"Spółka z Piekar Śląskich może udostępnić halę produkcyjną o powierzchni 2000 m² z możliwością jej adaptacji do potrzeb projektu, nowoczesne zaplecze biurowe, logistyczne oraz transportowe. Do dyspozycji ma też wsparcie działów księgowości, administracji i zespół prawników oraz doświadczonych handlowców. Dodatkowym atutem jest doskonała lokalizacja wewnątrz aglomeracji śląskiej, przy zjeździe z autostrady A1. Spółka deklaruje gotowość do analizy każdego pomysłu i – jeśli uzna go za interesujący – zainwestowania i współpracy przy wdrożeniu i urynkowieniu."
Dnia 2025-08-12 o godz. 06:58 ~Max napisał(a): > Pół roku temu to samo pisali.Tu jest potrzebna zmiana prezesa bo obecny bardziej zajmuje się propagandą pisuarską niż spółka .
To, że za bardzo nie mają swoich pomysłów, aby wolną gotówkę zainwestować nie musi być złe dla akcjonariuszy- jeżeli przyjdzie kryzys w najbliższym czasie, to bezpieczniej jak spółka będzie mieć gotówkę na koncie, przy okazji może by się udało lokalną konkurencję wtedy wykupić, tylko to nic pewnego, wręcz przeciwnie. Spółka nie chwaliła się, że znowu wchodzą w deweloperkę, to też pewnie dobrze przy założeniu, że czeka nas kryzys na rynku nieruchomości ;)
Jeżeli ich core biznes będzie jako tako szedł, gotówka dawała % na koncie, to chyba byłaby to bardzo rzadka spółka defensywna na NC. Sporo spółek "gra" gorące tematy w stylu zbrojeniówka, AI czy zielona energia, tylko jaki jest % szans, że wygrają w długim terminie.
Tyle ode mnie, sporo na NC widziałem, dlatego szanujcie prezesa swego, bo możecie mieć gorszego ^^
Drodzy Akcjonariusze, Drodzy Interesariusze naszej spółki. Chciałem odpowiedzieć na wpis a właściwie zarzut że „prezes bardziej zajmuje się propagandą pisuarską niż spółka”. Nie jestem politykiem i polityką się nie zajmuję chyba że w zakresie w którym ma to wpływ na gospodarkę. Poprzez swoje wpisy na X próbuję Polaków przekonać że to od nich zależy w jakiej rzeczywistości żyją. Muszą zrozumieć że kartą wyborczą trzeba się posługiwać bardziej rozważnie niż kredytową. Nie można głosować na kogoś który pokrzyczy „hej, brygada coście tacy smutni”, bo to takie fajne lub głosować przeciwko komuś bo go nie lubię. Przecież to głupie. Nie można głosować a potem się dziwić że z pracy zwalniają a moja sytuacja, mojej rodziny się pogorszyła. Próbuję przekonać że głosować trzeba poprzez swój portfel. Mam mniej w portfelu a mojej rodzinie żyje się gorzej bo nie ma „CPK, nie ma przekopu Mierzei Wiślanej, nie ma tunelu w Świnoujściu, nie ma tuneli na drodze do Zakopanego itd.”. Każdy z Was kto czyta informacje o naszej spółce wie ile zarobiliśmy obsługując przekop Mierzei, ile zarobiliśmy przy budowie tunelu w Świnoujściu. Ile więcej zarobili pracownicy o ile więcej wypłaciliśmy dywidendy. Przecież to gospodarka a nie polityka, przecież to buduje zasobność naszego portfela. A prezesa oczywiście można zmienić, zresztą spółka na takie zmiany jest gotowa gdyż i do zarządu i do „prokury” wchodzą ludzie doświadczeni lecz znacząco młodsi i żadna perturbacja spółce w takiej sytuacji nie będzie groziła a więc to dobra informacja dla Akcjonariuszy. Chcemy także zainwestować w coś nowego. I dlatego poszukujemy pomysłu, ale interesuje nas „lot na Marsa” a nie nakrętka do butelki plastikowej na sznureczku czy jedna dziurka do ładowarek. Takimi rozwiązaniami nie jesteśmy zainteresowani. Nowość technologii chciałem przedstawić na przykładzie który zawsze dawałem swoim studentom. Proszę sobie wyobrazić że trzech ludzi ma wyprać koszulę. Z tym że jeden pierze ją kijem w rzece, drugi pierze ją na waszbrecie, czyli na tarce do prania, a trzeci w wirnikowej pralce Frania, Nagle cała trójka dostała pralkę automatyczną. Kto zrobił największy skok technologiczny ?? Jasne ? A oprócz tego informuję wszystkich akcjonariuszy że sytuacja spółki jest kwitnąca i warto obserwować nasze RB aby zapoznać się z tym co już nam się udało zrealizować. Pozdrawiam. Andrzej Piecuch, Prezes Zarządu.
Ja na pana miejscu zająłbym się promowaniem spółki , poprawa płynności, równym traktowaniem akcjonariuszy względem dywidendy , a mniej przekazu dnia w X pisuarskiego .
Dnia 2025-08-18 o godz. 11:38 ~Max napisał(a): > Ja na pana miejscu zająłbym się promowaniem spółki , poprawa płynności, równym traktowaniem akcjonariuszy względem dywidendy , a mniej przekazu dnia w X pisuarskiego .
Patrząc po dzisiejszych obrotach jak i ostatnich kilku dniach, można powiedzieć, że płynność się już poprawiła ;)
Ekopol przeznaczy na inwestycję około 15-20 mln zł w jeden duży lub kilka mniejszych projektów. Jak mówi wiceprezes przedsiębiorstwa, wszystko zależy od konkretnego przypadku. Może odkupić prawa do pomysłu lub utworzyć spółkę z pomysłodawcą