To nie zarzą bierze kasę, pracownicy muszą odpowiednio zarabiać aby nie odeszli. Teraz tacy ludzie są na wagę złota, i bardzo dobrze że tak zrobili. Każda firma tak robi, zaangażowanie pracowników jest wtedy o wiele większy.
Może być nawet wzrost przychodów 1000% czy 10.000%. To nie ma żadnego znaczenia jeśli zysk jest wciąż na dużym minusie. To znaczy tylko tyle że więcej robią...by finalnie dalej być na minusie.
Dnia 2025-08-13 o godz. 13:42 michal55 napisał(a): > Może być nawet wzrost przychodów 1000% czy 10.000%. To nie ma żadnego znaczenia jeśli zysk jest wciąż na dużym minusie. To znaczy tylko tyle że więcej robią...by finalnie dalej być na minusie.
Chyba na złym forum się znalazłeś albo nie wiesz o jakich akcjach piszesz , tutaj od lat i przez lata nie będzie księgowego zysku. Jeśli się pojawia to Prezes za niego przeprasza. Wartością zapisaną w strategi spółki jest wzrost przychodu, skali sprzedaży.
Całkowice się mylisz, tu główne nakłady idą tylko na początku później tylko kasa z subskrybcji. Wszystkie spółki technologiczne na początku zwiększają przychody, zyski pojawiają jie po kilku latach. Myślę że już w tym roku mogą pokazać zyski
Ale o jakich kilku latach piszesz? Przecież ta spółka jest na GPW od 2013 a od kilku lat zawsze straty. To ile to kilka lat? 15? 20? A do wpisu powyzej...strata mniejsza. Mniejsza strata to zysk? To jam z tym przykładem o chudnięciu. W 2023 przytyłem 15 kg, a w 2024 5 kg...i to że przytyłem 10 kg mniej nie oznacza, że schudłem, bynajmniej. Ta firma to dla mnie zagadka giełdy jedna z większych...i tak jest wyceniana duuużo za dużo.
Wielkie umowy zaczęły się od dwóch lat, palantir jest od 2003 roku, i też jechali na minusie, teraz w ostatnich e latach zdrożeli o 3000% a u nas to dopiero przed nami. Europa nie chce palantira bo dane trafią do Trumpa