• Inwestycja Autor: ~Drobnyinwetorzulicy [188.146.141.*]
    Ja kupuję co miesiąc akcje za kilka tys.
    W obecnej chwili gdy WIG jest na rekordowych poziomach muszę szukać akcji z potencjałem wzrostu.
    Banki wyleciały w kosmos a inne spółki z WIG20 też są wysoko i w tej chwili nie dobieram ,czekam na korektę.
    Dlatego teraz kupuję RN i jeszcze jedną spółkę gdzie też widzę potencjał
    W moim przypadku w grę wchodzą tylko spółki dywidendowe.
    Tak więc wzrost kursu w tej chwili jest mi zupełnie niepotrzebny jestem w trakcie akumulacji.
    Będę się zastanawiał nad sprzedażą jak przebije 200
    PS średnia zakupy w tej chwili 112 po ostatnich zakupach po 132
    I śmiać mi się chce jak czytam gościa który pisze,że ulica liczy na wzrostu
    Ja jestem tą ulicą i mam kilkanaście tys zysku na kursie i dwie ostatnie dywidendy
  • Re: Inwestycja Autor: ~Wakacje [103.109.244.*]
    A ty ukrytym trollem jesteś, czy tak na serio?
  • Re: Inwestycja Autor: ~SIP [37.31.24.*]
    Coś słabo z tym Twoim kilkutysięcznym zyskiem przy takiej wiedzy deklarowanej.
  • Re: Inwestycja Autor: ~Fred [37.225.75.*]
    Spółka nie jest zła, ale zwróćcie uwagę na jakim poziomie był kurs jeszcze dwa lata temu w lipcu (przypomnę 30 zł) ile to już procent w stosunku do kursu obecnego?. Po drugie po ile sprzedawali ostatnio insiderzy, po ile było ABB. Powyższe też trzeba brać pod uwagę, chociaż uważam że fundamenty są dobre, a przychody obiecujące.
    Ktoś musi ten kurs szarpnąć do przodu, my (ulica) nie mamy tyle mocy.
  • Re: Inwestycja Autor: ~Misiu31 [31.0.54.*]
    Niech no tylko zacznie się okres zamknięty.
  • Re: Inwestycja Autor: ~Fred [37.225.75.*]
    Misiu to Ty tyle łapek czerwonych mi nastawiałeś? Ludzie coś sobie zakodują w mózgownicach i niczego innego niezgodnego z ich marzeniami nie dopuszczają nawet do przemyślenia. Ech, życzę zysków ale do wyników cena 130 nie powinna nikogo dziwić.
  • Re: Inwestycja Autor: ~Bałtyk [37.19.195.*]
    To nie misiu31, tylko wkurzony troll,bo miało być 110 w sierpniu ,a jest lipa i nie można zbić.
  • Re: Inwestycja Autor: ~Misiu31 [31.0.58.*]
    Nie, to nie ja. Rozsądnie piszesz, więc po co miałbym Cię minusować. Tu problemem jest duża podaż w stosunku do popytu - i tak jednak większego niż wcześniej. Skończy się duża podaż, to myślę, że zaczną się wzrosty.
  • Re: Inwestycja Autor: ~Rafał [79.154.170.*]
    Zwróć też uwagę na jakim poziomie były wtedy przychody, zyski i wolne przepływy pieniężne z działalności operacyjnej, a na jakim są teraz. Co więcej zwróć uwagę ile wynosiła wtedy dywidenda, a ile wynosi teraz. Jeżeli to ogarniesz to odpowiedź może być tylko jedna : akcje Rainbow są obecnie mocno niedowartościowane.
[x]
RAINBOW -1,81% 135,60 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.