• I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTION Autor: staryznajomy [37.248.176.*]
    Za dużo na forum nerwowości i dowód na to, że wielu jeszcze akcji tej spółki nie kupiło. A ja nie lubię mieć konkurencji i coś cennego wolę mieć zawsze przed innymi. Dlaczego od kilku miesięcy akcje inventionu i softblue sobie zbieram. Na dziś udział pomiedzy tymi dwiema spółkami do 4 akcje INM na 1 akcje SBE. Zamierzam pomalutku zwiększać udziały również w Sofblue bo po tak wielomiesięcznym, nawet kilkuletnim marazmem i spadkiem kursu musi nastąpić wybicie i to nie będzie liczone w dziesiątkach % a raczej w setkach %. Zobaczymy co obie spółki pokażą w raportach kwartalnych.

Dużych ilości akcji nie da się tu kupić w szybkim czasie bo od razu przeszli by na poziom 30 groszy ale w niedługim czasie na kupno wrzucę 50-100 k zł jednorazowo i zobaczycie jak się pompuje kursy na takich spółkach i co to jest tzw. owczy pęd ;)

Ja nie lubię dużej konkurencji jak kupuje daną spółke, konkurencja do kupna może być jak już akcje mam i na poziomach kilka razy wyższych od mojej średniej zakupu. Wtedy mogą się kłócić o akcje a ja ze spokojem liczę zyski, najpierw wirtualne a następnie realne keszując jak np. 4Mass 600% czy Mercator 1400%.

Tu niedługo "zmuszę" tych co tak się tu mądrzą to tego, że będą te akcje kupować i to dużo powyżej obecnych poziomów. Ta takich spółkach z tak niskimi wolumenami jakie sa na INM i SBE można to robić drobnymi kwotami a później podtrzymywać obroty swoimi zleceniami :)

Nie przejmować się tym co piszą, bo w perspektywie tego co będzie i jaki będzie tu przemiał wpisów i publikowanych informacji nikt o tym nie będzie pamiętał. Teraz krzykacze krzyczą, że spółka jest be jak już kupią będą krzyczeć, że spółka jest cacy.

A ci nowy co wejdą na forum czy kupią akcje nie będą nawet czytać tego wszystkiego na forum.

Jedni czytali na 4Mass przy 17 groszach i kupowali a inni kupowali po 4 zł, na Mecatorze jedni nie wierzyli we wpisy tych co kupowali akcje po 10-20 zł a inni wierzyli kupując akcje Mecatrowa po 700 zł, że będą po 10 000 zł i będą drugim LPP. Taka giełda.

Grunt to dobrze i tanio akcje kupić, cierpliwie poczekać na swoją kolej do pompeczki i tylko tyle i aż tyle.

• I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTIO Autor: staryznajomy [37.248.176.*]
    https://zapodaj.net/images/54abbfe1b7b99.jpg

A najśmieszniejsze czy może najżałośniejsze są wpisy tych co wyśmiewają nieruchomość jaką ma spółka, bo pokazują tylko to w jakim celu to robią. Wyśmiewają kogoś kto wykonał jakąś pracę i się nią podzielił na forum a oni w spoconych podkoszulkach na śliskich krzesełkach plują z nerwów w monitor od g. 8 do 16.

Oczywistym jest, że te ich wpisy w dłuższym czasie nie mają żadnego znaczenia, to co oni piszą i wyśmiewają dociera do kilku osób a może nawet do żadnej bo sam z doświadczenia wiem, że nie otwieram wątków z tutułami jasno pokazującymi cel w jakim są napisane bo nie ma w nich żadnej wartości dodanej, żadnej merytoryki a jest to czysty trolling w większości robiony przez tych co chcą akcje odkupić bo tanio sprzedali ale w części też, przez tych których nie stać na kupno akcji bo swój portfel mają zablokowany innymi spółkami z których nie mogą wyjść bez duży strat.

Wątki te w swoim czasie znikną w tłumie setek innych wpisów gdy forum będzie żyć wzrostami kursu.

