Dnia 2025-08-07 o godz. 15:29 ~Zeus napisał(a): > A nie czasem sypanie? Dziwnie to wyglada
Oczywiście, że sypanie. Od trzech sesji Nowak Fundacja Rodzinna pozbywa się papiera z umowy C-P.. Wczoraj wydrukowali mu komunikat pod wyjście. Slabe to.. Żenada, wychodzi, po to tylko, aby zarobić ze sprzedaży akcji, ktore kupil na umowę C-P, a potem będzie kupował z rynku.. Pewnie za chwilę pójdzie komunikat o zejściu.. Ale na szczęście rynek sobie radzi i strawi jegomościa, a jego biznes tu nie wejdzie, tak jak zamierzali z Ragnarem.
To ten Nowak to miał nie sprzedawać bo miał super pomysł na spółkę ? A nie pisałem wtedy, że wyjdzie ze spółki i wymądrzałeś się, że nie myślę , bo jak to niby mieliby wyjść ? Hehe a teraz jeszcze ragnar się obraża jak dziecko na każdy wpis, brak słów co tu się dzieje...
Zobaczymy przed wynikami kto miał rację.Pisalem że według mnie to źle że ragnar tu wszedł,znam ich Modus operandu i generalnie nic dobrego dla małych z tego nie wynika.Zeby nie było że kogoś zachęcam,odstreczam.Komunikaty to jedno,realia to drugie.Zobaczymy co z tych informacji było bajką.
Dnia 2025-08-07 o godz. 18:44 ~Robek napisał(a): > Zobaczymy przed wynikami kto miał rację.Pisalem że według mnie to źle że ragnar tu wszedł,znam ich Modus operandu i generalnie nic dobrego dla małych z tego nie wynika.Zeby nie było że kogoś zachęcam,odstreczam.Komunikaty to jedno,realia to drugie.Zobaczymy co z tych informacji było bajką.
Co do jednego jest pełna zgoda, Ragnar jest nieobliczalny, dla mnie w tej chwili istotne jest, że za chwilę, to nie oni z Nowakiem będą grać tu pierwsze skrzypce. A jak widać rynek radzi sobie z wysypem Nowaka. Więc nie rozumiem, w jakim kontekście stawiasz pytanie, kto miał rację przed wynikami..
To co dzieje się z kursem,to w mojej ocenie nie niewidzialna ręka rynku,tylko czyjaś manipulacja.Czyja nie będę zgadywać zgadywać . Pytanie zasadnicze,kto się podpisał pod info,czy też infa były dla kogoś.Nie oceniam nikogo,akcje posiadam.To że dzieją się brzydkie rzeczy każdy rozsądny widzi.Pozdrawiam
No dlaczego nie rośnie oh jakie trudne pytanie zadałaś. Odpowiedź jest prosta bo jak tu jest regnar ze swoimi owieczkami to ludzie boja sie kupować. Zobacz na euco co sie stanęło dlatego ludzie nie chcą ryzykować zeby kasy nie przetrącić jak tam.
Mi to wygląda na klasyczną sytuację gdzie te zawirowania powodują że kurs idzie w kierunku górnego równoleżnika przez kąt alfa sigma co spowoduje paradoks Banacha-Tarskiego,
Innymi słowy będą wzrosty
Tylko ze to nie ragnar zaniza kurs gamonie...on by to zrobil dwoma strzalami i byloby 1.3zl max....a dalej siedzi w spolce i dobiera pomalu....nie wystawiajcie sprzedazy i tyle
Wierzącemu we wzrosty zawsze trudno przyjąć ,że ktoś sprzedaje zamiast jeszcze potrzymać żeby urosło .Nie mniej są ludzie którzy zadowalają się niewielkim procentem lub spekulanci którzy widząc zmniejszający się wolumen uciekają żeby nie kisić kasy .Może po prostu wystarczy żeby cena jeszcze spadła żeby popyt wzrósł.Masa ludzi tu kupiła i że część sprzedaje to nic raczej dziwnego.Faktycznie to tak wyglądało że co urosło to ktoś sprzedawał i tak cały dzień,ale czy to manipulacja to bym od razu tak nie obstawiał .Ktoś kupuje ,ktoś sprzedaje .Może Ci co sprzedają kupią we wtorek jeszcze raz, a teraz wolą sobie zabezpieczyć część dochodów .Po prostu był bym ostrożny w tych domysłach .Ja też obstawiałem dziś zieleń ale jak widać nie wszyscy myślą jak ja . .Może wystarczy chwilę poczekać.Wyniki już wkrótce prawdopodobnie dobre plus może wleci jakieś inne info ,także na spokojnie.Faktycznie wystraszyli się na początku Ragnara ale 1,9 mln chyba mówi za siebie .Na EuCO też był przemiał i wielu zarobiło pomimo Ragnara także ja się nim nie przejmuje i robię swoje
Dnia 2025-08-07 o godz. 18:36 ~Hehe napisał(a): > To ten Nowak to miał nie sprzedawać bo miał super pomysł na spółkę ? A nie pisałem wtedy, że wyjdzie ze spółki i wymądrzałeś się, że nie myślę , bo jak to niby mieliby wyjść ? Hehe a teraz jeszcze ragnar się obraża jak dziecko na każdy wpis, brak słów co tu się dzieje...
