• Opinia maszynisty z lutego 2023 Autor: ~Drzon_Bajden [188.33.18.*]
    Od roku samodzielny maszynista
    10.02.2023 11:51

Osobiście jestem zadowolony z pracy w PKP Cargo - gdyby nadal był brak podwyżek to mógłbym być nieźle wściekły bo przeszedłem z PKP PLK gdzie podwyżki są rok w rok. Zakład Śląski - 23,5h w nadgodzinach (czyli niecałe 2 służby w pracy więcej) i otrzymałem już po podwyżkach 7300 na rękę co myślę że jest spoko kwotą jak na obecne czasy - grupa to 3310zł. Wiadomo że u prywaciarza zarobi się więcej - ale w Cargo dochodzi 12 dni urlopu dodatkowego, nie zdarzyło mi się zrobić więcej na służbę niż 210km w ciągu ostatnich 3 lat gdzie prywaciarz więcej jeździ a nie stoi jak u niebieskich, praca jest mega optymalna, wiesz kiedy zaczniesz, wiesz kiedy skończysz i gdzie. Wiadomo że chciałoby się więcej - ale jeśli uda się wywalczyć kolejne podwyżki w tym roku przynajmniej na podobnym poziomie co obecnie to będzie super.

Z taką organizacją to musiałoby to paść gdyby PiS porządził jeszcze ze 2 lata.
  • Re: Opinia maszynisty z lutego 2023 Autor: ~Drzon_Bajden [188.33.18.*]
    Kolejna opinia innego oracownika:

Kobe
    02.05.2022 19:09

Były pracownik

Firma absolutnie niegodna polecenia. Strata czasu i życia. Zarobki słabe to fakt. Ale najbardziej zatrważająca jest mentalność pracowników, wszyscy narzekają, a rotacja stosunkowo niewielka. Ulubiony argument powtarzany przez dużą część pracowników jest następujący, firma państwowa, stabilne zatrudnienie, co dla mnie jest totalnym absurdem. Powiedzieć, że duch (usunięte przez administratora) jest ciągle żywy w firmie, to nic nie powiedzieć. Atmosfera co najmniej gęsta. Sieć powiązań i kolesiostwo wręcz zatrważające. Każdemu odradzam zatrudnienie, jeśli nie jest to Twoja pierwsza praca nie dostrzeżesz w jak absurdalne miejsce pod względem organizacji pracy, atmosfery wchodzisz.
    Dużo obiecywano na stracie, z czego finalnie niewiele wyszło.
[x]
PKPCARGO 7,33% 17,43 2025-10-01 17:03:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.