Za dużo na forum nerwowości i dowód na to, że wielu jeszcze akcji tej spółki nie kupiło. A ja nie lubię mieć konkurencji i coś cennego wolę mieć zawsze przed innymi. Dlaczego od kilku miesięcy akcje inventionu i softblue sobie zbieram. Na dziś udział pomiedzy tymi dwiema spółkami do 4 akcje INM na 1 akcje SBE. Zamierzam pomalutku zwiększać udziały również w Sofblue bo po tak wielomiesięcznym, nawet kilkuletnim marazmem i spadkiem kursu musi nastąpić wybicie i to nie będzie liczone w dziesiątkach % a raczej w setkach %. Zobaczymy co obie spółki pokażą w raportach kwartalnych.
Dużych ilości akcji nie da się tu kupić w szybkim czasie bo od razu przeszli by na poziom 30 groszy ale w niedługim czasie na kupno wrzucę 50-100 k zł jednorazowo i zobaczycie jak się pompuje kursy na takich spółkach i co to jest tzw. owczy pęd ;)
Ja nie lubię dużej konkurencji jak kupuje daną spółke, konkurencja do kupna może być jak już akcje mam i na poziomach kilka razy wyższych od mojej średniej zakupu. Wtedy mogą się kłócić o akcje a ja ze spokojem liczę zyski, najpierw wirtualne a następnie realne keszując jak np. 4Mass 600% czy Mercator 1400%.
Tu niedługo "zmuszę" tych co tak się tu mądrzą to tego, że będą te akcje kupować i to dużo powyżej obecnych poziomów. Ta takich spółkach z tak niskimi wolumenami jakie sa na INM i SBE można to robić drobnymi kwotami a później podtrzymywać obroty swoimi zleceniami :)
Nie przejmować się tym co piszą, bo w perspektywie tego co będzie i jaki będzie tu przemiał wpisów i publikowanych informacji nikt o tym nie będzie pamiętał. Teraz krzykacze krzyczą, że spółka jest be jak już kupią będą krzyczeć, że spółka jest cacy.
A ci nowy co wejdą na forum czy kupią akcje nie będą nawet czytać tego wszystkiego na forum.
Jedni czytali na 4Mass przy 17 groszach i kupowali a inni kupowali po 4 zł, na Mecatorze jedni nie wierzyli we wpisy tych co kupowali akcje po 10-20 zł a inni wierzyli kupując akcje Mecatrowa po 700 zł, że będą po 10 000 zł i będą drugim LPP. Taka giełda.
Grunt to dobrze i tanio akcje kupić, cierpliwie poczekać na swoją kolej do pompeczki i tylko tyle i aż tyle.
A najśmieszniejsze czy może najżałośniejsze są wpisy tych co wyśmiewają nieruchomość jaką ma spółka, bo pokazują tylko to w jakim celu to robią. Wyśmiewają kogoś kto wykonał jakąś pracę i się nią podzielił na forum a oni w spoconych podkoszulkach na śliskich krzesełkach plują z nerwów w monitor od g. 8 do 16.
Oczywistym jest, że te ich wpisy w dłuższym czasie nie mają żadnego znaczenia, to co oni piszą i wyśmiewają dociera do kilku osób a może nawet do żadnej bo sam z doświadczenia wiem, że nie otwieram wątków z tutułami jasno pokazującymi cel w jakim są napisane bo nie ma w nich żadnej wartości dodanej, żadnej merytoryki a jest to czysty trolling w większości robiony przez tych co chcą akcje odkupić bo tanio sprzedali ale w części też, przez tych których nie stać na kupno akcji bo swój portfel mają zablokowany innymi spółkami z których nie mogą wyjść bez duży strat.
Wątki te w swoim czasie znikną w tłumie setek innych wpisów gdy forum będzie żyć wzrostami kursu.
Tak było, tak jest na każdej spółce na forum bankiera. Podstawa to nauczyć się to odsiewać i mówiąc wprost olewać.
technik-at przypomina mi moje wpisy z 2020 roku, czy jemu naprawdę się wydaje, że jak od 5 lat mam ciągle te same akcje w portfelu? założył sobie nick technik-at i nie wie czym jest obrót akcjami na giełdzie, nie zna zasad, że zyski się realizuje?
Niestety nie mam czasu na dyskusje z takimi osobami bo zwyczajnie z mojego wieloletniego doświadczenia jest z forum giełdowego gazety parkiet nic to nie wniesie.
Te jak i ten mój wpis, cały wątek zniknie w tłumie gdy jak już napisałem, forum zacznie "żyć" wzrostami.
I tak szczerze to wydaje mi się, że i nawet ten technik-at doskonale to wie :) W innym wypadku nie tracił by czasu na wpisy na forum Invention a pomimo tego to robi, dlaczego? Przecież ma setki spółek na forum bankiera i on i kilku innych krzykaczy robi to tutaj.
Odpowiedź na to pytanie pozostawiam tym co logicznie myślą ;)
Wszyscy bezinteresownie i charytatywnie martwią się o cudze akcje i pieniądze, siedzą tutaj i wypisują swoje farmazony, ratują innych, jak oni mnie tutaj bawią xD
Tak jak napisałem, można się tylko z tego pośmiać i robić swoje. Putin Trump spotkanie, koniec wojny na Ukrainie i WIG20 czy WIG-Banki pójdzie 50% w górę. Dziś w obieg puściłem 400 k zł w banki, Alior i Millenium. Zarobiłem do tej pory więcej niż technik-at w cały rok :)
Kasa w znacznej części kiedyś przejdzie na newcoonect i takie spółki jak Invention. Dlatego też ze spółki nie płyną teraz żadne znaczące komunikaty oprócz tych obowiązkowych bo hossa na NCIndeks dopiero przyjdzie.
Niektórym jak widać nie podobają sie przedstawiane fakty i pod ten jazgot na forum kolejna sesja i ilość akcji INM powiększona :)
Całą noc i od rana niektórym nie podoba się to co piszę i wymyślają jakieś kłamstwa. Po pierwsze logiki w ich pisaniu nie ma żadnym bo gdyby to była prawda to mógłbym sobie założyć kolejny nick i pisać pod innym a pisze pod tym samym więc to pokazuje, że te wasze wpisy są tylko po to by mnie zdyskredytować ale jak widać chyba tylko wam się wydaje, technikowi-at i kilku innym krzykaczom, że to co piszecie ma na coś wpływ albo ktoś to czyta :)
Nawet nie chce mi się już nad wami pastwić bo szkoda mojego czasu. Dziś na samych bankach i Budimex jestem do przodu zarobiony tyle ile wynosi wasz portfel :)