• ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~nhyt [192.68.51.*]
    czy trup w szafie?
    czy odleszczanie?
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~rts [31.128.8.*]
    Dnia 2025-08-07 o godz. 11:03 ~nhyt napisał(a):
    > czy trup w szafie?
    > czy odleszczanie?

Trump Dogadał sie z Putinem, koniec konfliktu na Ukrainie
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~GreX [91.94.125.*]
    I oczywiście wszyscy wierzymy Putinowi
    To nie kwestia wiary lecz faktów. Info jest takie, że osiągnęli porozumienie i w tym celu się spotykają.
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~Zzz [217.114.34.*]
    Niemcy zbroją się na potęgę, a my będziemy wszystko zwijać, przed rozpoczęciem produkcji, bo na Ukrainie ma być jakiś tymczasowy rozejm? https://www.rp.pl/biznes/art42810801-niemcy-intensywnie-kupuja-sprzet-dla-wojska
    Dnia 2025-08-07 o godz. 11:34 ~Zzz napisał(a):
    > Niemcy zbroją się na potęgę, a my będziemy wszystko zwijać, przed rozpoczęciem produkcji, bo na Ukrainie ma być jakiś tymczasowy rozejm? https://www.rp.pl/biznes/art42810801-niemcy-intensywnie-kupuja-sprzet-dla-wojska

Gdzie masz info o "zwijaniu produkcji"?
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~Zzz [217.114.34.*]
    Chodzi o to, żeby nie siać paniki pod rozejm, którego nie ma. A jeśli będzie, to nie jest to żaden impuls do zmiany w planach produkcji zbrojeniowej.
    Tutaj na kurs działa "psychologia tłumu".
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~Andrzej [5.226.125.*]
    no i ? Jaki to ma związek z np. polskimi potrzebami na pociski 155 mm? Żaden. Będą zamawiane z PGM i tak. Dlaczego? Bo dzs nie ma konfliktu, a jutro może być i armie Państw swiata nauczyły się, że jak nie ma zdolności produkcji setek tysięcy sztuk amunicji 155m rocznie to nie wygrasz konfliktu. Więc dogadanie się, jeśli w ogóle, Trumpa i Putina, ma tyle z tym wspólnego co piernik z wiatrakiem. Mam nadzieję, że to jest wystarczająco zrozumiałe.
    Dnia 2025-08-07 o godz. 12:47 ~Andrzej napisał(a):
    > no i ? Jaki to ma związek z np. polskimi potrzebami na pociski 155 mm? Żaden. Będą zamawiane z PGM i tak. Dlaczego? Bo dzs nie ma konfliktu, a jutro może być i armie Państw swiata nauczyły się, że jak nie ma zdolności produkcji setek tysięcy sztuk amunicji 155m rocznie to nie wygrasz konfliktu. Więc dogadanie się, jeśli w ogóle, Trumpa i Putina, ma tyle z tym wspólnego co piernik z wiatrakiem. Mam nadzieję, że to jest wystarczająco zrozumiałe.

Wyciągasz racjonalne wnioski , ale inwestorzy spekulacyjni widzą to inaczej i pozywają się akcji spółek związanych z obronnością nawet pomimo zaskakująco dobrych wyników min.takich spółek jak Lubawa, zysk 400%
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~males [83.21.228.*]
    Dogadanie się P z T ma znaczenie bo w razie zawarcia pokoju nie będzie takiej presji na wydatki tak ogromne że przwyższają możliwości państwa. Realizacja prawdopodobnie rozciągnie się w czasie. Każdy z euforią przyjął jakie wielkie uzbrojenie jakie będziemy mieli bez zastanwienia się za ile. Już od USA miliardy US pożyczki zaciagnięte z UE też za darmo miliardów nie dają, A produkcja uzbrojenia na magazyn lub front żadnego dobrobytu nie daje, co już Ruski naród odczuwa.
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~Bartoloo [31.61.188.*]
    Pod żadne info - aktualnie ta spółka to czysta spekulacja i bańka. Cieszę sie ze wyszedlem z tego juz jakiś czas temu z lekkim minusem. Tylko czekać aż sie załamie i poleci na 4-6 zł.
  • Re: ciekaw jestem pod jakie info ta zwała Autor: ~males [83.21.228.*]
    Troche Niewidów podniosł znaczenie spólki bo sama PGM to nadmuchana bańka pod nierealne infa. Być może w przyszłości Niewiadów przejmie całkowicie spółke zmieni nazwe i pozbędzie się balastu i pasożytów
[x]
GNSA -1,15% 15,50 2025-09-12 17:04:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.