• dołożyli kolejny podatek Autor: ~marek [37.109.145.*]
    Jednocześnie w przypadku zgromadzenia na OKI aktywów powyżej 100 tys. zł od tej nadwyżki w ujęciu średniorocznym będzie pobierany podatek w wysokości 0,8-0,9 proc. wartości inwestycji, a więc przy tej okazji zostanie wprowadzony kolejny podatek o charakterze majątkowym. roczny koszt dla budżetu jest szacowany na 300 mln rocznie - kontynuuje autor komentarza.
    W sytuacji, kiedy podatek Belki przyniósł budżetowi w 2024 roku aż 10,6 mld zł wpływów, uszczuplenie ich o ok. 300 mln oznacza, że to nowe rozwiązanie tak naprawdę przyniesie tylko symboliczną ulgę oszczędzającym bądź inwestującym. Oznacza to tak naprawdę, że kolejna obietnica podatkowa Platformy w ten sposób będzie wręcz ostentacyjnie złamana, bowiem w programie „100 konkretów na 100 dni rządzenia” znalazł się zapis mówiący „o zniesieniu podatku Belki od podatku Belki od oszczędności, inwestycji, w tym także tych na GPW do kwoty 100 tys. zł lokowanych na okres dłuższy niż 1 rok” - podkreśla dr Zbigniew Kuźmiuk.
  • Re: dołożyli kolejny podatek Autor: ~Tt [31.183.188.*]
    Oni przede wszystkim są mało sprytni, bo nie rozumieją, że obcięcie belki chociaż o połowę przyniosło by im dużo większe wpływy do budżetu, bo giełda by wystrzeliła , inwestycje w polski rynek kapitałowy osiągnęłyby poziom o jakim nie mają pojęcia. Zasada podobna jak z gorzałą lata temu. Obniżenie akcyzy, a co za tym idzie cen zwiększyło wpływy do budżetu, bo meliny padły
  • Re: dołożyli kolejny podatek Autor: ~marek [37.109.145.*]
    To są rządzący analfabeci . Wystarczy spojrzeć na tych ministerialnych pseudo fachowców . Zmniejszenie CO2 o 90 % :)))))))))))))))
  • Re: dołożyli kolejny podatek Autor: ~tor [91.94.118.*]
    Raczej kolejny dzien obserwujemy na mało plynnej spólce sporą przewałkę akcji - transakcje jawnie dogadane przy czym my tylko obserwujemy Choc sytuacja polityczna sie zmieniła to ciagle dogadane /? / pakiety sa realizowane Ile jeszcze i ktos musi oddac akcji ? Co mu za to obiecano bo cena smieszna ? Smieszna ale dająca w ciagu 5 lat 70% zysku Raczej nie jest to przerzucane z konta na konto bo wowczas mogliby to robic i po np. 9zl A ile drobniicy przy tej cenie sprzedaloby akcje
  • Re: dołożyli kolejny podatek Autor: ~jw [91.237.60.*]
    Na moje to żadne przewalanie akcji, ale to że szeroki rynek w przeciwieństwie do nas nie wierzy w spółkę i to co widzimy na notowaniach to po prostu drobnica.
    Z moich znajomych juz nikt nie oddaje Pamietaj ze do tanca trzeba dwoje - ktos co dzien wyklada spora kase na kupno a to znaczy ze wierzy w tą spolkę I tak od wielu miesiecy
    Znaczy ja się nie zdziwię jak się okaże że pewne tfi ma więcej akcji, ale co im szkodzi podstawic koszyk i cierpliwie czekac nie podnosząc ceny biorąc z prawej? Akcje jak widać wpadają. W każdym razie ja tak to widzę, bo nikt tu sobie akcji nie wyrywa przez caly dzień, co jakis czas ktoś po prostu ma już dość a inny gruby z pewnie o wiele dłuższym horyzontem inwestycyjnym z tego korzysta... I tyle. Znaczy to moja pierwsza i ostatnia wypowiedź w tym temacie, zwykle po prostu czytam co piszecie ale no nie za bardzo mi się to klei po tym co widzę, w koncu musiałem to z siebie wyrzucic xD
    Ja w zadnym wypadku po 5 latach za 75% zysku - 19% podatku akcji bym nie oddawał tym bardziej ze wartosc firmy rosnie I inflacja powoduje tylko iluzje zyskow
  • Re: dołożyli kolejny podatek Autor: ~Daro [37.225.52.*]
    75% zakładasz ze kupiłeś że średnia 7 zł mało kto ma taką średnia.
    Na szczęście moja druga spółeczka na NC wystrzeliła i nie musialem sprzedawać energę by robić remont, bo uważam tak jak ty, ale już patrzyłem na to spodełba...
    Jesli dyzma 1 wezwanie chcial zrobi po 7 zl a cene akcji decyzjami z przejeciem wegla zbili nawet ponizej 6 zl to mozna zalozyc ze dzisiaj oddajacy akcje ma duzo wiekszy zysk nawet do 100% Oczywiscie tylko wowczas tak jest jak był w temacie / układzie? / i wiedział co jest grane
  • Re: dołożyli kolejny podatek Autor: ~Leszczyk [91.94.121.*]
    Żebractwo o akcje w całej okazałości
[x]
ENERGA 0,70% 14,46 2025-09-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.