Wyjdzie, ale wróci skupując z rynku. Czyli w ostateczności będzie w akcjonariacie jakiś czas.. Pazerność wzieła górę.. Pomysł był, ale teraz z Ragnarem podczepiają się pod nowy biznes.. Spójrz co się dzieje na Euco, jak myślisz dlaczego spada i gdzie powędruje kasa? ;)
Kasa powendruje na milisys, właśnie pojawiłý się tam worki po 160 000 do sprawdzenia na arkuszu zleceń. Do tego potrzebna będzie kasa na pobór. Nie wiem na pewno, ale widzę pewną korelację, po ESPI będzie wiadomo. Na sam pobór potrzebuje 630 000, jeżeli będzie chciał zwiększyć posiadanie to każdy taki worek to około 100 000 w zakupie i kolejne 134 000 na pobór. Nie jestem tego pewien ale widzę korelacje.
Dnia 2025-08-08 o godz. 06:41 ~Autor napisał(a): > Kasa powendruje na milisys, właśnie pojawiłý się tam worki po 160 000 do sprawdzenia na arkuszu zleceń. Do tego potrzebna będzie kasa na pobór. Nie wiem na pewno, ale widzę pewną korelację, po ESPI będzie wiadomo. Na sam pobór potrzebuje 630 000, jeżeli będzie chciał zwiększyć posiadanie to każdy taki worek to około 100 000 w zakupie i kolejne 134 000 na pobór. Nie jestem tego pewien ale widzę korelacje.
Obserwuje i tu i tam, sam wczoraj dokonywałem zakupu na mili i poprostu widziałem po arkuszu co się dzieje. Wkładając gdzieś pieniądze nie dziw się, że obserwuję zachowania głównych inwestorów i spółek w których są. jeśli chodzi o mój cykl dzienny to nie ma on żadnego znaczenia. Argumentum ad personam, ponieważ nie odniusł się Pan do moich argumentów, tylko wyciąga jakieś wnioski z godziny publikacji. Argumentum ad ignorantiam bo uznał Pan, że skoro wcześnie rano napisałem posta to jestem niewyspany. A jeśli chodzi o to co napisałem to dalej uważam, że Ragnar Trade może mieć zbyt krótką kołdrę i stąd te zawirowania. Jeżeli Pan sobie zerknie na kurs mili to wcale się nie pomyliłem.
Dnia 2025-08-08 o godz. 09:44 ~Autor napisał(a): > Obserwuje i tu i tam, sam wczoraj dokonywałem zakupu na mili i poprostu widziałem po arkuszu co się dzieje. Wkładając gdzieś pieniądze nie dziw się, że obserwuję zachowania głównych inwestorów i spółek w których są. jeśli chodzi o mój cykl dzienny to nie ma on żadnego znaczenia. Argumentum ad personam, ponieważ nie odniusł się Pan do moich argumentów, tylko wyciąga jakieś wnioski z godziny publikacji. Argumentum ad ignorantiam bo uznał Pan, że skoro wcześnie rano napisałem posta to jestem niewyspany. A jeśli chodzi o to co napisałem to dalej uważam, że Ragnar Trade może mieć zbyt krótką kołdrę i stąd te zawirowania. Jeżeli Pan sobie zerknie na kurs mili to wcale się nie pomyliłem.
Korelacje można dostrzeć również na innych spółkach, gdzie Ragnar zaznaczył swoją obecność, Euco, Immgames. Dodam, że ostatnie dotkliwe spadki na Euco, nie są dziełem przypadku, A kupowanie dziś Milisystem na obecnych poziomach, skończy się dla nabywców na koniec sesji bolesną stratą.. Co do krókiej kołdry i zawirowań pełna zgoda, kasa popłynie na zwiększenie zaangażowania w ................... r..
Dnia 2025-08-07 o godz. 18:45 ~daszek napisał(a): > Dnia 2025-08-07 o godz. 18:36 ~Hehe napisał(a): > > To ten Nowak to miał nie sprzedawać bo miał super pomysł na spółkę ? A nie pisałem wtedy, że wyjdzie ze spółki i wymądrzałeś się, że nie myślę , bo jak to niby mieliby wyjść ? Hehe a teraz jeszcze ragnar się obraża jak dziecko na każdy wpis, brak słów co tu się dzieje... > > Wyjdzie, ale wróci skupując z rynku. Czyli w ostateczności będzie w akcjonariacie jakiś czas.. > Pazerność wzieła górę.. Pomysł był, ale teraz z Ragnarem podczepiają się pod nowy biznes.. > Spójrz co się dzieje na Euco, jak myślisz dlaczego spada i gdzie powędruje kasa? ;)
Ja tylko odpowiedziałem gdzie popłynie kasa, że będą grać w piki bo tylko gra w piki daje wyniki.
Dnia 2025-08-08 o godz. 10:17 ~Autor napisał(a): > Dnia 2025-08-07 o godz. 18:45 ~daszek napisał(a): > > Dnia 2025-08-07 o godz. 18:36 ~Hehe napisał(a): > > > To ten Nowak to miał nie sprzedawać bo miał super pomysł na spółkę ? A nie pisałem wtedy, że wyjdzie ze spółki i wymądrzałeś się, że nie myślę , bo jak to niby mieliby wyjść ? Hehe a teraz jeszcze ragnar się obraża jak dziecko na każdy wpis, brak słów co tu się dzieje... > > > > Wyjdzie, ale wróci skupując z rynku. Czyli w ostateczności będzie w akcjonariacie jakiś czas.. > > Pazerność wzieła górę.. Pomysł był, ale teraz z Ragnarem podczepiają się pod nowy biznes.. > > Spójrz co się dzieje na Euco, jak myślisz dlaczego spada i gdzie powędruje kasa? ;) > > Ja tylko odpowiedziałem gdzie popłynie kasa, że będą grać w piki bo tylko gra w piki daje wyniki.
Niebawem przekonamy, kto miał rację, co do kierunku przepływu kasy.