Holenderski Argenx, chyba największy europejski biotech (notowany w USA), pierwszy w swojej historii zysk osiągnął w 1 kwartale 2025. Miał wtedy 35 mld EUR kapitalizacji. 50 razy więcej niż jeszcze niedawno wykazująca zyski JSW.
Jak się jest biotechem i ma się 50 mln EUR kapitalizacji, jak Captor, to liczą się tylko wyniki badań. Na zyski przyjdzie czas przy 35 mld EUR kapitalizacji.
Jak wyniki badań będą dobre, to pociąg odjedzie. A fani szybkich i wysokich zysków zostaną na peronie z energetyką i JSW w portfelu.
Myślę że na jakiekolwiek wnioski oraz wyniki badań trzeba poczekać około pół roku powiedzmy licząc od początku sierpnia 2025 . Chyba że lek okaże się bardzo skuteczny i efekty leczenia będą dosłownie namacalne i widoczne gołym okiem szybko .No to wtedy 200 za akcję
Jednak nie kupię captortx bo to jak kupno marzeń, a marzenia rzadko się spełniają. Kupiłem stalprodukt, przynajmniej będę dobrze spał. Tu jak będzie po 10zł po którejś z kolei emisji ( bo takie muszą być przy takim biznesie) to się zastanowię. Cześ i czołem.
Spoko. Ja dzisiaj dobrałem :). Wczoraj dopuścili do obrotu kolejną paczkę akcji motywacyjnych, więc zachowanie kursu na najbliższych sesjach, będzie przebiegało pod dyktando wyprzedaży darmowych walorów. Mnie tylko dziwi że mając na pokładzie specjalistę od rynków kapitałowych, pracownicy odwalają taką amatorkę sprzedając praktycznie pkc.
Ale edukacja co do upłynnienia akcji conpo niektórym pracownikom by się przydała. Ten tydzień w związku z tym widzę podażowy ale popyt już dziś się uaktywniał. Zamierzam jeszcze trochę dobrać
W ciągu ostanich 2-3 lat Captor zmniejszył zatrudnienie o 1/3 chyba. Pewnie ci, co zostali zwolnieni czy odeszli, też byli w programie motywacyjnym.
Jeśli wśród sprzedających był natomiast ktoś z kierownictwa, to zaraz zobaczymy to na ESPI. Na razie z ESPI wynika, że kierownictwo w tym roku kupowało. Czyli jeśli ktoś oddaje, to raczej zwolnieni lub szeregowi. A jak szeregowy pracownik oddaje za półdarmo, bo sam został za darmo i nie wie nawet, co to jest, albo zwolniony oddaje, bo jest zły, to nic tylko od nich brać.