wiadomo, czy ACRX obejmie. Niby się zobowiązał, ale żadne konsekwencje mu nie grożą. Może być drugie Promitties, czy jak im tam było.
Dnia 2025-08-13 o godz. 17:47 ~Prezes napisał(a): > My już objęliśmy Zenek
Wiem, że objąłeś. Marzyły ci się różne deale. Najpierw chciałeś zarabiać na prawach poboru. Nie wyszło, bo praw poboru zarząd nigdy nie miał zamiaru wprowadzić na GPW Potem marzyły ci się miliony, które zarobisz na PDA, aż w końcu zarząd oficjalnie ogłosił, że żadnych PDA nie będzie.
Oj Zenek Zenek, jak ja się cieszę, że Ty tak się przejmujesz naszymi pieniążkami. Kiedyś i Ty będzie miał, to sobie też trochę akcji kupisz. Tylko jeden warunek. Kasę za posty odkładaj do skarbonki.
Dnia 2025-08-13 o godz. 18:55 ~Maniutek napisał(a): > Oj Zenek Zenek, jak ja się cieszę, że Ty tak się przejmujesz naszymi pieniążkami. Kiedyś i Ty będzie miał, to sobie też trochę akcji kupisz.
Ale ty żadnej kasy nie masz. Masz tylko akcje kupowane po 21 do po 15 gdy spółka zrobiła z ciebie jelenia opowiadając bajki o umowie z Promittens. Za dwa tygodnie też kasy mieć nie będziesz, za to będziesz mieć akcje serii P1, które nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle będą notowane.
Nie masz kaszy, masz akcje nawet te niesprzedawalne. Ciesz się.