Batonik pojawia sie i znika.
Straszak na leszcza , bylo ćwiczone wiele razy aż dziwne ze ktos sie na to łapie.
Za 2 tygodnie wyniki H1 i dalsze wzrosty.
Szczekanie maruderow nic nie pomoże, jedziemy na 5-6 na jesieni, a 8 do końca roku.
Warto napisać to jeszcze raz, choć już wiele razy było to powiedziane na tym forum. Bioton jak najbardziej ma szansę na wzrosty, pod warunkiem że zacznie zarabiać i pokazywać pozytywne raporty, kontrakty i tendencje. W marcu pisałem, że do końca sierpnia można sobie Bioton odpuścić. Na razie jest paru przedskoczków, którzy zajęli pozycje i czekają. Stąd kurs w okolicach 4,4. Jadzia widziała 5 - 6 - 8....itd już wieeeeele miesięcy, jak nie lat, temu. Jak w końcu dotknie tych pięciu, to będzie miała orgazm i będzie pluć jadem na tych co pisali jak powyżej. A takie pytanie mam - jak już będzie te pięć, to niby co? To jest dramatycznie mało. Sporo mniej od wyceny Noble. Na 5cio letnim będzie ledwo widoczna zmarszczka. Jeszcze wielu dzielnych rycerzy będzie musiało dołożyć do pieca darmowy koks, żeby Bioton obmył się z goofna w którym jest od lat. Tak to niestety wygląda. Jadzia to gospodyni domowa, która przy każdym podskoku biega po podwórku jak kura z obciętą głową i głośno gdacze nie mając pojęcia o technice i finansach.
Szczerze powiem, że mnie to już nie będzie interesować, co potem się stanie z Biotonem. Ja wychodzę gdy będzie po 5zł, byle nie mieć straty i żegnam się z tą perełką. Ale to pewnie nie będzie prędko, niestety.
Przy pięciu i tak będziesz stratny, bo inflacja zżarła ci po cichutku co najmniej kilkanaście procent. Poczekaj na 6 to będziesz mniej więcej na zero. 6 pewnie kiedyś będzie, ale nie tak prędko jak mówi garkotłuk. Chyba, że w sierpniu Bio pokaże stratę i znów będzie zjazd, bo i tak może być. Napiszą, że zaistniały okoliczności obiektywne. Wtedy baza 3,5 - 2,8 i oczekiwanie może się dość wydłużyć.
Dnia 2025-08-13 o godz. 23:28 ~Misiu napisał(a): > Niektórzy tu nie rozumieją, że spółka musi zarabiać. Jak pochwalą się stratą, to zapomnijcie o piątce w tym roku.
Misiu, powiedz to Kusemu. swoja drogą nieżle Cię wyszkolił
Kusy wyszedł ze stratą, bo miał dość czekania, a może zupelnie stracił wiarę w tą spółkę. Ja jestem większym optymistą, dlatego tu siedzę. Nie dociera prawda do zakutych łbów? Ciągle wierzycie w kokosy? Niby na czym? Na przestarzałej insulinie?
Dnia 2025-08-14 o godz. 14:02 ~Misiu napisał(a): > Kusy wyszedł ze stratą, bo miał dość czekania, a może zupelnie stracił wiarę w tą spółkę. Ja jestem większym optymistą, dlatego tu siedzę. Nie dociera prawda do zakutych łbów? Ciągle wierzycie w kokosy? Niby na czym? Na przestarzałej insulinie?
To nie do końca tak. Insulina ludzka ostatnio stała się lekiem krytycznym (cytat z linku poniżej) >>W 2023 roku Komisja Europejska wpisała trzy postacie insuliny ludzkiej na Listę Leków Krytycznych dla całej Unii Europejskiej<< Poza tym wielu ubogich państw nie stać na leczenie obywateli drogimi analogami. A leczenie insuliną rekombinowaną, choć nie tak komfortowe jak analogami, jest wciąż skuteczne i o wiele tańsze. Novo Nordisk w 2026 przestanie produkować insulinę ludzką. Pytanie czy Bioton będzie umiał skorzystać z tej szansy. Na razie mają problemy z marżą. Albo sobie z tym poradzą, albo dadzą ciała, jak zawsze. To tu jest niepewność i wstrzemięźliwość jeśli chodzi o inwestorów. Zobaczymy. Tylko wąska grupa forumowych inwestomatołków nie ma żadnych wątpliwości. Oni oczywiście nie mają żadnego znaczenia, bo groszem nie śmierdzą (zresztą jak wszyscy na tym forum. Czyli promil biotonowego planktonu), tylko ujadają na ludzi o innym podejściu do tematu. Więcej na temat sytuacji w dość starym info poniżej. https://www.forbes.pl/gospodarka/bioton-kontra-kryzys-lekow/zjhnhnz
Tak obiektywnie i logicznie. Przytoczę aby wziąć po rozwagę. Przychody ze sprzedaży r/r - +75,06% Zysk netto - 15,26 r/r Czy koś może podać podobne dane innej stółki. Jakiejkolwiek. Wniosek - oni nie tyle nie umieją produkować, ile nie umieją zarabiać. Czy dziwi rezerwa z jaką to coś jest kupowane? Mnie nie.
Komuś puściły zwieracze i volumenem 18k spowodował aktywację Stop Lossów. Nie widzę dużo chętnych na kupno, więc nie było to celowe zagranie dużego gracza.