Dobrze przeczytajcie to ESPI. Z niego wynika wprost, że już żadnego drugiego wdrożenia przemysłowego w tym roku nie będzie. To na co liczył i obiecywał Granek i spółka skończyło się na jednej głowicy do dalszego testowania. Nic dziwnego, że kurs spada. Złe info przerobili na niby dobre żeby znajomi nadal mogli wywalać te wielokrotnie przewartościowane akcje.
Niestety nie pierwszy i nie ostatni raz ich deklaracje nie pokrywają się z rzeczywistością.
Najgorzej wypadają z tymi 100 mln w 2026 roku. HucznIe ogłoszona strategia, 60 mln pozyskane od inwestorów, a teraz tłumaczą, że to był tylko ambitny cel.
Na początku 2025 roku prezes wspominał, że lejki mają już tak dojrzałe, że liczą na 20+ sprzedanych DPS. Patrząc na obecną sprzedaż nie wydaje się to możliwe.
A teraz czytam, że prezes liczy, że w 2025 roku DPS będą odpowiadać za 70% sprzedaży. To ile planuja ich sprzedac w tym roku, 10-13 szt.?Jak dla mnie znaczy to tyle, że w tym roku nowych modułów UPD Chińczykom już nie sprzedadzą (zamówienie jednak może wplynąć). To dzisiejsze zamówienie USA może być ostatnie w tym roku (zaksiegowane). Jeżeli, coś źle zrozumiałem proszę poprawcie mnie.
A to czy w tym roku będzie informacja o 2 wdrożeniu przemysłowym trudno powiedzieć, w grze jest jeszcze Korea, która od zawsze teoretycznie wydawała się, że będzie pierwsza no i ten Tajwan.