• Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~Morświn [46.112.116.*]
    Na EAH chyba tylko info, że pod posadzką magazynów odkryli złoża ropy, gazu, litu, tytanu i platyny i miedzi w jednym miejscu i to płytko pod powierzchnią. Taka to już jest ta giełda, dramatycznie mało na niej kapitału, a ten co jest i tak jest skupiony wokół może 40 ciągle tych samych spółek i jeszcze czasem płynie ni z tego ni z owego do jakiś spekulacyjnych wydmuszek. A wiele solidnych spółek jest w ogóle nie znana wśród większości inwestorów i to indywidualnych i instytucjonalnych.
  • Re: Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~Zenon [193.25.251.*]
    Trudno się nie zgodzić. Kurs ledwo na plusie po rekordowej sprzedaży. 2 lata temu było ponad 40.A teraz co dzień jest ukryta s. Kogo ten papier tak pali?
  • Re: Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~FanEsotiq [37.31.138.*]
    Kurs się ruszy w dół jak Jawo sprzeda firmę. Ile trzeba mieć cierpliwości, żeby jeszcze w to wierzyć? Pomyślcie ile siana jesteście (akcjonariusze) w plecy względem obligacji na przestrzeni 2-3 lat.
  • Re: Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~Morświn [46.112.112.*]
    Tu nie podaż, a brak popytu jest problemem. Po prostu spółka mało znana dla inwestorów (nie z winy spółki tylko przez chorą specyfiką tej giełdy), a tak jak pisałem, na GPW kapitału jest dramatycznie mało, dlatego między innymi jest tak mało IPO.
  • Re: Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~ciekawy [91.150.209.*]
    kurs jest zbyt wysoki do kupowania
  • Re: Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Dnia 2025-08-13 o godz. 12:40 ~ciekawy napisał(a):
    > kurs jest zbyt wysoki do kupowania

nie zgadzam się, 2 lata temu było 42zł , rok temu 50zł a teraz
    Cena Wolumen Czas
    37,7000 17 12:12:05
    37,9000 8 09:51:36
    zlecenia z ukrytą liczbą na sprzedaży od kilku miesięcy. Ktoś duży wychodzi lemuria? a kupujących rzeczywiście za mało żeby zjeść i podbic cenę. Ostatnio jednak nie wysypują jak w marcu i kwietniu a poza tym wiadomości ze spółki sa pozytywne i otoczenie też - kurs dolara,pogoda.... Ja przewiduję że najpóźniej we wrześniu po wynikach za sierpień i prawie do dywidendy będzie ponad 40zł. Trzeci rok spora dywidenda a w przyszłych latach jeszcze pewnie większa to w co inwestować jak nie w Esotiq ?

• Re: Co może pomóc rozuraszać notowania? Autor: ~Trader [185.39.161.*]
    dokładnie tak samo to traktuję -mam tego sporo
    wyjść ciężko bo obrotu nie ma -w obligacje czy na lokatę bez sensu wrzucać jak tu dywidenda o 3pkt wyższa a perspektywy wzrostu są. Ja trzymam i czekam na lepsze czasy, myślę że gdyby nie ten słabszy q3 w ub. roku i do tego nieruchomość bylibyśmy znacznie wyżej, Ja mam czas -gotówka mi nie potrzebna więc niech sobie leży i co rok dywidendę dokłada.
    Mądre słowa , warto posłuchać.
    Dzis kolejny dzień ukrytej S , ale jak widać nie chce oddać poniżej , popyt tez czeka. Wyglada to od jakiegoś czasu na jednego dużego sprzedającego , jednego dużego kupującego i bardzo mało pozostałych. Ale sprzedający wie że za bezcen nie ma co oddawać i zgodził się na powolną wymianę. Jak się dołaczy wiekszy popyt - popatrzcie na google trends, zupełnie inne niż rok temu to od września do listopada będzie bardzo ciekawie i myślę że będa większe obroty nawet niż ostatni miesiąc a ten był najlepszy w tym roku - 69k akcji poszło
    https://trends.google.com/trends/explore?geo=PL&q=esotiq&hl=en-GB

miesięczny - Wolumen obrotu:69 809 szt
    roczny Wolumen obrotu: 368 981 szt
    No i znowu ukryta s

Cena Wolumen Czas 37,6000 19 10:32:10

Czas Wartość Zmiana Wolumen Numer Typ operacji
    10:32:10 37,6000 -0,27% 19 10 TRANSAKCJA
    10:31:32 37,6000 -0,27% 19 9 TRANSAKCJA

i kolejne wieksze zlecenia s po 37 i tak kolejny dzień, komus bardzo zalezy na wyjściu z akcji ale dziś już zlecenia popytowe powyżej 37 wyczerpane więc podaż rządzi
[x]
ESOTIQ -0,99% 40,00 2025-09-17 15:36:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.