Mój marker mówi, a zna się na rzeczy, że szykuje się tu dluuuuuga konsola. Nawet do końca roku. 36 nie do przebicia , może w 2026 dojedziemy do 40. Także panowie, cierpliwości , ręka w kieszeń, morda w kubeł i czekamy
Mój makler jednak skorygował swoje reko. Jednak przebiliśmy 36 zł. Więc 40 zł jeszcze w tym roku. Ale o więcej w tym roku możecie pomarzyć. Dluuuuuga konsola jak pyton
Nie oceniam Was. Może macie więcej kasy niż mój makler. Ale ja wiem że jak jest na wczasach to je w restauracjach, apartament ma z widokiem na morze, nie liczy kasy że mu braknie. I to wszystko dzięki wiedzy i umiejętnościach które zdobył na giełdzie.
Poczytałem tą dyskusję i dopiero zrozumiałem o co chodzi. Fifi tu pisze prawdę. Jest zafascynowany maklerem, który odniósł sukces. Jeśli to prawdziwy makler to już jest gość wykształcony, nie jest łatwo zrobić licencję maklerską.
Fifi, nikt nie ma licencji na nieomylność, nawet twój makler. Ciekawi mnie czy swój osąd wydał na podstawie AT, bo cóż, jeśli w końcu ruszy VCAST to AT będzie mu wówczas mówiło coś innego. Wiadomo, że kokosów tu jeszcze dość długo nie będzie, ale skoro to makler, to zna różnice między spółkami typu VALUE i GROWTH. Tak czy inaczej MDG powoli wychodzi na prostą, nawet influenserzy z X'a zaczynają tu inwestować, w poniedziałek event dla inwestorów organizowany przez EastValue - tutaj przez długi czas będą pojawiać się pozytywne informacje, poza raportami kwartalnymi, ale i one wzbudzą zachwyt gawiedzi, bo będą pokazywać wzrost ilości badań i przychodów .......
Moim zdaniem twój makler jest w błędzie, ale to tylko moje zdanie ....
Też wychodzę z założenia że tu niebawem padnie jakieś konkretne info o vcast. Zastanawia mnie tylko, kto dziś oddaje w takiej cenie? Nie ukrywam że udało się dziś dobrać ale niestety nie tyle ile chciałem :/
Dnia 2025-08-29 o godz. 09:47 ~Fifi napisał(a): > To człowiek którego życie nauczyło pokory. Wyszedł z biedy dzięki ciężkiej pracy. Mój makler to człowiek sukcesu.
Jestem fanem i akcjonariuszem tej spółki ale....Który makler zwierza się bez tak wylewnie i opowiada o swoich sukcesach ?
Widzę różne zdania ale cieszy mnie też chłodne spojrzenie niektórych. Makler nie powiedział przecież że nie będzie tu 50 czy 60 zł. On uważa biorąc wszelkie info + AT że na koniec roku będzie max 40. Gdy pojawią się nowe infa może zweryfikować swoją analizę i wtedy wydać nowy osąd w jedną lub drugą stronę. Obecnie jest na wczasach w Chorwacji i wypoczywa na jachcie to nie zawracam mu głowy.
Zapomniałem jeszcze wspomnieć o czym mówił mi makler. Wziął na tapetę inną spółkę z branży medycznej. Mowa o Medinice. Fajne infa wyszły a spółka kapitałowo nisko wycenienia. Wiem że wziął jakiś pakiecik w okolicach 7-8 zł. Widzę że kurs już wyżej. Co za łeb ma mój makler
Mój makler chce zaryzykować i postawić pakiecik na Molecure. Mówi że jest to spółka która ma fajne projekty i duży potencjał się zmarnowała swoją szansę mając duży partnering. Obecnie mają już sporo rozmów z potencjalnymi graczami. Spółka o podwyższonym ryzyku ale i o niskiej wycenie. Zobaczymy czy mu się uda coś zarobić.
