• Po ZWZ i raporcie za II kw. 2025 r. Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    1. Moonlit zostaje na rynku (nie zamyka się)
    2. Straty za lata ubiegłe będą pokrywane z zysków przyszłych okresów
    3. Jak wnios1kuję, Spółka wreszcie uporządkowała kwestię swego raportowania
    4. Z końcem czerwca 2025 r. zakończony został proces restrukturyzacji Spółki
    5. Spółka zaczęła zarabiać wskutek komercjalizacji projektów (sprzedaży licencji) GameINN i GameINN 2
    6. Spółka zarabia na sprzedaży produktu/ów ESG
    7. Spółka osiągnęła na koniec II kw. 2025 r. dodatni wynika finansowy
    8. Strata z lat ubiegłych na koniec okresu 01-06.2024 r. (-1 960 541,53 PLN) zmniejszyła się istotnie (o 981105,16 PLN), to ponad 50% na koniec okresu 01-06.2025 r. (-979 436,37 PLN)

Wnioski:
    1. Moonlit być może osiągnął dno, przykucnął naprężając mięśnie nóg do odbicia się lub nawet już się od niego odbił.
    2. Obecne Kierownictwo Spółki pod przywództwem Pana Artura Sieranta to w mojej ocenie najlepsze co od lat spotkało Moonlita i daje nadzieje na jego pozytywną przyszłość i nadzieje na pozytywną przyszłość inwestycji akcjonariuszy Spółki.
  • Re: Po ZWZ i raporcie za II kw. 2025 r. Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    Zgadzam sie z wnioskiem nr 2, moonlit osiągnał wreszczcie jakies odnotowywalne przychody 184k pln i wykazał marginalny zysk, nie wiem tylko z czego wynika kwota zobowiazan bo miala byc uregulowana z poprzednich emisji?

Pytanie co dalej? kierownictwo jest doświadczone a rynek stolicy daje szerokie spektrum możliwości - mam nadzieje że zostanie to wykorzystane bo na utrzymaniu status quo wiele nie działamy choc powielanie regularne obecnych przychodów dało by ok 980k pln rocznie ile z tego bedzie zysku netto? mozliwe jest 50-100k pln może troche wiecej? Kwota 100k pln przeznaczona na dywidende dała by przy obecnym kursie stope roczna na poziomie 7%, przy mojej średniej już tylko 4,5% co dalej jest lepsze niż wiekszość lokat.

Piszę o polityce dywidendowej bo Notoria której również prezesem jest Artur Sierant dzieli sie zyskiem z akcjonariuszami w ten sposób.
  • Re: Po ZWZ i raporcie za II kw. 2025 r. Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    Oczywiście zobaczymy co przyniesie przyszłość, ale mam podejrzenie, że jeśli wydarzy się w jakiejś przyszłości emisja akcji (publiczna, bądź nie), to nie będzie już po cenie nominalnej.
    Ciekawe po jakich kursach i przy jakich obrotach zacznie się po tym raporcie odbywać handel od poniedziałku 11ego. Jaka będzie stabilność notowań. To może być wyznacznik dla najbliższej emisji.
  • Re: Po ZWZ i raporcie za II kw. 2025 r. Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    Zastanawiałem sie nad tym od dawna, emisja około 6mln akcji (zgodnie z podjęta ma WZA uchwała) w cenie 0.5-1pln na rozpoczęcie konkretnej działalności/projektu dla nowego inwestora/inwestorów, ww. cena emisyjna nie jest abstrakcja ponieważ da kapitalizacje na poziomie 8-16 mln co czyni spółkę dalej bardzo tanią, aby powyższe spełnilo sie z sukcesem Prezez musi przedstawic dobrze rokujace plany na przyszlosc i cele na ktore zostana wydatkowane srodki z takiej emisji. Nie zakładam wyższej ceny emisyjnej ale moge sie mylic bo nawet przy cenie 2 pln wycena nie bedzie wysoka a konto spolki zasili kwota 12 mln pln na rozwoj dzialalnosci.
  • Re: Po ZWZ i raporcie za II kw. 2025 r. Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    To co się właśnie ukazało to pierwiosnek ewentualnych pozytywnych zmian. W mojej ocenie w pierwszym podejściu kluczowa będzie stabilność kolejnych wyników finansowych, a nawet ich tendencja wzrostowa od jakiegoś momentu. To oczywisty wymóg/oczekiwanie. Dalej, informacje o rokujących planach.
    Dla mojego przykładu, średnia ważona kosztu zakupu posiadanego pakietu akcji Moonlita to ok. 1,40 PLN/akcja.
    W sprzyjających okolicznościach ekonomicznych spółki na obecnym wczesnym jej etapie wychodzenia z zapaści tolerowalna dla mnie cena zakupu akcji pod ewentualne dodatkowe doinwestowanie, to byłaby kwota około nominalnej. I to po intensywnych przemyśleniach, ponieważ moja dotychczasowa inwestycja w Moonlita jest obarczona bardzo negatywną historią i wspomnieniami jak nas potraktowano w przeszłości bajaniami w prospektach emisyjnych i kolejnych oficjalnych informacjach. Starzy aktualni akcjonariusze Moonlita są z mocno ujemnymi bilansami swych inwestycji w niego i dużymi obciążeniami psychicznymi w jego temacie. Takie są smutne realia. Zupełnie inne będzie podejście świeżych/nowych akcjonariuszy, którzy znają Moonlita od strony zarządzania nim przez grupę Artura Sieranta i których "zwrot" z tej inwestycji jest na poziomie 0 lub będzie 0 w momencie podjęcia decyzji o zainwestowaniu w przyszłą emisję, bez względu na to po jakiej cenie zostanie wypuszczona, oczywiście przy równoległym takim samym lub wyższym kursie notowań.
    Tak więc z mojego punktu widzenia najbardziej prawdopodobny będzie pas, bo rozsądnie uznaję emisję po tolerowalnej dla mnie cenie, jako bardzo mało prawdopodobną, ponieważ oczywiste jest, że będą chcieli pozyskać z przyszłej emisji jak najkorzystniejsze środki finansowe i uzyskać jak najkorzystniejsze podniesienie kapitalizacji spółki. Moje podejście do kwestii zmieniłoby dopiero stabilne notowanie akcji spółki po kursie 1,40 (z wykluczeniem resplitu o którym niektórzy tu mówili).
    Poza tym drugą nogą mojej inwestycji jest póki co tfi o niskim stopniu ryzyka i póki co bezpieczne, które daje 7,5% rocznie, ale ostatnio moje myśli zawiesiły się wokół przeniesienia inwestycji za granicę, mocno na zachód w oparciu o na zachód wysuniętego renomowanego zagranicznego brokera.
    Tak więc dla mnie właściwie Moonlit niech sobie emituje po cenie jaką sobie wymyśli, niespecjalnie mnie to obchodzi. Dla mnie najistotniejsze jest wyjście na 0, a potem zarabianie na dotychczasowej inwestycji. Czekam na kurs 1,40.
[x]
MOONLIT -10,71% 0,25 2025-12-08 15:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.