• Tak na dobrą sprawę Autor: ~Figo [62.45.64.*]
    No ten moment mamy spekulacje zagranie. Wyjście Z formacji O RGR dobrze to widać na wykresie tygodniowym . Do tego inside bar na wykresie miesięcznym,wszystko to potwierdzone dużym wolumenem. Ja osobiście będę obserwował co się będzie działo jak dojdziemy do poziomu cenowego 12,20 jak zamkniemy tydzień powyżej tej ceny będziemy mieli pierwszy zalążek odwrócenia trendu. Z perspektywy wykresu miesięcznego,jak dla mnie bardzo dobrym sygnałem będzie zamknięcie miesiąca powyżej 13 zł. Oczywiście to jest tylko takie gdybanie,bo na tej spółce można wyrysowac wszystko. Najlepszym wskaźnikiem oczywiście będzie pozytywne info,ale w momencie podawania infa nie liczę że cena będzie w tych okolicach tylko znacznie wyżej. Reasumując na coś trzeba grać i niech każdy sam sobie dopasuje strategię.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Songo [176.221.123.*]
    Goru to TY? XD....
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Figo [31.161.187.*]
    Nie,nie jestem Góru
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~BDG [84.40.216.*]
    Dokładnie tak! Także pisałem, że póki co pozostaje obserwować bo o wzrostach / zmianie trendu możemy mówić po przejściu 12 zł.
    Obyśmy teraz doczekali powrotu na poziomy ponad 30 zł a potem infa o komercjalizacji i sky is the limit ;)

Na ten moment, jeszcze nie ma co się podniecać bo to może być podbitka pod jakiś negatyw (jak w zeszłym roku)
    No i z dużej podniety wyszło...wielkie nic. Ledwo trochę odbiło i już włączony drugi kierunek.
    Czyli przemielenie kilkuset tysięcy akcji dało nam szaleńcze podbicie kursu o 10% - okrutnie zamurowany kurs i ogromna podaż.
    No nic - czekamy co w tym raporcie będzie- pozytywne info / negatywne info szanse 50 / 50.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: the_bob [91.233.25.*]
    Podobna akcja była pod koniec roku albo początku 25 gdzie wbiło na jeden dzień a 9 coś tam i potem zjechało poniżej 7 zł.
    Ile pozytywnych/negatywnych ESPI było od tego czasu które to miało wywindować kurs?

Sensownym jest raczej sprzedać ze stratą i wrócić tu jak już zejdziemy poniżej 7 zł. Zbierać i czekać na kolejna akcję podbijam na 9 zł generowaną przez jakiś spekulacyjny popyt niepowiązany z jakimkolwiek kamieniem milowym.

Jeśli będziecie w panice wywalać to jest szansa że zlecimy poniżej 6 zł.

• Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [109.243.3.*]
    wydawałoby się, że wujek dobra rada a żebrze na peronie niczym albańczyk
    No lepszy nie jesteś..."ślepy zauważy, że będzie wyżej!" - po czym połowa wzrostów przepada!
    Także jeden żebra spadki drugi wzrosty Albańczyku xD
    Rozumiem, że sprzedałeś?
    To czekaj z boku skoro to dla Ciebie najlepsza decyzja
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Fg [37.47.121.*]
    Jak tam Bob? Nie mów, że skorzystałeś z własnych przemyśleń i sprzedałeś? Znamy się z Bobem z innej spółki, która w aktywach ma 165 tys. akcyjek medinice. Tu zaczął się najwyraźniej ładny trend wzrostowy, tam czekamy, aż zakończy się sprawą emisji, bo do tego czasu będą trzymać kurs za pysk. Myślę, że na obu będzie ładnie, niemniej moim zdaniem to ta druga będzie tą the big one. Ale tu też zaparkowałem z uwagi na to co powyżej.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Bob [37.8.195.*]
    Wiesz co ja dziś zredukowałem prawie połowę akcji. Obstawiam że ten wzrost wyhamuje na początku września. Wskaźniki są przegrzane. Wrócę w drugiej połowie września.
    Zobaczymy czy dobrze obstawiam.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Luk [188.146.29.*]
    Powiedz proszę jaka to ta druga spółka.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Blankmario [185.71.241.*]
    Celon pharma
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Fg [37.47.122.*]
    A nieprawda że celon. Nanogroup, wygoglujcie sobie. Akcje mają po 8zł i mogą je po tyle odsprzedać jeśli kurs spadłby poniżej, jednak w tej chwili to nie grozi. Teraz jest tam przygotowanie do emisji akcji z wyłączeniem prawa poboru, które bierze cała wierchuszka i inni inwestorzy po 2,5. Obecny kurs około 2,8 i dopóki nie dopną emisji będą trzymać za twarz. A potem.... muszą przecież zarobić i nie 10%, tylko znacznie więcej. Ze spółki same dobre wiadomości. Też biotech, ostatnio dostali grant na 22mln. Z emisji kolejne 17 mln, przygotowują swój kluczowy produkt do sprzedaży, ale zbytnio się nie spieszą, bo finansowanie mają zapewnione, a na im późniejszym etapie sprzedadzą, tym więcej wezmą. Bob, czy na prawdę wierzysz zatem, że medinice poleci z powrotem na 7 zł? ;) No mnie się nie wydaje :)
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Blankmario [83.25.238.*]
    Ale ja piszę serio, sprawdź celon.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Fg [37.47.126.*]
    Pisałem o konkretnym pakiecie 165tys. akcji w posiadaniu Nanogroup. Nic nie wiem o udziałach Celon Pharma w Medinice. Link? Tutaj zaczyna się dziać bardzo fajnie moim zdaniem, wsiadłem dwa tygodnie temu.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Sd [37.47.218.*]
    Obserwuje Nanogroup od dłuższego czasu, spółka głównie specjalizuje się w emisjach akcji
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Romek [37.47.246.*]
    Ten sam system co Medinice, nano potrzebuje jeszcze ze 2 lata na komercjalozacje ale tak. Można brać ją pod uwage, że coś z tego będzie ciekawrgo.
    Z wyłączeniem praw poboru, a granty dostają na zakupy drukarek. Obserwujesz, a nie widzisz.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Blankmario [83.25.238.*]
    Celon Pharma (CLN) to atrakcyjna inwestycja dla osób zainteresowanych sektorem farmaceutycznym na GPW, dzięki solidnej pozycji rynkowej i zdywersyfikowanemu portfolio leków generycznych oraz innowacyjnych. Spółka generuje przychody na poziomie 215 mln PLN (TTM), choć notuje straty netto (-44 mln PLN), co jest typowe dla firm inwestujących w R&D. Niski poziom zadłużenia (1,1%) i stabilna kapitalizacja (1,31 mld PLN) czynią ją mniej ryzykowną w porównaniu do mniejszych podmiotów biotech. Trwające projekty badawcze, wspierane grantami, oraz beta 0,85 wskazują na potencjał wzrostu przy umiarkowanej zmienności. Polecam CLN w 65% jako solidny wybór dla długoterminowych inwestorów w sektorze zdrowia.
    wolumen obrotu za ostatnie 3 miesiące 1300 tys, przy czym za ostatni miesiąc prawie 1 mln. Zaczyna się tu dziać.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Bob [37.8.195.*]
    Nie wierzę że zleci na 7.
    Po roku stagnacji zaczyna się rysować nowy trend potwierdzony wielgachną krechą w sierpniu. I dlatego właśnie obstawiam że ta wielgachna krecha musi się skorygować we wrześniu.
    Na razie obstawiam 9,52 jako dno idealne.
    Jest potencjał aby to ICE urosło nawet do 14 zł jeszcze w tym roku.
    Pod warunkiem że coś dowiozą inaczej skończy się jak rok temu przy rajdzie na 14 z hakiem i powolnym obsuwaniem się na 7 zł.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Xd [77.222.238.*]
    Jeśli FDA zatwierdzi, to będzie tu niezła jazda na kursie, giełda jest po to, żeby ryzykować, jeśli ktoś czeka z kupnem akcji do momentu komercjalizacji, to już jego problem, ja zawsze kupuję przed wyczekiwanym Espi, bilans moich inwestycji jest mocno dodatni. Pamiętam jak kupowałem Mabion po 20zł, impulsem do kupna były słowa prezesa o prowadzonych rozmowach z producentem szczepionek na Covid. Dla mnie do był sygnał , żeby kupować, sprzedałem Mabion za 100zł. Podobnych inwestycji miałem wiele, Medinice sprzedam nie taniej niż za 30zł
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Aa [83.6.236.*]
    Wydaje mi się że jak coś się posypie z CC to sprzedasz za 3 zl, a jak wyjdzie to raczej ponad 40 zl
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Mivhal [85.221.148.*]
    Ja tu liczę przynajmniej na 50 zł, ale masz racje z tym ryzykiem, jak już informacja jest na rynku, to często za późno. Chcesz mieć pewny "zysk" to załóż lokatę i tak realnie będziesz do tyłu. Chcesz mieć satysfakcję, to ryzykuj. Podobne akcje miałem na XTB, czy nawet Orlenie i bilans całościowy też wychodzi na plus, mimo, że niektóre wtopy były masakryczne.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Konrad [194.150.102.*]
    Czemu 50? Przecież ma być dywidenda jak sprzedadzą cc. 100 niech bedzie
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Ice [91.94.116.*]
    Panie znawco może tak a może nie. Nic nie musi, to jest giełda która rzadzi sie swoimi prawami i jest napędzana strachem i pazernością. Jak sa dobre informacje AT nie musi zadziałać. Mawiają ze sa dwa rodzaje doradców inwestycyjnych: ci, którzy nic nie wiedzą i ci, którzy nie wiedzą ze nic nie wiedzą. Przy dobrych wiatrach to te14 zl. ktore wyrokujesz moze być już w okolicach webinaru
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Jjj [46.112.104.*]
    Niema z nimi co gadać bo oni nie inwestują w wartość na 10 z nich może 2 jest znających firme jej projekty oraz konkurecje to sa peroniarze na %. ,
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~Ice [91.94.116.*]
    A tak na marginesie, kapitalziacja pokrewnej spółki z Medtechu Scope z 2022 r przed podaniem do wiadomości o sprzedaży spolki zależnej za 100 mln S (+70 mln S dodatkowo w przyszłości w płatnościach warunkowych) wynosiła 355 mln PLN juz po wzroście notowan w ciągu 10 sesji poprzedzających te informacje ( wiadomo ktoś wie zawsze wczesniej).
    Kapitalizacja przy maksymalnym piku 14 dni po podaniu informacji o wysokości dywidendy na poziomie 929 mln PLN
    Zarzad Sxope rowniez nie miał dobrej opinii, Ruta tez słabo komunikował kwestie, a jednak opłaciło sie być cierpliwym. Wg mnie te akcje powinny chodzić po 20 30 zl i czekać na komercjalizacje i mysle ze tak moze sie stac, czas pokaze.
  • Re: Tak na dobrą sprawę Autor: ~konrad [31.182.201.*]
    kurs scope 240 zł x 2,725,930 akcji = 654 223 200 zł

no to 654 223 200 zł / 7,695,648 akcji = 85 zł

także może ta 100 będzie za akcje
[x]
MEDINICE 5,44% 12,80 2025-09-26 16:49:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.