Tak było, tak jest na każdej spółce na forum bankiera. Podstawa to nauczyć się to odsiewać i mówiąc wprost olewać.
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTION Autor: staryznajomy [37.248.176.*]
    technik-at przypomina mi moje wpisy z 2020 roku, czy jemu naprawdę się wydaje, że jak od 5 lat mam ciągle te same akcje w portfelu? założył sobie nick technik-at i nie wie czym jest obrót akcjami na giełdzie, nie zna zasad, że zyski się realizuje?

Niestety nie mam czasu na dyskusje z takimi osobami bo zwyczajnie z mojego wieloletniego doświadczenia jest z forum giełdowego gazety parkiet nic to nie wniesie.

Te jak i ten mój wpis, cały wątek zniknie w tłumie gdy jak już napisałem, forum zacznie "żyć" wzrostami.

I tak szczerze to wydaje mi się, że i nawet ten technik-at doskonale to wie :) W innym wypadku nie tracił by czasu na wpisy na forum Invention a pomimo tego to robi, dlaczego? Przecież ma setki spółek na forum bankiera i on i kilku innych krzykaczy robi to tutaj.

Odpowiedź na to pytanie pozostawiam tym co logicznie myślą ;)
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTIO Autor: zenekzakcentu [88.156.214.*]
    Wszyscy bezinteresownie i charytatywnie martwią się o cudze akcje i pieniądze, siedzą tutaj i wypisują swoje farmazony, ratują innych, jak oni mnie tutaj bawią xD
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTI Autor: staryznajomy [37.248.176.*]
    Tak jak napisałem, można się tylko z tego pośmiać i robić swoje. Putin Trump spotkanie, koniec wojny na Ukrainie i WIG20 czy WIG-Banki pójdzie 50% w górę.
    Dziś w obieg puściłem 400 k zł w banki, Alior i Millenium. Zarobiłem do tej pory więcej niż technik-at w cały rok :)

Kasa w znacznej części kiedyś przejdzie na newcoonect i takie spółki jak Invention. Dlatego też ze spółki nie płyną teraz żadne znaczące komunikaty oprócz tych obowiązkowych bo hossa na NCIndeks dopiero przyjdzie.

• I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTIO Autor: staryznajomy [37.248.176.*]
    Niektórym jak widać nie podobają sie przedstawiane fakty i pod ten jazgot na forum kolejna sesja i ilość akcji INM powiększona :)

Całą noc i od rana niektórym nie podoba się to co piszę i wymyślają jakieś kłamstwa. Po pierwsze logiki w ich pisaniu nie ma żadnym bo gdyby to była prawda to mógłbym sobie założyć kolejny nick i pisać pod innym a pisze pod tym samym więc to pokazuje, że te wasze wpisy są tylko po to by mnie zdyskredytować ale jak widać chyba tylko wam się wydaje, technikowi-at i kilku innym krzykaczom, że to co piszecie ma na coś wpływ albo ktoś to czyta :)

Nawet nie chce mi się już nad wami pastwić bo szkoda mojego czasu. Dziś na samych bankach i Budimex jestem do przodu zarobiony tyle ile wynosi wasz portfel :)

Czekamy na wyklarowanie dołka 0,163-0,165 i odbijamy
    Udziały rosną !
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTIO Autor: akcjoinm [37.30.56.*]
    Kupować, kupować i jeszcze raz kupować!
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTION Autor: akcjoinm [78.30.80.*]
    Zbierać, zbierać i jeszcze raz trzeba zbierać !
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTION Autor: akcjoinm [78.30.80.*]
    Softblue sie lepiej trzyma niż INM
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTION Autor: zenekzakcentu [79.189.153.*]
    Najbardziej martwi się Nowy Karol i technik_golas bo akcji nie mają za co kupić xD
    Pięknie wyją
  • Re: I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INV Autor: technik-at [77.65.22.*]
    jak tylko się pojawiłeś ze starym nickiem to jak zawsze w dół :)

Opublikowano przy kursie:  0,17 zł , zmiana od tamtej pory: -8,26%
  • Re: I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INV Autor: zenekzakcentu [88.156.214.*]
    Jak tylko pojawiają się u ciebie twoje urojenia to zaraz rośnie antywskaźniku xD
  • I'm going back, I'm buying, I'm going to make a lot of money - INVENTION Autor: akcjoinm [37.248.182.*]
    Ja zbieram gotówkę i ruszamy :)
[x]
INVENTION -1,86% 0,16 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.