Nawet nie rozumiecie co piszecie. Spółka zwiększa przychody ponad 100% nikt nie mówił o zyskach na tym etapie rozwoju. ale co wy o tym możecie wiedzieć.
Chcesz mi powiedzieć, że spółka, która od ponad roku zwiększa swoje przychody i idzie do przodu zamiast się cofać nie jest dobrym miejscem na ulokowanie swojej kasy w akcje? To nie jest spółka na trzymanie kasy w niej miesiąc czy dwa ale w perspektywie roku na logikę można zauważyć tendencję wzrostową także się opłaca. To że dziś wysypują się peroniarze nie znaczy, że lecimy w dół. Ludzie, którzy faktycznie zajmują się inwestowaniem w akcje nie siedzą na takim gownianym forum z peroniarzami.
Też się nda tym mocno zastanawiam. Spółka która jest solidna i stabilna ponieważ regularnie od wielu, wielu lat przynosi straty i nagle wędruje z okolic 60 zł na 120 zł...i dalej przynosi straty. Giełda jest czasami dziwna...ale.predzej czy później rynek wycenia walor realnie. A tutaj realnie bez zysków to nawet 60 zł to duzo.
Rośnie zawsze pod to samo. Marzenia.
Tu ludzie myślą że DW to drugi Palantir będzie. Prawdopodobieństwo tego jest minimalne ale ogólnie niezerowe. Pod to kiedyś była kapitalizacja ponad miliard zł. Na chwilę przyszło otrzeźwienie. Ale znów jest temat grzany. Więc już jest prawie 700M. Mimo że DW od lat ma straty i są one gigantyczne. Gdyby nie kolejne rundy finansowania dawno by z tego nic nie zostało. I teraz czy produkt który mają jest wstanie udźwignąć te marzenia. Zarząd od lat pięknie opowiada. Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. W mojej ocenie jest tu ogromną chęć dystrybucji pod każde espo o umowie. Tyle że kwartalne raport psują ten plan. Coraz więcej drobnych widzi że to jest palcem na wodzie pisane. Ale i tak były wzrosty dla mnie nieracjonalne. Spółka nie jest warta połowę obecnej wyceny
Dokładnie tak...dla mnie największą zagadka tej giełdy jeśli chodzi o wzrosty. Regularne potężne straty, rzekomo przez programy motywacyje, ciągle dodatkowe emisję dla ratowania płynności...i spółka tak urosła. Przecież to na dzień dzisiejszy trup. Wycena połowę niższa nadal za wysoka.
Patrząc na to co się dzieje po ostatniej informacji to większość (racjonalna) czyta sprawozdania prawidłowo. Tam nie ma czarnej magii, to nie jest po chińsku napisane...niektórzy myślą, ze jak napiszą ex cathedra, że oni to "umieją czytać sprawozdania i widzą więcej niż innj bo są wizjonerami" to ktoś to kupi. No ja nie kupuje. Tak się składa że najważniejsze informacje są złe i tam nic ma do czytania między wierszami co mogłoby sprawić, że ta spółka przestanie w najbliższym czasie spadać. Jedyne co może dziwić to to, że w ogóle kurs poszedł tak wysoko.
Po prostu miała być dystrybucja podbili śmietnika spekulacyjnie napompowali balona i teraz wywalają papier po to się coś podbija żeby później sypać i tak do 30 zł.
o czym wy optymiscie piszecie przychody istotnie sie podwoily ale kurs chyba tez co nie a dodatkowo nadal nie widac rentownosci plus gigantyczne programy motywacyjne to niby dlaczego ma to rosnac bajka pt palantir nie moze dzialac w nieskonczonosc stad urealnienie wyceny dodatkowo tak na moje oko to zastanawiam sie czy oni wogole sa w stanie przelamac prog rentownosci i rynek chyba tez to zrozumial co nie wrozy tu wzrostow w najblizszym czasie a podaz akcjii motywacyjnych raczej kaze myslec ze tu trend wzrostowy to juz przeszlosc conajmniej do jakiegos nowego info chociaz ostatnie o tajnych sluzbach raczej nikogo nie ruszylo wiec czarno to widze szczegolnie ze nadal tu jest kupa zarobionych co moga zechcec realizowac zyski