Koledzy, tak jak przez ostatnie miesiące uczciwie pisałem, że kręcę tutaj kółka, aktualnie uważam, że w bardzo niedługiej przyszłości zmienimy poziomy. Dołki od początku roku są coraz wyższe. Dodatkowo w najbliższych tygodniach zostanie upubliczniona textapp i pojawi się nowy cennik. Uważam, że przy następnych wzrostach złamiemy opór na 62-63 i przeskoczymy szczebelek wyżej. Aktualnie mam strategie trzymania średnioterminowego. Według mnie rozpocznie się bardzo długi trend wzrostowy. Przy ewidentnie sprzyjających okolicznościach może będę próbował kręcić małe kółeczka - ale na pewno nie całością pakietu. Poczynając od q3 (w roku rozliczeniowym text) zakładam dynamiczny wzrost przychodów, ale już samo komercyjne udostępnienie textapp i podanie cennika będzie paliwem do wzrostów. Na kółkach powiększyłem pakiet o 98%, teraz mam nadzieję, na przynajmniej drugie tyle dzięki wzrostom (:
Tak z ciekawości - co uważasz że się stanie po ogłoszeniu raportu za I kwartał? Bo nie dość że jest około 3% mniejszy wpływ $ niż był wcześniej to jeszcze $ był tańszy o średnio 10% względem poprzedniego kwartału.
Bardzo mnie to cieszy, inwestują i rozwijają się zamiast gromadzić kasę na koncie. A odnośnie kursu dolara - raz w jedną, raz w drugą, dla mnie rzecz zupełnie bez znaczenia w perspektywie nawet średnioterminowej, tylko pod koleczka wokół raportu może to mieć znaczenie.
Technicznie szykuję się potężny wzrost. Robią co mogą żeby uwalić kurs, zebrać jak najwięcej, tym co zbiorą ustawiają "sciany", dodatkowo shorty. Trwa to bardzo długo bo ludzie zainwestowali tu i niecierpliwość ich wykańcza. Właściwie to tak było, trend spadkowy został przelamany jakiś czasu. Warto dodać, że fundusze inwestycyjne wchodziły tu po 60zł+. Jaja będą jak wejdzie jakiś fundusz "na grubo" i pozjada leszczy, że zostaną bez akcji xd
Osobiście prognozuje rajd na nowe ATH ale to potrwa, z rok, może dwa. Oczywiście zakładając utrzymanie aktualnego tempa rozwoju i strategii. Z chęcią sprawdzę, czy miałem racje. Tutaj jak ktoś wszedł rok temu, to tylko cierpliwy zostanie nagrodzony. Pozdrawiam Jane Ahonom