Fifi a ty tak to piszesz 3min po wrzuceniu ESPI na bankiera? Mógłbyś chociaż jakiś bekowy nick ustawić żeby było mniej podejrzanie i żeby nikt nie pomyślał, że jesteś pracownikiem spółki XD Ja się wybieram, musimy zrobić wszystko żeby lysy i reszta oszustów nie mieli 9/10
Liczyłem na informację o podniesieniu ceny w wezwaniu. W końcu 2 dni robocze przed końcem wezwania to odpowiednia pora :).
10 procent głosów może być ciężko zebrać, ale warto spróbować. Koniecznie trzeba zgłosić sprzeciw do protokołu, bo jest to krzywdzące dla mniejszościowych akcjonariuszy. Mam nadzieję, że fundusz też zadziała w tej sprawie.
Pytanie ile akcji na teraz ma fundusz, ostatnia aktualizacja jest z lipca i myślę, że nikt przy zdrowych zmysłach by tego syfu teraz nie tykał (poza funduszem i ludźmi z otoczenia prezesa żeby się zapisać na skup), jeśli się stawi tylko prezio i fundusz to przy obecnych % nadal ma powyżej 90% głosów na WZA, musiało by być spore pospolite ruszenie żeby to zmienić (plus zwiększenie % funduszu, o ile nie działają razem)
Dziwi mnie to, że jest już WZA ogłoszone na którym będzie głosowana uchwałą o wycofanie i wniosek do KNF a spółka deklarowała, że będzie przeprowadzać przymusowy wykup, to kiedy ten wykup?