• Zakazana substancja Autor: ~Ja [83.29.165.*]
    od 1 września 2025 roku w Unii Europejskiej wchodzi zakaz stosowania w kosmetykach substancji TPO (tlenku difenylo-(2,4,6-trimetylobenzoilo)fosfiny), która jest powszechnie używana w lakierach hybrydowych i żelach do paznokci jako fotoinicjator UV.

• Re: Zakazana substancja Autor: ~qwer [217.119.65.*]
    To dobra informacja dla 4mass, spółka nie stosuje tej substancji, a dzięki zakazowi zniknie tania konkurencja lakierów no name z Chin
  • Re: Zakazana substancja Autor: ~Www [31.0.94.*]
    TPO, czyli trimetylobenzoilodifenylofosfina, to substancja chemiczna, która pełni rolę fotoinicjatora w lakierach hybrydowych i żelach do paznokci. Oznacza to, że pod wpływem światła UV inicjuje proces utwardzania produktu. Ze względu na potencjalne działanie reprotoksyczne, TPO zostało zakazane w kosmetykach, a jego stosowanie w produktach wprowadzanych do obrotu po 1 września 2025 roku będzie zabronione.
  • Re: Zakazana substancja Autor: ~Dziwnee [31.0.79.*]
    Wychodzi na to. ze dzisiaj skupili( espi) 5 tys po średnio 4,3 za sztuke......??? Co najmniej dziwne bo ja dzisiaj nie widziałem takiego kursu
  • Re: Zakazana substancja Autor: ~wwz [37.248.222.*]
    Pewnie powinno być 4,43 złotych. Ważne że nadal skupują
  • Re: Zakazana substancja Autor: ~Dziwnee [31.0.76.*]
    kwota jest wpisana przy 8 sierpnia, ale espi jako takie jest opisane jako zakupy w dniach 4-8 ...lipca!!!! Czyzby jakieś zalegle? A wcześniej nie było espi o.zakupach w tych dniach lipca! A wówczas faktycznie handel oscylowal Wokół 4.3 jakiegoś wielkiego.znaczenia to nie ma.ale zajmują się tym.profesjonalisci i chyba należy.oczekiwac,że pojawiające się komunikaty są zgodne ze stanem faktycznym
[x]
4MASS 2,31% 4,65 2025-09-19 16:33:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.