Dnia 2025-08-13 o godz. 10:50 ~Fifi napisał(a): > Mój marker mówi, a zna się na rzeczy, że szykuje się tu dluuuuuga konsola. Nawet do końca roku. 36 nie do przebicia , może w 2026 dojedziemy do 40. Także panowie, cierpliwości , ręka w kieszeń, morda w kubeł i czekamy
nie da sie nawet trwale pokonac 37 zł giełda w zadyszce.
Obyś miał rację Primo. Przed nami kolejna sesja i kolejna porcja wrażeń. Dziś dodatkowo mecz Polska Holandia co może przełożyć się na bardziej nerwową sesję
Nie no geniusz jest ten Twój makler. Jak on wpadł na to, że po 39 jest 40?. Ja pierdziu, ale łebski facet, wow. Ale czy teraz codziennie do 31.grudnia bedzie stało po 40 złotych,czy jakieś jednak wahania będą? Weź się spytaj.please...
Szanowny panie Ob. Przecież pisałem że mój makler będzie analizował na bieżąco sytuację spółki i będzie wydawał nowe rekomendacje. Wydaje on dla mnie a ja tylko pisze tutaj i nikomu nic rekomenduje tylko dziele się spostrzeżeniami. Był na 10 dni na Chorwacji a gdzieś w Polsce i nie miał wtedy długo czasu analizować , tylko odpoczywał na jachcie który tam kupił. Nie każdego stać na takie luksusy jak jego więc trochę szacunku!!!
Może to ten sam rekin giełdowy, co pisze dla ipopemy. https://www.ipopemasecurities.pl/media/files/analizy-medicalgorithmics-break-even-w-zasiegu-reki.pdf
Haha weź chłopie przestań bo z Twoją wyobraźnią to książki powinieneś pisać a nie wpisy na forum:)
Jak spadnie na 35 to wyda nową rekomendację na 30 - 35 ??:)
Siedzę tu 3 rok i takich cudów jeszcze tu nie było :)
Ale pisz pisz przynajmniej coś sie dzieje :)
Zieloności Panowie !
Panie Ob. Czy stac Pana na jach w Novigrad? Mojego maklera stać, a jak sam mówi: jak jadę na Chorwację to jadam tylko w restauracjach a nie biorę ze sobą słoików. Czy każdego stać jechac na wczasy i jeszcze jadać w restauracjach??? Klasa sama w sobie i tyle. Ma facet łeb na karku i nie ma co mu zazdrościć
Ja sprzedałem dzisiaj ponad 40% zysku ale 4 lata kiszenia. Życzę samych zysków. Niestety spółka mocno spekulacyjna a fundamentalnie fatalnie się to prezentuje, zaawansowane narzędzia AI po przetrawieniu wszystkich raportów i wskaźników dały ocenę 23/100 czyli słabiutko. Ale nie powiedziane że nie dobije do 100zł ale to bez fundamentów...
Serdecznie pozdrawiam wszystkich spekulantów i życzę samych zysków.
Ja sprzedałem w piątek i dziś 10% swoich akcji, bo cena doszła do poziomów, co chciałem i wyrównałem stratę podatkową na Ryvu. Mam teraz 15 zł podatku do zapłacenia. Spadnie, odkupię, urośnie też dobrze. Mam jeszcze 7k szt. A martwili się o mnie, że się wyleszczyłem po 25 zł w maju. Także 41 zł też dobra cena.
Brawo! W końcu normalne wpisy. Stąd mój makler nie bajeruje o 100 zł tylko wycenia biorąc pod uwagę wszystkie czynniki. Brawo makler!!! Jacht Bosman w Novigrad stoi w porcie. Można zobaczyć. Piękny
Wiem, że jesteś wpatrzony w tego maklera, ale minęło 4 tygodnie i jego prognozy możesz sobie wsadzić w buty. Miało nie być nawet 36 zł na MDG, a Molecure zakręcił w dół. Medinice też w sporej korekcie wzrostów.