• Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~re [83.168.79.*]
    Czy tam pracują wykształceni ludzie?
    Pytam powaznie
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~Beny [185.150.135.*]
    Jesteś trollem i ignorantem… Przy tak niekorzystnym otoczeniu rynkowym, wojnie handlowej, kluczowym-gwałtownym spadku kursu dolara, cenach celulozy, cenie drewna, nakładach inwestycyjnych i zastoju automotive ten wynik i tak jest obiecujący. Przecież w tak trudnym czasie wystarczy, że tutaj kurs dolara zejdzie na 0,9 korony szwedzkiej co jest bardzo prawdopobne i spółka zaczyna generować nie małe zyski. Nie mówiąc już o CAPEXie poszerzeniu portfolio, uniezależnieniu energetycznym które w dłuższej perspektywie także będzie działać na dużą korzyść. Przy odbiciu rynku spółka także jest przygotowana na uruchomienie znacznych mocny produkcyjnych. Ludzi myślcie, a nie ulegajcie manipulacji trolli. Kupuje się perspektywę, a nie przejściową niedyspozycję.
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~re [83.168.79.*]
    Wsparcie ok. 3,5 zł za 1 akcję (doprecyzowując)

wszystko powyżej obecnej kwoty to przewartościowanie; nie trolluj i nie naganiaj na zakupy - serio, nikogo nie nabierzesz
    Chlopie Ty jesteś jakiś odklejony? Jakby nie liczyć to wartość kapitalizacji na jedną akcję nie spada nawet w niekorzystnym dla spółki czasie poniżej 13,9 zł… Fundament finansowy tej spółki jest więcej niż dobry. Gdyby stosować Twojego klucza to CD Project powinien dziś kosztować 24 złote, a CCC 13 złotych… Nie mamy płaszczyzny do rozmowy bo zwyczajnie łżesz i nie masz pojęcia o prawidłach rynkowych.
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~M- [46.151.19.*]
    CCC 13 zł? A widziałeś ile oni zarabiają co kwartał? I nie mówią od dwóch lat o niekorzystnych okolicznościach
    A wiesz co Tobie podobne trolle pisały na forum o CCC 2 lata temu kiedy D. Milek sprzedawał swój prywatny odrzutowiec żeby dokapitalizować biznes? I kurs szorował na dnie a spółka przynosiła straty? Bankrut! Uciekać! Itd itd. Tam też był niekorzystny klimat rynkowy i też było przejściowe problemy. To jest normalne w każdej branży, ale co najważniejsze trzeba mieć fundament, pomysł i strategię żeby przychodzić przez takie kryzysy… W mojej ocenie Arctic Paper w perspektywie roku- max dwóch będzie dominatorem na rynku papierniczym jak i europejskim w kontekście generowania zysków w tej branży.
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~Bartłomiej [37.109.33.*]
    To twierdzisz, że producent pelletu i tacek do kiełbasy jest jak spółka IT CD projekt?
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~asd [193.19.125.*]
    nie strasz nie strasz bo się zesrasz.
    Tu to tylko ładować do wora korzystając z okazji
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~Bartłomiej [37.109.33.*]
    Każda firma będzie o jakimś otoczeniu rynkowym jak przepala kasę w wyniku swojej niekompetencji lub malwersacji.
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~Verso [109.197.168.*]
    Info z branży gdzie pracuję.
    Od 2 lat cała branża papiernicza w regresie i to dużym. 2024r to szereg redukcji cen przez papiernie zeby zwiększyć sprzedaż a to nic nie daje bo popyt jest mniejszy niż w 2023r. W ubiegłym tygodniu z powodu braku popytu zamknęła sie papiernia w UE. Poczytajcie w necie.
    Tu popyt wrocil na poziom sprzed 2020.
    Od sierpnia kolejna obniżka cen papieru. A koszty produkcji rosną.
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~ubrany [83.31.115.*]
    Dnia 2025-08-12 o godz. 20:04 ~Verso napisał(a):
    > Info z branży gdzie pracuję.
    > > Od 2 lat cała branża papiernicza w regresie i to dużym. 2024r to szereg redukcji cen przez papiernie zeby zwiększyć sprzedaż a to nic nie daje bo popyt jest mniejszy niż w 2023r. W ubiegłym tygodniu z powodu braku popytu zamknęła sie papiernia w UE. Poczytajcie w necie.
    > > Tu popyt wrocil na poziom sprzed 2020.
    > > Od sierpnia kolejna obniżka cen papieru. A koszty produkcji rosną.

dlatego kosztuje 10 pln, a kosztowało 25
    I w takim otoczeniu inwestuje się w fabrykę tacek do kiełbasy, która nie zwróci się nawet za dziesięć lat?
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~re [83.168.79.*]
    Dużo tu ubranych, zapatrzonych w papier jak w jakiegoś. Fundusze wychodzą z akcji i sprzedają im papier. Kurs będzie się osuwał, ale oni dzielnie będą odkupować.

Miało nie spaść poniżej 13 zł… mamy 10,7 zł.

Ma nie spaść poniżej 10 zł… zobaczymy,
    Nie jestem przekonany w tą spółkę.
  • Re: Jak można doprowadzić do straty 75 mln zl Autor: ~Wawwa [37.30.44.*]
    Ja jestem spekulantem kieruje się wykresem kupuje tanio i czekam. nie znam się na papierze celulozie i perspektywach rynku ale jedno wiem że na tej spółce kilkakrotnie konkretnie zarobiłem. Jak kurs zjechał poniżej 13 zł rozpocząłem proces wchodzenia w spółkę. Pasują mi te słabe wyniki bo jest szansa na zejście poniżej 10 zł a to już będzie git zarobek. Kto nie ryzykuje ten tu nie zarobi. A takie tam pisanie że siłka zbankrutuje ze spadnie na 4 zł to jak ktoś siedzi na GPW to wie że na każdej spółce są tacy goście co sobie piszą ale nie kupują bo boją się ryzyka.
[x]
ARCTIC 0,47% 8,49 2025-10-06 16:49:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.