• no i to by było na tyle? Autor: ~BDG [84.40.216.*]
    To co - wracamy na standardowe 7,xx?
    za słowami ex prezydentowej: "to już jest koniec! (podbitki) nie ma już nic."
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~inwestor [83.238.71.*]
    Czekamy na komercjalizacje a nie na podbitkę 10%.
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~BDG [84.40.216.*]
    Oczywiście!
    Wczorajsza sesja pięknie pokazała, że na podbitkę raczej i tak szans nie ma - trzeba ponieść zbyt wysokie koszty by dźwignąć kurs o grosze. Wczorajsze ponad 80k papieru na podaży nie zrobiło najmniejszego wrażenia. Widać, że potrzeba kilkukrotnie więcej kapitału by cokolwiek móc zdziałać.
    Plus z tego taki, że podbitka pod emisję (jeśli jednak by była) raczej im nie wypali.
    Dlatego musi być komercjalizacja.
    Gdyby spółka miała lepszą "historie" to pewnie by spokojnie rosła już pod samo FDA, plotki etc. (jak SCPFL) ale niestety straciła już zaufanie inwestorów.
    Ja spółce i sobie dałem czas do końca roku.
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~Xd [37.47.253.*]
    Kogo to obchodzi, ile sobie dałeś czasu, na podbitke czekają tylko takie leszcze jak ty, reszta czeka na sprzedaż flagowego projektu, który już został użyty i uratował człowiekowi życie
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [37.47.248.*]
    Typowy beczący peroniarz … wybicie wczorajsze potwierdzone wyraźnym wzrostem obrotów. Dzisiejsze delikatne cofnięcie przy zerowym praktycznie obrocie .. peroniarz już wczoraj beczał o zasypaniu wzrostu przy wyrzuceniu 1200 szt akcji i zbiciu kursu z 8.7 na 8.3.
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~mistrzu [31.182.245.*]
    ktoś się kompletnie nie zna na giełdzie, wybicie było potwierdzone obrotami. Wczoraj lekka cofka i brak chętnych do sprzedaży.
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~Jjj [46.112.90.*]
    No dokładnie , bedziemy mieli to samo co miedzy 7,70 a 8 na tym poziomie czyli dalsze zbieranie
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~Jjj [46.112.90.*]
    Dlaczego nie ma szans , nie rozumie? , Nikt tu nie kisi dziesiatek tysiecy czy setek dla spekulacji przez lata .
    Wy tak serio Panowie?
    Sam mam spory pakiet jak na niewielką spółkę ale trzeba patrzeć realnie!
    Tak ja czytam gościa, że tu nie ma nawet 50k do zakupu do 10 zł...masakra - jak można patrzeć w arkusz i zupełnie nie widzieć nic.
    Tu już od lat "trwa przełomowy rok", wiele z inwestorów już dawno straciło nadzieję, że komercjalizacja (która jest już zapowiedziana na 2021 rok) kiedykolwiek nadejdzie. Wiele osób zostało też nagoniona przy zeszłorocznej podbitce pod emisję przez Góru i ekipę. Także jest to spora masa, która z pocałowaniem w rękę wyjdzie w okolicy zera lub niewielkiej straty i zapomni o spółce. Oni wszyscy muszą oddać jeśli mają się zacząć realne wzrosty.
    Na tym poziomie poszło już około 203k akcji tylko przez ostatnie dni.
    Do tych 10 zł może być jeszcze kolejne kilkaset tysięcy do oddania...

Wiadomo, że dla tych co wciąż wierzą te poziomy są absurdalne!
    Ale jest ogrom tych co już dawno straciło nadzieję!
    Jednak prawdą jest, że tym razem zaczyna to wyglądać inaczej - nie ma podbijania na siłę ceny a raczej spokojne odbieranie -oby faktycznie zaczynał się właściwy trend.
    Ale to realnie wyklaruje się dopiero nad 12 zł ;)
  • Re: no i to by było na tyle? Autor: ~Jaqub [185.53.134.*]
    BDG zgadzam się tym razem z Tobą.Wiem oczywiście że są ukryciaki powystawiane ale mi chodziło 100k szersów za jednym szarpnięciem, nie dłubać jak kura za robakiem.
    Natomiast sądzę że i tak spółka jest nadal tania jak na 580 mln w projektach i tutaj 200 mln cap należy się jak psu buda patrząc na cap innych na naszej GPW.
    Sprzedadzą PP i CC to cap powinien oscylować w okolicy 500 mln. Po drodze solidna dywidenda. Później kolejne projekty MM i Arti oraz liczę że jakieś projekty będą skupować jak już uzupełnią kasę.
    Ot takie jest moje zdanie.
    Ależ tu się z Tob a w pełni zgadzam!!!
    Gdyby nie "słaba historia spółki" to pewnie kapitalizacja na tym etapie by była w okolicach 200-250 mln.

BA! Jeśli sprzedadzą CC za cenę powyżej 100 mln $ to sądzę, że możemy zobaczyć w euforii i okolice 800 mln kapitalizacji - podobnie jak na SCPFL ;)

No tylko musi być wreszcie sprzedaż. Obecnie liczę, że zakupy mają związek z dobrym infem odnośnie PP - najwyższy czas by było to sprzedać.
[x]
MEDINICE 0,35% 11,48 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.