Artykul dokładnie opisuje Niewiadów ile potrzebują kasy czyli 250 mln które już mają i kiedy zaczną produkcję oraz jakie rynki ich interesują plus info o infrastrukturze. To artykuł z tamtego roku więc dla tych z małą wyobraźnia nich ktoś powie co z tego nie zostało już zrealizowane. Oni idą zgodnie z planem
Jak jedna dostali jeszcze przed fundem który dal 250 mln to myślę że spełniają wymogi na drugą dotację.
Tym bardziej że PGZ które dostalo też kase zacznie produkcję najwczesniej w 2028 a Polska zgodnie z powyższym artykułem potrzebuje 3 mln pociskow
Znajdzie sie miejsce dla dwóch fabryk które i tak pokryją potrzeba Polski jak dobrze pójdzie po 8 do 10 lat bo obie mają produkować spolki w sumie 360k rocznie 150mm
Dnia 2025-08-06 o godz. 19:56 ~321 napisał(a): > Jak jedna dostali jeszcze przed fundem który dal 250 mln to myślę że spełniają wymogi na drugą dotację. > > > > Tym bardziej że PGZ które dostalo też kase zacznie produkcję najwczesniej w 2028 a Polska zgodnie z powyższym artykułem potrzebuje 3 mln pociskow > > > > Znajdzie sie miejsce dla dwóch fabryk które i tak pokryją potrzeba Polski jak dobrze pójdzie po 8 do 10 lat bo obie mają produkować spolki w sumie 360k rocznie 150mm
Jeżeli nie wierzysz w spółkę, to po co tu jesteś? Każdy z nas wie że tu będzie kasa, tylko nieliczni na to się załapią. Akcje kupowałem od 2, 30 zł do 6 zł, sprzedawałem powyżej 17 - 18 zł, gdy spadnie poniżej 10 zł, to ponownie wejdę.
Dnia 2025-08-06 o godz. 21:17 ~ja napisał(a): > Jeżeli nie wierzysz w spółkę, to po co tu jesteś? Każdy z nas wie że tu będzie kasa, tylko nieliczni na to się załapią. Akcje kupowałem od 2, 30 zł do 6 zł, sprzedawałem powyżej 17 - 18 zł, gdy spadnie poniżej 10 zł, to ponownie wejdę.
rts ty dalej pieudolisz jakie to lody krecisz za gruby hajs jako posrednik od kupca na papier starego pgm nabyty po groszowych cenach - o tyle dziwne że reklamujesz usługi na bankierze gdzie wiadomo jak jest - kabaret, dowcipy i farmazony - niewielka kałuża pełna tłustych żab klepiacych jedna druga po pleckach i mysląca jak druga wydoopcyć - tutaj tymczasowy 23 tysia kupuje po 400 tysia zeta, tutaj co drugi posiada "znaczący pakiet" akcji nabyty jeszcze w grudniu 24 z a"dziesiąt groszy", tutaj same krezusy i konta pełne kabzy po sprzedanych dokladnie w piku 21 z groszami ATH ...
Czytając forum tylko kilka osób posądziłbym o realne posiadanie takich pakietów czy zblizpnych sum - po prostu znali spółke jak kieszeń sąsiadki i mogli niemal na slepo wskazac kiedy co nastapi i jakie ruchy spekuła wykona ...
Idąc tym torem sam nie chwaląc się cos pod 14 tysia papiera dokładnie 28 lutego po ok. 2,3 nabyłem i ze średnią 18,50 pozbyłem się ok. 10 tysia - obecnie 4 tysia "sie moczy" i czeka na ew. zrzut bo rezerwa jest a mimo wszystko "ile można"... Miła suma ale jak czytam to kilkanaście osób stąd ma niemal cały friflołt ;) więc bajki to s emożesz między nami jako ...bajki pieudolić - doceniam humor ale jestes niepowazny ;)