Może zobaczymy 4 a może zobaczymy 8. Kto to wie? Jedno jest pewne: spółka jest w historycznie najlepszym położeniu a kurs prawie na historycznych minimach. Przypadek?
Obawiam się że część z was zaklina rzeczywistość, jest słabo, za chwilę połowa sierpnia a infa o spłacie brak, sprzedaż wysiadła, kurs odzwierciedla bieżącą sytuację, ja osobiście zaczynam wierzyć, że wersja na konsole nic nie zmieni ...
Patrzysz przez pryzmat kursu. Zarobili tyle co nigdy i zarobią jeszcze kilka razy tyle. To jest banan pamietaj, ze tu kondycja spółki nic nie znaczy w odniesieniu do kursu. Tu sie liczy sentyment. Póki co jest negatywny z nie do końca zrozumiałych powodów( jeden powód znam, prezes niepotrzebnie gadał o zwrocie na przełomie czerwca i lipca nie mając ku temu podstaw - pytanie dlaczego). Jak nie wierzysz, ze konsole cos zmienią to trzeba wziasc strate na klate i sprzedac. Pozdro!
Jednak jestem zdania, że na konsole mają pewne 100tys kopii sprzedanych. To może praktycznie podwoić przychody przy małym koszcie. Potencjał na zyski dla spółki zatem jeszcze jest. Drugim kamieniem milowym jest multi. Jak zdadzą egzamin to mogą bardzo ożywić grę. Oczywiście to granie pod przyszłość i wiarę w zespół.
Za dużo jestem w plecy żeby wyjść, poza tym jdm powinien przynajmniej zwrócić koszty i dać zarobić na następny projekt... Projekt, który da przynajmniej tyle kasy co jdm .Póki co gamf nie jest nawet w połowie drogi... 100 tys kopii sprzedanych na konsolach to była by kolejna porażka gamf. Ambicje prezesa sięgały 500k kopii
Pełna zgoda ze 100k kopi na konsole to byłaby porażka. Gierka przeceniona max 25% póki co wiec tu jest akurat git bo była i tak za droga na starcie. Bedzie dobrze koledzy. Nie wiem kiedy ale będzie.
Dolicz jeszcze jakieś płatne DLC. Myślę, że JDM 2 może być budowane na zyskach z DLC. Gra ogólnie może być na zero, ale jeśli będzie dopracowana do końca to DLC może być kolejnym punktem zwrotnym. To mówię już o przyszłych latach, bo wspomniałeś o kasie na przyszły produkt. Przyszły produkt też będzie tańszy w produkcji, bo duża część zostanie przeniesiona z gotowego projektu. Dlatego nie przejmowałbym się tym teraz, a skupił na tym czy gra idzie w dobrym kierunku.
Ta gra nie bedzie na zero. Chłopie o czym Ty mówisz? Ta gra bedzie rozwijana przynajmniej ze dwa lata. Jeszcze nie mineły 3 miesiace i juz jest praktycznie zwrócona. Promocja była 25%. Bedzie 30, 33,35,40,45 i tak do 90% finalnie za 3 -4 lata i cały czas bedzie zarabiać. DLC moze byc 2 a moze byc i z 9(tory, marki, mapy. Dodatki fabularne itd patrz AC FH)Wersje na konsole bedą droższe i bez przycinki 30% steama i bez udziału 4divinity. Moze być Gamepass za gruby szmalec. JDM 2 pewnie bedzie ale to kwestia z 5 lat wiec kto teraz na to patrzy. Żeby była jasnosc nie mówie zeby kupowac akcje bo niewykluczone ze kurs uwalą jeszcze niżej, ale nie moge czytać, że gra sie nie zwróci czy tam bedzie na zero. Ludzie myślcie i nie oceniajcie spółki przez pryzmat kursu bo to banan.
Ale ja zakładam z góry najbardziej pesymistyczny scenariusz. Zawsze wybieram najbardziej pesymistyczny by późniejnie stracić, taka moja strategia. Normalnie jednak wiem, że gra powinna mieć zyskach.
Najlepsze, że co miesiąc uśredniam kurs, bo uważam, że kurs stoi bardzo nisko w stosunku do możliwości spółki. A kurs dalej schodzi w dół. Śmiać i płakać się chce :D