Ja kupuję co miesiąc akcje za kilka tys.
W obecnej chwili gdy WIG jest na rekordowych poziomach muszę szukać akcji z potencjałem wzrostu.
Banki wyleciały w kosmos a inne spółki z WIG20 też są wysoko i w tej chwili nie dobieram ,czekam na korektę.
Dlatego teraz kupuję RN i jeszcze jedną spółkę gdzie też widzę potencjał
W moim przypadku w grę wchodzą tylko spółki dywidendowe.
Tak więc wzrost kursu w tej chwili jest mi zupełnie niepotrzebny jestem w trakcie akumulacji.
Będę się zastanawiał nad sprzedażą jak przebije 200
PS średnia zakupy w tej chwili 112 po ostatnich zakupach po 132
I śmiać mi się chce jak czytam gościa który pisze,że ulica liczy na wzrostu
Ja jestem tą ulicą i mam kilkanaście tys zysku na kursie i dwie ostatnie dywidendy
Spółka nie jest zła, ale zwróćcie uwagę na jakim poziomie był kurs jeszcze dwa lata temu w lipcu (przypomnę 30 zł) ile to już procent w stosunku do kursu obecnego?. Po drugie po ile sprzedawali ostatnio insiderzy, po ile było ABB. Powyższe też trzeba brać pod uwagę, chociaż uważam że fundamenty są dobre, a przychody obiecujące. Ktoś musi ten kurs szarpnąć do przodu, my (ulica) nie mamy tyle mocy.
Misiu to Ty tyle łapek czerwonych mi nastawiałeś? Ludzie coś sobie zakodują w mózgownicach i niczego innego niezgodnego z ich marzeniami nie dopuszczają nawet do przemyślenia. Ech, życzę zysków ale do wyników cena 130 nie powinna nikogo dziwić.
Nie, to nie ja. Rozsądnie piszesz, więc po co miałbym Cię minusować. Tu problemem jest duża podaż w stosunku do popytu - i tak jednak większego niż wcześniej. Skończy się duża podaż, to myślę, że zaczną się wzrosty.
Zwróć też uwagę na jakim poziomie były wtedy przychody, zyski i wolne przepływy pieniężne z działalności operacyjnej, a na jakim są teraz. Co więcej zwróć uwagę ile wynosiła wtedy dywidenda, a ile wynosi teraz. Jeżeli to ogarniesz to odpowiedź może być tylko jedna : akcje Rainbow są obecnie mocno niedowartościowane.