Napiszę wprost. Bardzo irytuje mnie fakt, że niektóre spółki, wręcz gnioty rosną po kilkanaście/kilkadziesiąt procent w krótkim czasie, a Rainbow praktycznie od roku stoi w miejscu, notorycznie poprawiając przychody i zyski. Jest to conajmniej irytujące, ale wiem też jedno, że giełda nigdy nie była logiczna, a kurs zawsze prędzej czy później podążał do odpowiedniej wyceny i tutaj nie będzie inaczej. Szorty nam bardzo przeszkadzają. One widzą co się dzieje, wiedzą, że obecni „inwestorzy” kupują akcje na miesiąc i liczą na setki procent, a jak akcje tego nie robią to z nich wychodzą bo przegrywają z własną cierpliwością. Takie zjawisko zauważyć można na RBW i zauważają to też szorty, które grają na wyniszczenie. Nie dajcie się im. Blokujcie swoje akcje conajmniej na poziomie 200 i bądźcie cierpliwi. Tutaj będzie jeszcze piękne, wręcz musi być pięknie to jest nieuniknione. Dlaczego ? Chyba każdy kto śledzi spółkę i zainwestował tutaj swoje ciężko zarobione pieniądze o tym wie i tłumaczyć tego nie trzeba.
kolejny nienormalny ... z JSW się przeniosłeś? tam jest mnóstwo bajkopisarzy o shortach. to teraz spójrzcie na stronę KNF czy na Rainbow są jakieś znaczące shorty... nie ma... a typa zgłaszam - koniec dezinformacji
Ty się człowieku nie ośmieszaj, wejdź na portal X, znajdź profil GPW trader 2022 ( Informacje giełdowe ) i zobacz sobie czy są tutaj pozycje krótkie czy nie. Sam siejesz dezinformacje bo jesteś niedouczony. Co za szeryf …
Albo sam jesteś po stronie krótkiej sprzedaży i próbujesz manipulować jak ktoś tłumaczy ludziom proces szortów. Tak bardzo zabolało ? Bo ktoś napisał o blokadzie akcji ? Przypadek ? Doucz się najpierw w jakich okolicznościach KNF informuje o pozycjach krótkich. Popatrz na średnie obroty na spółce, zobacz o jakiej ilości pozycji krótkich pisze GPW Trader i pomyśl czy to może gasić kurs. Taką odpowiedź mogła napisać tylko banda pasożytów posiadających tutaj pozycje krótkie. Tym bardziej apeluje do Was drodzy inwestorzy blokujcie swoje akcje wystawiając zlecenie sprzedaży dużo powyżej obecnego kursu. Najlepiej minimum 200 zł.
KNF ma obowiązek publikacji pozycji krótkich jeżeli pozycje przekroczą 0.5 % kapitału akcyjnego spółki. I kto tu sieje dezinformację ja czy wy ??? Miarka się przelała i tym razem piszę to całkowicie świadomie. Zgłaszam was za sianie dezinformacji. Kto mieczem wojuje od miecza ginie.
Ano zglaszaj. I to szybko.
KNF notuje shorty z udziałem od 0,5%
Mniejszych kilka foundow moze zdeprecjonować kurs. Zerknij na CCC to uwierzysz X Trader zerknij na X lub wykup sobie dostęp do Ortex tam masz wszystkie dane
A co tu jest nienormalnego?
Masz papier na Long to go wystawiasz po 200 pln na miesiąc i spokoj.
Shorty mają przesrane jak nie mają skoda akcji na spadki pożyczać
Macie przykład czarno na białym po wpisach pod tym postem jak bardzo niektórym dziwnym trafem przeszkadza temat blokady akcji i pisania publicznie o szortach. Myślicie że to przypadek ? Oczywiście to pytanie retoryczne.
Bardzo to mi przeszkadza jedynie głupota na tym forum. Zastanów się o czym piszesz, potem może sprawdź wątpliwości, jeśli się pojawią. Ale pewnie się nie pojawią...
Monotematyczne bzdury piszesz, które mają sprawić wrażenie, że jesteś inteligentny i bystry, a tak na prawdę albo jesteś posiadaczem krótkich pozycji albo nie grzeszysz inteligencją. Innego wytłumaczenia nie ma.
oszuście wypisujesz bzdury. jak wszyscy od shortów - mafia nagonów. akcji nie mam od maja, pisałem o tym, że sprzedałem. każdy mądry widział że to koniec wzrostów. a mafia nagonów została - bo wam płacą za wypisywanie bredni - tak samo jak na innych spółkach np. JSW
Ja to mam w dupie spadło trzyma linie wsparcia, spółka w dobrej kondycji to tylko kwestia czasu na wzrosty. A onaniści z Bankiera jak chwilę jest na minusie albo spada to od razu płaczą:D
Witam, ja też chciałem się dołączyć i zablokować parę tyś akcji ale niestety nawet nie przyjmuje mi zlecenia na 170zł (wyskakuje info "Wprowadzona cena 170.0000 jest zbyt wysoka w porównaniu do ostatniej ceny." )